Şimdi Ara

Işık sızması ve Olu pixel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
5.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sith_master

quote:

Orjinalden alıntı: cezafather22

telefonumu 1 hafta önce ölü pixel sorunu ile servise ermiştim garanti kapsamında dün aldım garantiden.

yenisini mi verdiler

Evet bunu bende merak ediyorum, Birde tel. garantisi hangi firmaydı acaba?
  • quote:

genpa her olu pixel de telefonun degisimine mi gidecek?
    merak ettigim nokta eger 2 sene sonunda tekrar olu pixel olursa ve garantiden degisirse cok guzel bir olay.
    kvk dan yasadıgım tecrubeler dolayısıyle(samsung D900)iphonumun asla teknik servis tarafından acılmasını istemiyorum
    arasına bir tane toz girdi diye dusunurken servis sonrası haritaya doneceginden eminim.
    ayrıca arkasında ve ekranda cizikler meydana gelecek ve sinir edecekler bizi.
    ayrıca yeni gelecek urunden de emin olamıyorum
    arkadasın bir tanesi sarımsı ekrandan bahsetmis .ben aldıgım urune direk invisible shiled uyguladım her garantiden aldıgım urune invisible shiled uygularsam vay benim halime simdiden 100 ytl sırf invisible shiled de verdim

oncelikle sunu tekrar belirtmek istiyorumki telfonun burada acilmiyo herseferinde bunu yazmissin ve herseferinde sana telefonun hicbirsekilde burada acilmiyo diye mesaj atmislar.
    2. olarak tercih senin tabi ölü pixel in pek bi sıkıntısı yok eger iphone ozelliklerini ve ekranini tam layıkıyla kullanmiyorsan.
    3. olarak tecrubeli birisiyim demistim telefon yenisiyle kesinlikle degisiyor bir arkdas demis benim ekranim sarimsi diye olabilir oda bozuk cikabilir
    sonucta benim elimdeki 3. telefon ilk ikisini degistirdim. Bunda bi problem yok

Tekrar soyluyorum telefonun eger genpa teknik servis e yollarsan acilmiyor,
    zararin invisible shield olacaktir. onuda e-bay den yada usa den birisine getirirsen maksimum 30 ytl lerde bi zarardir

• sevgili bck6579 gene forumda okudugum birsey uzerinde soyluyorum

quote:

Orjinalden alıntı: barisaydemir

20 Gün oldu hala telefonumu alamadım ölü pixelden verdiğime pişman oldum telefonu ölü pixel dolayısıyla yenisi verildi sıfır diye verilen telefonda çizikler ve içinde toz vardı iade ettim telefonda sorun yok diye aynı telefonu tekrar vermek istediler aynen kabul etmedim şimdi tekrar sıraya koydular ve beklemeye alındı telefon eğer tekrar aynı şekilde gelirse bu sefer şikayet edeceğim 1500ytl verdiğimiz telefona bak resmen paramızla rezil oluyoruz

yukarıdaki mesajı "Işık sızması dolayısıyla GENPA'ya teslim ettim" adlı konunu ikinci sayfasında okuyabilirsin
    telefonu cizecekler adm gibi eminim.
    telefon acılmamıssa icine nasıl toz olabilir?
    o yuzden defalarca soruyorum.malesefe genpa veya kvk daki insanlar senin dogru yaklasmayacaklar.(gozumun onunde eski telefonumu kırıp verdiler(KVK))
    sutten agzı yanan yogurdu ufleyerek yer.
    vaktim olunca bir ara genpaya ugrayıp telefonu teslim edecegim bilgileri burada yazarım

• quote:

sevgili bck6579 gene forumda okudugum birsey uzerinde soyluyorum

quote:

Orjinalden alıntı: barisaydemir

20 Gün oldu hala telefonumu alamadım ölü pixelden verdiğime pişman oldum telefonu ölü pixel dolayısıyla yenisi verildi sıfır diye verilen telefonda çizikler ve içinde toz vardı iade ettim telefonda sorun yok diye aynı telefonu tekrar vermek istediler aynen kabul etmedim şimdi tekrar sıraya koydular ve beklemeye alındı telefon eğer tekrar aynı şekilde gelirse bu sefer şikayet edeceğim 1500ytl verdiğimiz telefona bak resmen paramızla rezil oluyoruz

