Meraba Arkadaşlar. Ailem ile beraber bir apartman sitesinde oturuyoruz. Toplamda 100W gücünde 2+1 bir ses sistemim var. Bununla genelde son seste müzik dinlemeyi çok seviyorum ancak Ailem sürekli sesi kapat komşular kapıya felan gelebilir diyor. Ben bu konuyu defalarca araştırmama rağmen net bir bilgi bulamadım. Bir çok yerde yüksek ses çıkaran şeyler belli saatler'de yasak deniliyor. Peki bu belli saatlerinde dışında yüksek seste müzik yasakmıdır normalde? Sabah veya Akşam sesi sona verecek kadar anlayışsız bir insan değilim ancak bilenler bilir bass olmadan müziğin bir keyfi yok. Haliyle yüksek ses ve basslı parçalar'ı günün belli saatlerinde dinlemeye hakkımız yok mudur? Yoksa normalde gündüz 1 saati geçmeyecek şekilde yüksek ses yüksek bass müzik serbest midir? Kafam bu konuda çok karışık. Eğer yüksek ses yüksek bass için günün belirli saatlerinde dinlemeye hakkımız varsa ve o saatte biri şikayete gelirse en azından bak şurda buna hakkımız var diyebileceğimiz bir kanun felan varsa birileri aydınlatırsa çok mutlu olurum. |
Gündüz Yüksek Ses Müzik Yasak Mıdır?
-
-
akşam 7-8e kadar istediğin seviyede müzik dinleyebilirsin, kimse de bir şey diyemez.
-
100 wattlık speakerlarla istediğin kadar basslı müzik dinle sadece bulunduğun odada keyfi yaşarsın. Etrafı yıkıp dökmez. Bulunduğun apartmanda hasta falan yoksa öğlen saatlerinde biraz aç dinle. Her şeyden önce yüksek ses kulağa kalıcı zarar veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rahatsız olabilecek yaşlı hasta falan olmadığından emin olun
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben 3 ile 5 arasında razıyım yeter ki gün içinde bazen yüksek ses müzik ile stres atabileyim.
-
Hasta yok hocam. Yüksek ses müzik ciddi anlam da kulağa zarar veriyormu bilmiyorum yüksek seste müzik dinlediğim de enstrümanların en güzel çıkan seslerini o zaman hissediyorum. Hele bass zaten ayrı bir tutku..
-
Apt. Da Whatsapp grubunuz varsa ordan sorabilirsin. Geçen gün üst komşularımdan biri yeni sistem almış. Sesini deneyeceğim uyuyan var mı diye sorma inceliğinde bulundu. Bizde yepıştır gelsin bakalım dedik. Belki sizin komşularda rahatsız olmazlar.
Yaşlı yok hocam. Ben zaten 14:00 ile en fazla 18:00 arası tam seste dinlerim. Bu saatlerde sorun çıkmasın yeter. Ayrıca 100w bu saatlerde tam seste komşulara ne kadar ses gittiğimi bazen merak etmiyorum değil. Sebebi ise 100w olmasına rağmen evin içinde muthiş bir ses çıkarması
-
Yav şaka gibi gelicek ama ben sırf bunun için bile komşuyla konuşsam annem nie gidip konuşuyorsun die panik atak yapıcak. Cidden anlam veremiyorum hastası olmayan komşu sırf gündüz 1 saat yüksek seste müzik dinliyorum diye nie şikayete gelsin ki? Hastası olmayan birisi gündüz bunun için şikayete geliyorsa bana bu durum pek normal gelmiyor ve annemin bu durumdaki endeşesinede bir anlam veremiyorum şöyle doya doya açamadım sesi. Korka korka müzik dinliyorum yahu bir kapıyı çalıcak die:)
-
Kimse de bir şey diyemez diyen biri en kibar tabiriyle düşüncesizdir.
Gece nöbet tutup gündüz uyuyanlar var, ders çalışan, evinde çalışanlar var
Kaldı ki bunların olmasına veya evde yaşlı ya da hasta olmasına da gerek yok, normal sağlıklı bir insan da siz müziğin tadını daha iyi alacaksınız diye evinde gümbür gümbür sesle yaşamak zorunda değil
Komşuya söylersin rahatsız olmam derse o zaman dinlersin rahat rahat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vardiyalı iş mevzusunu biliyorum düşünmedim değil. Zaten konuyu açmamda ki sebep bir çoğunuzun fikrini almaktı. Ben her şeye rağmen buna hakkımız var mı yok mu onu tartışmak istedim. İmkanlar nedeni ile her yüksek sesi seven müstakil eve geçemiyor malesef. Bu yüzden apartman dahi olsa en azından günün belli bir saatinde stres atmak için yüksek seste müzik dinlemenin kötü bir şey olduğunu sanmıyorum insanların bence belli saatler çerçevesinde bu duruma anlayış göstermesi lazım.
