Arkadaşlar merhaba. Ben bu forumda yeniyim ve bu da ilk mesajım. Bir kusur edersem baştan özür dilerim.
Işığa duyarlı bir radyo yapmak istiyorum. (Piyasada aradım bulamadım) Temel olarak basit pil ile çalışan bir radyo alacağım. Bir düzenek ile, ortamda ışık olunca veya odada ampul yanınca çalışmaya başlayacak. Işık sönünce kapanacak.
Etrafımdaki elektronikten anlayan arkadaşlarla ve birkaç elektronikçi ile konuştum. Fotosel diyen oldu, ldr diyen oldu, şema çizen oldu. Sonuca ulaşamadım.
Sizin fikriniz nedir? Nasıl yapabilirim/yaptırabilirim ? Bir de Beylikdüzünde oturup Maslakda çalışıyorum. Bu semtlerde bu işi yapan ve elektronik parçaları bulabileceğim kişi veya kurum bilen varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.
Çok teşekkürler.
Elektronik bilginize çok güvenmiyorsanız piyasada hazır kit devreler vardır.LDR ile yapılan ışığa duyarlı çıkış veren.Siz sadece alıp lehimlersiniz.Sonrada hazır bir radyonun beslemesini bu çıkışla sağlarsanız ışığa duyarlı bir radyonuz olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme