Şimdi Ara

Işık hızına ulaşılınca zaman durur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
2
Favori
11.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar düşünürken aklıma geldi.Görüntüler bize ışık hızıyla ulaşıyor peki ışık hızına ulaşsak görüntünün bize geldiği hıza gelsek o zaman ne olurdu?Zaman durur muydu?

• e = m.c^2
  • durmaz
  • sen görüntüye ulaşırdın
  • Peki durmazsa ne olur?Görüntüler bize ulaşır mı, yoksa görüntüsüz karanlık bir ortamda olarak mı görürüz kendimizi?
  • zaman niye dursunki
  • Sadece senin için durabilir yani yaşlanmazsın yada buna benzer bişi olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaman duramaz görüntü hep aynı görüntü olur

Not: Farları yak anlarsın
  • einstainin belgeseli var onu izle.

mesela diyor ki biyerde ben şimdi aynaya bakıyorum. üzerime gelen ışıklar aynaya yansıyor ordan gözüme geliyor. peki ayna da ben de ışık hızında olsaydık bana gelen ışınlar aynaya yansayamazdı. o zaman da ben görünmez olurdum.

der ki ışığın cisimleşmiş hali maddedir.

her madde bir ışık oluyor ordan.

izlemeden anlaşılmıcak bişey.

bide tren örneği var. bi treni izlerken diyor ki bu tren limit hızında olsaydı. siz ona ne kadar daha çok kömür yüklerseniz yakıt yüklerseniz artık hızlanamayacak. çünkü limit hızda. e peki yakılmaya devam edilen kömür,yakıt nolacak ? o zaman da o kömür ve yakıt trenin kütlesine eklenecek.

anlattığımı şuan anlayacağını düşünmüyorum da. ntv'deydi sanırım. einstainin belgeseli. ararsan bulursun diye tahmin ediyorum.
  • Sadece senin için durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_G

einstainin belgeseli var onu izle.

mesela diyor ki biyerde ben şimdi aynaya bakıyorum. üzerime gelen ışıklar aynaya yansıyor ordan gözüme geliyor. peki ayna da ben de ışık hızında olsaydık bana gelen ışınlar aynaya yansayamazdı. o zaman da ben görünmez olurdum.

der ki ışığın cisimleşmiş hali maddedir.

her madde bir ışık oluyor ordan.

izlemeden anlaşılmıcak bişey.

bide tren örneği var. bi treni izlerken diyor ki bu tren limit hızında olsaydı. siz ona ne kadar daha çok kömür yüklerseniz yakıt yüklerseniz artık hızlanamayacak. çünkü limit hızda. e peki yakılmaya devam edilen kömür,yakıt nolacak ? o zaman da o kömür ve yakıt trenin kütlesine eklenecek.

anlattığımı şuan anlayacağını düşünmüyorum da. ntv'deydi sanırım. einstainin belgeseli. ararsan bulursun diye tahmin ediyorum.

Einstein'in Büyük Fikri miydi belgesel. oysa eyer indireyim hemen

• Durmaz ama senin bedenin büyük ihtimalle evrenin dört bir yayına dağılır, hemde vücut olarak da değil enerji olarak,
    Tabi bunlar teoride sözde.
    boyutda atlayabilirsin, (spiderman yapmıştı) paralel evrende kendini bulup onun hayatı daha iyiyse öldürüp yerine geçebilirsin.

Yukarıda arkadaşın verdiği örnek var tren mevzusu, işte olayı teoride kılan bu, treni normal şartlarda ışık hızına çıkartamazsın ne kadar kömür atarsan at, ama ya başka bir şekilde çıkarabilirsen???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makman -- 22 Mayıs 2010; 0:05:53 >
  • bir önceki zamanda yolculuk konusunda da dediğimgibi ışık hızına ulaşınca zaman durur.

izlemek isteyenler için belgeselin adı: bilinen evren-evrende hız

söylemesi ayıp 50gb national geo. belgeseli var izle izle bitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurci

bir önceki zamanda yolculuk konusunda da dediğimgibi ışık hızına ulaşınca zaman durur.

izlemek isteyenler için belgeselin adı: bilinen evren-evrende hız

söylemesi ayıp 50gb national geo. belgeseli var izle izle bitmiyor.

Sağol izleyelim bakalım

+

O arşivi ben nerden bulabilirim acaba

• Işık hızına çıkılsın zaman durursa taksimde eşşek gibi anırcam.

bu kadar iddalıyım:)
  • ışık hızına çıkarsan karşıdan gelen aracın ışıklarını seçemeyebilirsin
  • izafiyet teorisi
  • olabilir o derece yüksek bi hızda zaman kavramının değiştiğini kuantum fiziğinden biraz kavramıştım pek bilgim yok ama einstein ın bu konu üzerinde birçok deneyi ve teoremi var. Ayrıca ışık hızına ulaştığımızda zamanda yolculuk olabileceğinide duymuştum
  • bence dunya yuvarlak degıl duz.bızı kandırıyorlar
  • zaman senin için durur. Eğer ışık hızıyla karşılaştırılabilir bir hızda (c/2,c/4 vs) seyahat edersen de daha uzun yaşarsın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.