yukarıdaki mesajı "Işık sızması dolayısıyla GENPA'ya teslim ettim" adlı konunu ikinci sayfasında okuyabilirsin
    telefonu cizecekler adm gibi eminim.
    telefon acılmamıssa icine nasıl toz olabilir?
    o yuzden defalarca soruyorum.malesefe genpa veya kvk daki insanlar senin dogru yaklasmayacaklar.(gozumun onunde eski telefonumu kırıp verdiler(KVK))
    sutten agzı yanan yogurdu ufleyerek yer.
    vaktim olunca bir ara genpaya ugrayıp telefonu teslim edecegim bilgileri burada yazarım

bu konuda 3. iphone u kullanan birisi olarak soyluyorum yazdiklarimda tecrubeyle ilgili bir konu.
    Genpa eger telefonun gercekten arızaliysa gercekten ölü pixel ve ışık sızmasi varsa yeni bir urunle değiştiriyolar. Belki baskasina bu denk gelmemis olabilir onu bilemem ama ben bizzat kendim Genpa etiler merkeze giderek degistirdim hee zaman aliyo 20 gunleri buluyo o ayrı ama kesinlikle 2 tane yeni cihaz verdiler ne cizik nede daha once kullanilmis.
    o birazda senin sansin olacak tavsiyem eger gidersen herhangi bir genpa merkezine aldiginda jelatinini sen ac sagina soluna iyice bak sonra teslim al

• Benim suan garantide açılmama sorunu vardı 2 gün önce verdim inş en kısa zamanda alırım
  • Firmadan cevap geldi geç kaldığımı söylüyorlar,

"Garantı kosullarına göre ılk 1 ay ıcınde ayıplı malın degısımını magazalarımız yapmaktadır.Fakat Mart ayın'dan bu yana gecen süre ıcerısınde cıhazınızın arıza yaptıgı kanaatındeyız.

Bu şartlarda olay Teknık Servıslere ıntıkal etmek durumundadır ve onarımı tarafımızca yapılmaktadır.Ürünün degısımı, onarılamadıgı veya parca degısımıne gıdılemedıgı durumlarda yapılmaktadır.

Cıhazınızı Servısımıze ulastırmanızı rıca etmekteyiz,"
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirmasti_16

Firmadan cevap geldi geç kaldığımı söylüyorlar,

"Garantı kosullarına göre ılk 1 ay ıcınde ayıplı malın degısımını magazalarımız yapmaktadır.Fakat Mart ayın'dan bu yana gecen süre ıcerısınde cıhazınızın arıza yaptıgı kanaatındeyız.

Bu şartlarda olay Teknık Servıslere ıntıkal etmek durumundadır ve onarımı tarafımızca yapılmaktadır.Ürünün degısımı, onarılamadıgı veya parca degısımıne gıdılemedıgı durumlarda yapılmaktadır.

Cıhazınızı Servısımıze ulastırmanızı rıca etmekteyiz,"

icin rahat olsun buradada sadece firmware update yapiyolar acilsa kapatamazlar
    yani cihazin degisecektir. ayrica ayipli mal magazadan birbir degisimi yapilmiyor "yalan" soyluyolar yani ben 4 saat icinde geri goturdum servise gonderildi
    bunu yapanda suadiye deki Bagdat caddesi Turkcell

• yarın bir aksilik olmazsa ankara genpaya bırakıyorum teli
    sizlerin de tavsiyesi uzerine urunu teslim ederken ve teslim alırken ozellikle cizik ve toz yoktur ibarelerini ekletecegim.
    umarım yenisinde sorun yasamayız
  • Değerli arkadaşlar öncelikle bir Türk olarak defolu malların ülkeme gazlanmasını istiyor olmam imkansız diyerek sözlerime başlamak istiyorum...
    Bu ışık sızması denilen problem USA dahil her ülkede mevcut... Vereceğim linkleri okuyabilirseniz bu problemin inanılmaz boyutlarda olduğunu görürsünüz... Adamlar 5 telefondan 4'ünün ışık sızdırdığını söylüyor... Bu sızıntının genellikle de sol tarafta ses arttırma/azaltma butonunun olduğu yerde olduğu söyleniyor...
    Bu başlığı okuyuncaya kadar böyle bir olaydan haberim bile yoktu... Kullandığım kılıfı çıkarıp, karanlık bir ortama girip hemen test ettim kendi iPhone'umu... Evet... Benim iPhone'um da ışık sızdırıyor... Hem de standart yerinden, ses tuşlarının hemen yan tarafı...

