Şimdi Ara

Monster T5 V20.3 Yüksek İşlemci Sıcaklığı Sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
41
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haziran ayından beri kullandığım Monster T5 V20.3 bilgisayarımda işlemci sıcaklığı ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Bilgisayar boşta olduğu durumlarda bile işlemci sıcaklığı anlık olarak 95-97°C’ye kadar yükseliyor ve sonra hemen düşüyor. Bu durum sadece 1 saniyelik bir süre için gerçekleşiyor, ancak sık sık tekrar ediyor.

Bu sorunla ilgili:

• İlk kez yaşadığımda cihazı bakıma gönderdim, anakart değişti ve sorun düzeldi.
    • Ancak, bir ay sonra aynı sorun tekrar ortaya çıktı.
    • Şu ana kadar bu sebepten dolayı cihazı 3 kere servise gönderdim.
    • Cihazı alalı 2.5 yıl oldu ve maalesef garanti süresi de artık doldu.

Şimdi, bu durumu evde çözebilmek mümkün mü diye merak ediyorum. Bilgisayarı iş amaçlı kullandığım için servise bir kez daha göndermek zaman kaybına yol açacak.

Sorunun çözümü için önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuluh -- 9 Ocak 2025; 1:26:17 >

• İnternette araştırırken Turbo Boost'la ilgili birkaç komut buldum ve denemeye karar verdim. CMD'yi admin olarak açıp şu komutları girdim:

Alıntı

metni:
    powercfg -attributes SUB_PROCESSOR PERFBOOSTMODE -ATTRIB_HIDEpowercfg -attributes SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMAX -ATTRIB_HIDEpowercfg -attributes SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMIN -ATTRIB_HIDEpowercfg -attributes SUB_PROCESSOR SYSCOOLPOL -ATTRIB_HIDEpowercfg -attributes SUB_PROCESSOR PERFAUTONOMOUS -ATTRIB_HIDE

Ardından yine CMD'de şunları yazdım:

Alıntı

metni:
    powercfg -setacvalueindex scheme_current sub_processor PERFBOOSTMODE 0powercfg -setdcvalueindex scheme_current sub_processor PERFBOOSTMODE 0powercfg /setactive scheme_current

Son olarak güç ayarlarından işlemcinin maksimum durumunu %99'a çektim ve pc'yi yeniden başlattım.

Şuanlık çözülmüş gibi gözüküyor. Hatta test etmek için basit bir oyunda yüksek performans modunda 30-40 dakika oynadım, maksimum sıcaklık sadece 72 derece gördüm. 95-97 derecelik ani yükselmeler şimdilik yok gibi.

Edit : Son olarak, BF5 oyununda 1 saatlik bir deneme yaptım ve işlemci sıcaklığı en yüksek 82-83 dereceyi geçmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuluh -- 9 Ocak 2025; 1:27:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.