-
Anladım ben seni. Bende eskiden öyleydim. Hatta z5500 vardi bende bilenler bilir sesi boostladığında değil apartmanı küçük çaplı sokağı bile inletirdi. Asıl bass seviyorsan bu tarz aktif sistemler veya pasif hi-fi av receiver sistem kurman gerekiyor. Ki bu ikinci seçenek bütçe açısından baya pahalıdır. Senin ses sisteminin markasını bilmiyorum fakat 100w bir sistemden aldığın basslardan tatmin oluyorsan 1000+ sistemlerden bass duysan heyecandan kriz geçirirsin. Ama her şeyden önce dediğim gibi yüksek sesin kulaklara kalıcı zararı var. İşitme kaybı yaşarsın. apartman işi de sıkıntılı. Her ne kadar sistem güçsüz olsa bile duvarlar incedir vs ses gider milletle papaz olur mevzu yaşarsın. En iyisi 7.1 dolby atmos sağlam ses veren kulaklıklar var onlardan alırsan istediğin gibi açar dinler müzikteki detaylarıda kaçırmadan yakalarsın. Fakat sağlam kulaklıklarda hemen hemen 5+1 sistem parasına satılıyor. Bu işlerde tercihe kalıyor haliyle.
Özetle kendi sisteminle biraz aç abartmadan dinle sıkıntı olmaz diye düşünüyorum dostum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok bilgim yok ama "Kabahatler kanunu"nun bir maddesine göre meskun mahalde gürültü yapamazsın. Kanunen yasaktır. Aksi yaptırım gerektirir.
İkincisi bir kanunun olması gerekmiyor. İnsanların yaşadığı yerde sen de insan olmalısın. Ben de müzik seven bir insanım ama mahalleye ya da apartmana dinletmiyorum.
Son olarak müzik yuksek sesle ve basslara boğularak dinlenmez. Müzik bir sanattır. Dinlediğin şeyin nasıl bir şey olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu tarz "gürültüleri" genellikle içlerindeki öfkeyi dışa vurmak isteyen nispeten genç yaştaki kişiler dinlemekte. Yani zaten ona müzik denmiyor.
Sana 70'lerin sonundan bir müzik açayım. Kulaklığın varsa kulaklıkla dinle. (buna müzik denir alçak sesle dinlenir):
Bir tane daha vereyim (buna da müzik denir alçak sesle dinlenir):
Ama senin dinlediğin, daha doğrusu dinlediğini sandığın gürültüye müzik denmez.
Sert çıkmış gibi yazmış olabilirim ama ne düşünüyorsam onu yazdım. Kusura bakma.
-
Katılıyorum.
Audio Technica ATH-M40X ile dediğiniz şekilde müzik zevkini fazlasıyla yaşıyorum. Bu arada müzik zevkinizi beğendim, bu attığınız şarkıları biliyordum zaten ama eğer başka şarkıların da olduğu Spotify playlistiniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
Vay arkadaş ne apartmanmış sizinki de :)
Yüksek sesle müzik suç teşkil eder.
Apartmanda yaşlı, bebek ve vardiyalı çalışan komşunuz olmadığından emin olup öğlen saatlerinde kısa süreli yüksek müzik dinlenebilir.
-
Yok böyle birşey.
Arkadaşlar apartman yöneticisiyim, arada sırada benim görevim olmadığı halde bu konuda şikayetler bana oluyor. Saat kaç olursa olsun yüksek ses müzik dinlemek suçtur. Bu şekilde müzik dinleyen bir komşuya daha önce polis çağrıldı ve polis gece gündüz farketmeksizin yasak olduğunu söyleyip komşuyu uyardı, bir daha da açmadı zaten.
-
Biraz empati yapabilirsiniz, kulaklık almanızı tavsiye edebilirim
Arkadaşım tabiki yasak yok ancak komşularından birinde bir bebek uyuyo olabilir, bir hasta uyuyo olabilir . Müzik dinlemek le tartışmak arasında seçim yapabilirsin . Bebek varsa yazık,zor uyutmus olabilir annesi,bırak müziği burda iki saatte zor uyuttugumuz oğlanı , geçiyor zibidinin biri müziği son ses açıp arabadan veya motorsikletli motoru bagittirio. Demek istediğim şu topluma saygı da yasak kadar önemli aslında. Bananecilik tehlikeli ve rahatsız edici bir durumdur. ileride senide rahatsiz edebilecek bir duruma baskasini şuan düşürme. Nedemisler kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma. Umarım anlatabilmisimdir. 2+1 100w den de keyif almassin nette gezerken inceden ac dinle ;) yoksa kaliteli müzik dinlemek te müzik te iyi kulaga sahip olmakta bir sanattır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kimse de bir şey diyemez diyen biri en kibar tabiriyle düşüncesizdir.
Gece nöbet tutup gündüz uyuyanlar var, ders çalışan, evinde çalışanlar var Kaldı ki bunların olmasına veya evde yaşlı ya da hasta olmasına da gerek yok, normal sağlıklı bir insan da siz müziğin tadını daha iyi alacaksınız diye evinde gümbür gümbür sesle yaşamak zorunda değil Komşuya söylersin rahatsız olmam derse o zaman dinlersin rahat rahat |
Apt. Da Whatsapp grubunuz varsa ordan sorabilirsin. Geçen gün üst komşularımdan biri yeni sistem almış. Sesini deneyeceğim uyuyan var mı diye sorma inceliğinde bulundu. Bizde yepıştır gelsin bakalım dedik. Belki sizin komşularda rahatsız olmazlar.
|
Benzer içerikler
- bir kızdan nasıl intikam alınır
- defacto değişim şartları
- köprüde burger king nerede
- sude ismine lakap
- yatarken deprem oluyor gibi hissetmek
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- suudi arabistan
- prompt mühendisliği nedir
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X