Bişeylerin bu kadar uzun süre doğru gitmeyeceğini ne zaman fark etmiştim biliyor musunuz?
    iPhone'un arkasında sağ altta yazan CHINA yazısını görünce...
    Bu CHINA yazısını görünce başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi hissetmiştim...
    Sevmiyorum Çin malı ürünleri!!! Çinli'ler dünyanın hakimi, evrenin yöneticisi olsalar bile mallarına güvenemem...

Apple telefon satmak isteyecek, bu telefon için kuyruklar olacak... Herkes önden önden sipariş verecek... Bi de stok problemiyle mi uğraşacaklar?
    Olabildiği kadar hızlı yapın kardeşim demişlerdir Çinli'lere... Çinli'lerde çançingçonk diyivermişlerdir...

Şu zaman diliminde kendi iPhone'umu değiştirmek gibi bir girişimde bulunmayacağım fakat 3. jenerasyon iPhone gelirse de yapacağım ilk iş nerede üretildiğine bakmak olacak...

linkler:
    http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?ForumId=76&TopicId=26382

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=526266

herkese iyi seneler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1g0rithm -- 30 Aralık 2008; 20:19:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: a1g0rithm

Değerli arkadaşlar öncelikle bir Türk olarak defolu malların ülkeme gazlanmasını istiyor olmam imkansız diyerek sözlerime başlamak istiyorum...
    Bu ışık sızması denilen problem USA dahil her ülkede mevcut... Vereceğim linkleri okuyabilirseniz bu problemin inanılmaz boyutlarda olduğunu görürsünüz... Adamlar 5 telefondan 4'ünün ışık sızdırdığını söylüyor... Bu sızıntının genellikle de sol tarafta ses arttırma/azaltma butonunun olduğu yerde olduğu söyleniyor...
    Bu başlığı okuyuncaya kadar böyle bir olaydan haberim bile yoktu... Kullandığım kılıfı çıkarıp, karanlık bir ortama girip hemen test ettim kendi iPhone'umu... Evet... Benim iPhone'um da ışık sızdırıyor... Hem de standart yerinden, ses tuşlarının hemen yan tarafı...

Bişeylerin bu kadar uzun süre doğru gitmeyeceğini ne zaman fark etmiştim biliyor musunuz?
    iPhone'un arkasında sağ altta yazan CHINA yazısını görünce...
    Bu CHINA yazısını görünce başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi hissetmiştim...
    Sevmiyorum Çin malı ürünleri!!! Çinli'ler dünyanın hakimi, evrenin yöneticisi olsalar bile mallarına güvenemem...

Apple telefon satmak isteyecek, bu telefon için kuyruklar olacak... Herkes önden önden sipariş verecek... Bi de stok problemiyle mi uğraşacaklar?
    Olabildiği kadar hızlı yapın kardeşim demişlerdir Çinli'lere... Çinli'lerde çançingçonk diyivermişlerdir...

Şu zaman diliminde kendi iPhone'umu değiştirmek gibi bir girişimde bulunmayacağım fakat 3. jenerasyon iPhone gelirse de yapacağım ilk iş nerede üretildiğine bakmak olacak...

linkler:
    http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?ForumId=76&TopicId=26382

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=526266

herkese iyi seneler...

Soylediklerinde hakli olabilirsin Cinliler belki ozen gostermiyolar vs vs. Evet yurtdisindada bu problemlerin oldgunu daha onceki basliklarda ve yuklarida farkli forumlarda oldugunu soylemistim.
    Ama gercek şu ki kocaman bir fakat koymak isityorum. neden cunku butun dunya devleri zaten çin de uretim yapiyor. bugun aldiginiz atiyorum (örnek veriyorum ama kesinlikle boyledir) cok kaliteli bir laptop ta %99 cin de uretilmistir. ayni dusunceyle cok kaliteli bir ekran karti aldiniz diyelim bunun butun chipleri a dan z ye kadar cin de uretilmistir. ornekleri otomotiv sanayinede tasiyabilirim. mesela cok guzel olan bildigimiz araba markalarinin bircok birlesini cinde uretilmektedir. yani demem o ki suanda ne kullaniyosak cogunlugu cin de uretiliyor zaten. Apple 3. jenerasyonuda Cin de ki fabrikasinda yapacaktir buyuk bir ihtimalle. bu bakis acisiyla cin deki mallar kalitesiz diyerek marka kotulemek biraz garip cunku cindeki çakma diye tabir ettigimiz urunler kalitesiz Apple bugun gelen arizalarin arkasinda durup garanti verdikten sonra bir sakincasi olacagini dusunmuyorum. mesela ben bugun kadikoy de biryerde cakma iphone gordum cin mali ve ilk gelen iphone sekil olarak cok benziyo menusu falanda ayni ama yan yana koyunca farki gozlerinizle anliyorsunuz.

