Şimdi Ara

Işık hızına ulaşılınca zaman durur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
11.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Sadece senin için durur.

bu kadar saçma bi yorum olamazdı bu konuya zaman kişilere göre deyildir herkes aynı zamanı yaşıyo zaman durursa herkes için durur zamanı durduran kişi yaşlanmaya devam eder ama mantıklı düşünürsek
  • Düzeltme.

yanlız benim jeton şimdi düştü, zaman durur diyen insanlar ışık hızına çıkan cisim veya canlı için diyorlar bunu heralde, bende niye ters diyor bunlar bugün diye düşünüyordum:)
    Bende aynı şeyi düşünüyorum ama evrende zaman durursada kahramanımız başka bir zaman boyutunda yaşarsa aha o zaman anırcam taksimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurci

bir önceki zamanda yolculuk konusunda da dediğimgibi ışık hızına ulaşınca zaman durur.

izlemek isteyenler için belgeselin adı: bilinen evren-evrende hız

söylemesi ayıp 50gb national geo. belgeseli var izle izle bitmiyor.

Çekiyorum şuan bakalım merak ettim bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulo206

quote:

Orijinalden alıntı: gurci

bir önceki zamanda yolculuk konusunda da dediğimgibi ışık hızına ulaşınca zaman durur.

izlemek isteyenler için belgeselin adı: bilinen evren-evrende hız

söylemesi ayıp 50gb national geo. belgeseli var izle izle bitmiyor.

Çekiyorum şuan bakalım merak ettim bak.

emin ol pişman olmayacaksın hatta ağzın açık bir şekilde izleyeceksin.

• görünmez olurdun
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_G

einstainin belgeseli var onu izle.

mesela diyor ki biyerde ben şimdi aynaya bakıyorum. üzerime gelen ışıklar aynaya yansıyor ordan gözüme geliyor. peki ayna da ben de ışık hızında olsaydık bana gelen ışınlar aynaya yansayamazdı. o zaman da ben görünmez olurdum.

der ki ışığın cisimleşmiş hali maddedir.

her madde bir ışık oluyor ordan.

izlemeden anlaşılmıcak bişey.

bide tren örneği var. bi treni izlerken diyor ki bu tren limit hızında olsaydı. siz ona ne kadar daha çok kömür yüklerseniz yakıt yüklerseniz artık hızlanamayacak. çünkü limit hızda. e peki yakılmaya devam edilen kömür,yakıt nolacak ? o zaman da o kömür ve yakıt trenin kütlesine eklenecek.

anlattığımı şuan anlayacağını düşünmüyorum da. ntv'deydi sanırım. einstainin belgeseli. ararsan bulursun diye tahmin ediyorum.

Einstein'in Büyük Fikri miydi belgesel. oysa eyer indireyim hemen

Eğer....
    sinirlerim bozuluyor bu yapılınca.

• Maddenin kütlesi var ise ışık hızına ulaşamaz,yani imkansız gibi birşey.(Önümüzde yaşanacak olan çağlar var ise insanoğlu neden yapamasın)
  • Fizk dersinde gorduyduk ışık hızına ulasınca enerjı olursun ve yaslanmassın kac yıl gecse bıle zaman gecıkmesımı ne olyor
  • Çıkan madde için zaman kavramı yok olur, ancak bu durum hiç bir madde için geçerli değildir, hiç bir madde ışık hızına ulaşamaz maalesef
  • Işık hızına ulaşan cismin ağırlığı sonsuz olacağı için ışık hızına çıkmak imkansız diye birşey duymuştum Discovery Science ta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDx -- 22 Mayıs 2010; 1:37:18 >
  • Peki bu hıza ulaşsak yada üstüne çıkabilseydik geçmişte olmadığımız bir yerde yaşanan bir anı görme imkanımız olur muydu ?Mesela yan odadaki olayları
  • ışığı geç ses hızına bi çıksam varyaa
  • zaman durur. ışık hızındaysan kütlesizsindir zaten. bu durumda zaman sana etki etmeyecektir.
  • Ohoo siz geriden takip ediyorsunuz.Astral seyahat ve ya lea
  • durur.
  • dur bakalım bi deniyelim.

edit: durmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 22 Mayıs 2010; 1:52:17 >
  • Mesajların tamamını okumadım ama ışık hızına ulaşmasını beklediğin şey tam olarak nedir. Taşıtlar falan ışık hızına ulaşacak gördüğümüz görüntüyü nasıl etkileyecek.. Konuyu açan arkadaş ne demek istediğini biraz açabilir mi.
  • Yer çekimi azaldıkça zaman yavaşlıyordu. O halde yerçekimini etkisiz hale getirerek ve yüksek hızdan yararlanılarak durdurulamaz mı ?
  • peki biz uzayı hareket ettirmeyi düşünmüyoruz. izafiyet teoresine göre evrendeki herşeyin içinde var olduğu doku olan uzay zamanının dönebileceğini, bükülebileceğini katlanabileceğini ve gerilebileceğini söylüyor. uzay motoru önümüzdeki alanı çökerterek ve arkanızdaki alanı genişleterek çalışıyor. bu da hiç hareket etmeden ışık hızından daha hızlı bir şekilde mesafeleri kat etmenizi sağlıyor.

not: bu cümleyi ben kurmadım belgeselden alntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurci -- 22 Mayıs 2010; 2:01:06 >
  • Işık hızına ulaşırsan hayatta olmayacağın için senin için zaman durur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.