Şimdi Ara

Işık Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    11.sınıf öğrencisiyim ve üniversite kararımı bu yıldan vermek istiyorum çünkü seneye pek vaktim olmayacak sınavlardan ötürü.. Çocukluğumdan beri otomobil delisi olduğumu söyleyebilirim bu yüzden ilk kararım kesinlikle otomotiv mühendisliği oldu. İstanbul'da otomotiv mühendisliği veren okullar ve puanlarına baktım ve benim için en idealinin Işık Ünv. Otomotiv Müh. olduğunu düşündüm. Tabi daha okulu ziyaret edecek bir fırsat olmadı ama...

İstediğim şey, ışık otomotiv müh. bölümünü burada bitirip yurtdışında yüksek lisans yapmak ve hayatıma yurtdışında devam etmek fakat aklımı en çok çelen şey otomotiv mühendisliğinden mezun olduktan sonra iş olanakları. Malum, türkiye'de bu sektör henüz yeteri kadar gelişemedi. Nasılsa yurtdışında okumak istiyorum diye de riske atamam. Türkiye'deki fırsatları da incelemem şart. Daha kendi markamız bile yok. Bu gidişle de olacak gibi gözükmüyor. Işık üniversitesinin doğuş oto ile yaptığı bir anlaşma var ama tabiki iş garantisi yok. Zaten, benim 1.hedefim bu işi yurtdışında yapabilmek. İngilizcem bunun için yeterli. Ama maalesef almanca düzeyim çok düşük.. Otomotiv için almanca veya japonca bilmek çok önemli ve bende ikisi de yok ve yok denilecek kadar az. Bu bölümden sonra yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyen ve meslek hayatını yurtdışında geçirmek isteyen biriyim kısacası..
    Yüksek lisans için de işletme veya pazarlamanın ideal dallar olacağı kanaatindeyim ama yine de bu konu hakkında üniversitedeki görevlilerle konuşacağım..

Herkesin fikirleri önemli. Sizce bu bölümden mezun olduktan sonra iyi maaşlı bir iş bulmakta sıkıntı çeker miyim ? Sadece üst düzey ingilizce ile yurtdışında yükseklisans sonrası meslek hayatı için yeterli olur mu ? ( bölüm ingilizce eğitim veriyor)
    herkese şimdiden teşekkür ederimm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 27 Şubat 2014; 20:12:10 >

• otomotiv okuyorum orada sorun olursa pm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.