• Çinde üretilmesi bencede bir sorun değildir o markanın ayıbıdır.Bende Puma ve Conversein bayiliğini yapıyorum ve puma bile artık ürünlerinin hepsini çine kaydırmaya basladı ve buda kaliteyi kesinlikle düşürmedi.Mağazama gelen kalın kafalı insanlar(Made in china'yı görüp almayan veya sahte diyen) bunu yapıyorlar.Çinde üretilmesiyle hiç bir alakası yok.Sanki çinde belli bi işçi grubu var onlara sanki apple emrediyor veya puma alın bana iphone yapın yada puma ayakkabı yapın diyorlar.Ordaki işçilerde applein işçisi applein yapımcıları pumanın işçileri vs...Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Ayrıca şu konuyada değineyim önceki msjlarımdada belirtmiştim benim bu iphoneu üçüncü verişim ve su an baktım yine değişim cihazı bekleniyor diyor inşallah dogru durust bır cıhaz gelırde rahatlarım.Eğer iphonuzda gerçekten bi problem varsa genpa 12günde yeni cihazı elinize veriyor bunuda tecrübemden soyluyorm...

• bence apple ın ısık sızması sorunundan haberi var derhal buna bir care bulması gerekiyor.
    ama sevindirici olan ısık sızması problemi ile garantiye giden telefonların yenileri ile degistirilmesi.
    yani kullanıcı farkındaysa degistirelim ama oyle geri cagırma felan yapıp urunun adını zedelemeyelim diyorlar.
    ayrıca apple in Turkiye destek hatıına mail attım hala ses soluk yok aynı sey USA olsa cevap verirlerdi diye dusunuyorum
  • Aga değitirmesinin bi güzel yönü yokki verdikleri telefon yine yeni bir sorunlu telefon acaba ben ne zaman sağlam bi telefon alabileceğim
  • en azından tuketiciye onem veriyorlar diye degistirilmesi iyi demistim
    yoksa invisible shiled de her degistirmede para verirsek vay halimize demistim :)
    ama KVK da telefonu degistirmek icin tuketici hakem heyetine bile gittim 26 agustos servise bırakılan telefonun hakem heyeti dun(30 aralık) elime geldi.
    iyiki genpa veya apple mahkemeye verin veya tuketici hakem heyetine gidin demiyor.KVK da bunu dediler 60 iş gunu tamir bekledim.hakem heyeti de 1.5 ay surdu.
    yeni gelen telefonun duzgun cıkmasından baska elden gelen birsey yok haklısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: oziii_07

Aga değitirmesinin bi güzel yönü yokki verdikleri telefon yine yeni bir sorunlu telefon acaba ben ne zaman sağlam bi telefon alabileceğim

• meraba arkadaşlar 3 ay kadar önce iPhone 3G aldım, içine bedava uygulama ve oyun yüklemek için birkaç işlem yapıldı, bu sayede internetten bedava oyun indirebiliyorum, bu garantiyi bozmuş olabilir mi?? Bozmuşsa ışık sızmasının yapımı garantisiz olarak nasıldır??.. Şimdiden tşk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin1903 -- 1 Ocak 2009; 14:10:58 >
  • soyledigin olay jailbreak se restore yap ve servise var
    ayrıca ısık "sızması"nı garantiden degistiren arkadaslar var.
  • evet arkdasım JB den bahsediyorum.Ama sonucta biz bu işlemle iPhone un kızlıını(garantıı) bozmadık mı bir kere?Bir daha sağlanabilr mi o garanti? ve bu sızma neden olur? tşk.
  • iphone unun kızlıı da mı oluyormus?
    sok oldum su anda sevgili engin1903 ...
    neyse iphone a yaklasık 1400 ytl lik bir urun olarak (bazı seyleri para ile geri alamazsınız ve degeri olculemez) bakarsak restore ile ilk gunku ayarlara donebilirsin.
    keske hayattaki hatalarımızında restore tusu olsa deyip bitiriyorum

Not: bugun genpaya teslim ettim guleryuzlu ve cabuk oldu.
    olu pixel ii oradaki yetkili de gordu ve buyuk bir ihtimalle yenisini isteriz diye soyledi.
  • olu pıxelleri kenarda kosede olanları anlayabilmek için program var bilmeyenler için paylaşayım;pixelmetrist...app store da paralı ama bazı internet sitelerinde bedava isteyen olursa adresi vereblrm...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.