Şimdi Ara

ışıklarda korna çalanlara kızıyoruz ,peki yavaş kalkanlara (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

3.Saniyeden önce kornaya basmak ayıp olur.

Hatta sarıda basanlara bilerek geç kalkarım . İşlerine gelirse.

Birde stop ettirenler var onlarıda anladıkları halde asılıyorlar kornaya. Kendileri ana karnında öğrendi sanki sürmeyi.

Böyle bir acemi yüzünden 1 ışık daha bekledim ne oldu 1 dk sonra gittim ama karşımdakini panikletmedim.

Keşke herkes sizin gibi olsa.
  • Sanmiyorum ki kimsenin isiklarda bekleme fantazisi olsun, genelde bayanlar ve yaslilar yapiyor o yuzden hic sinirlenmem. Kaldi ki yesil yandiktan 1-2 sn ye sonra bile diger tarafin kirmizinda gecenler oldugu icin tehlikeli bile bazi durumlarda.

Olaya birde sure acisindan bakiyorum. 1 isik kacirsam maksimum 2 dakka beklerim. Ne kaybederim allah askina varsin gec kalksin insanlik hali bazen kirmizida adam torpidoyu duzenliyo bazen yanindaki ile sohbet ediyo daliyo sorun degil olur oyle seyler diyip gecmek lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu korna denen mereti ben ne kadar az kullanmaya çalışsam, bariz hatalar yapanlarda bile kornaya abanmasam da,en ufak hatayı gördüğünde kornaya uzun uzun basmak için bekleyen andavallar var malesef.Öyle ki siz sağ şeritte giderken, yol ayrımına girmek için soldan hızlı hızlı gelip sinyal kolunun ne olduğundan bihaber şekilde önünüze atlayıp bir de kornaya abananlar var ,ağzından salyalar saçarak el - kol hareketleri de yapar bunlar.O güzel ellerini bir yerlerine bağlayıp sürahi gibi dolaştırmak lazım aslında.

Bu ışık meselesinde ise ben her zaman 3-4 saniye beklerim baktım ilerleme yok bir kere basarım olması gereken de budur bence,diğeri üstteki kategoriye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 21 Mart 2013; 9:20:52 >
  • Kimseyi ışıklarda yavaş kalktı diye suçlayamayız, arka stoplarının sönmesi hazırlandığı anlamına gelir ki bu da yeterli. Ancak özellikle bayan şoförler combo haline getiriyor bazı şeyleri o zaman sabır limiti zorlanıyor: Işıklarda geç ve yavaş kalk, 20km hızla devam et sonra da sinyal vermeden sağa dön.
    Aceleyle trafiğe çıkmamaya çalışıyorum genelde ama bu türlere trafik akışını kestiği ve yoğunluğa sebep olduğu için kızıyorum. Ara sokakta 90 la gidecek halimiz yok 3.cü vitese atmaya yeter bir hız olsun tamam ama bazı vatandaşlar çok enteresan bir şekilde yoğunluk yaratmak üzere sokağa çıkıyor gibiler.

Diğer bir türe de sıkça rastlıyorum. Yeşil ışığın son 10 saniyesi, çok yavaşsan hafif hızlanır geçersin ya da sağdan gidip yol verirsin değil mi? Vatandaş aynı anda cepten konuşup 20 km hızla o 10 saniyeyi tüketiyor ve trafiği kitliyor.
  • Işıklarda normal şekilde kalkarım. Arkama gelip korna çalmayın. İki ayağımı bir pabuca sokmayın. Sakarya otobanında sağ şeritte 80 km hızla giden biriyim ben.
  • Üçbeş saniye önce veya sonra olsa ne olacak ki...İnanın ki 70-80 yıllık ömür içinde hiçbir önemi yok bu saniyelerin...Trafik zaten stresli...Bir de böyle abidik gubidik şeyleri kendinize dert edip de ömrünüzden çalmayın...Sinir ve stres vücudun en büyük düşmanıdır...Rahat ve sakin olun...Bir süre sonra ne kadar iyi birşey yaptığınızı görüp kendinizi kutlayacaksınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Işıklarda normal şekilde kalkarım. Arkama gelip korna çalmayın. İki ayağımı bir pabuca sokmayın. Sakarya otobanında sağ şeritte 80 km hızla giden biriyim ben.

Evet stres oluşturmamak lazım. 1 sn için hayat son bulmasın!
  • Garip garip konular açılıyor şu kategoride. Hızlı kalkmak marifet yada bir gereklilik midir?

Trafikte her zaman temkinli olmak lazım, araçların durmuş olduğunu gören biri bir koşu karşıya geçmek isteyebilir, belki kendi geçer ama yanında çocuğu olabilir çocuk annesi babası kadar hızlı koşamayabilir düşebilir, hızlı kalktınız çocuğu ezdiniz, vicdanınız varsa sızlayacak. Ben haklıyım deme hakkınız yok yeşil yandı diye bodoslama son sürat gideceksiniz diye birşey yok, trafik işaretleri sadece sizi bilgilendirir yoldan geçen yayaları araçları gözlemlemek ona uygun hızda gitmek sürücünün kontrolündedir.

Hele birde ışıklarda arkada bekleyip kalktıktan sonra gelip dibine yapışan şahıslar varki adamı zorla radara sokturup ceza yedirecekler, ulen sağ şerit dolu geçilmiyor sınır olan 70 km/s hızla gidiyorum gelmişsin dibime yapılmışsın, senin gibi bir dangalak yüzünden hızımı 100 km ye çıkarıp hem insanların canını riske atacağım hemde ceza yiyeceğim, 1 dakika geç git güvenli git kimsenin canını malını riske atma.

• quote:

Birde stop ettirenler var onlarıda anladıkları halde asılıyorlar kornaya. Kendileri ana karnında öğrendi sanki sürmeyi.

Böyle bir acemi yüzünden 1 ışık daha bekledim ne oldu 1 dk sonra gittim ama karşımdakini panikletmedim.

+1
  • milletimiz uzun zamandır kendind eolan has özelliklerini kaybetti
    ahlak sabır hoşgörü toplumsal bilinç
    halbuki bu kaybedilmeseydi
    ne yeşilde duran inanlar olurdu nede sarıda kornaya basanlar
    sorun olmadan yaşar giderdik
    yinede sakin ve sabırlı olmak elzemdir
  • Zamanla ilgili güzel bir yazı buldum.

1 senenin kıymetini sınıfta kalan bilir
    1 ayın kıymetini erken doğuran kadın bilir
    1 haftanın kıymetini dergi çıkartan bilir
    1 saatin kıymetini sevgisini uğurlamak için peronda bekleyen bilir
    1 dakikanın kıymetini uçağını kaçıran bilir
    1 saniyenin kıymetini ölümden son anda kurtulan bilir
    1 salisenin kıymetini gümüş madalya alan koşucu bilir

Yerine göre zaman kıymetli. Fakat hayatımız da kıymetli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Işıklarda normal şekilde kalkarım. Arkama gelip korna çalmayın. İki ayağımı bir pabuca sokmayın. Sakarya otobanında sağ şeritte 80 km hızla giden biriyim ben.
    kesinlikle yeşil yanar yanmaz kalkmam değil korna isterse nükleer bomba atsınlar.burası istanbul muhakkak kırmızı yanmasına rağmen ışığa uymayan taksici minibüsçü ticari kullancısı andavala denk geliyorum.Işık yanar yanmaz kalksam garanti ya o bana yada ben ona gireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 21 Mart 2013; 12:16:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Bende ilk mesajı alınti yapanlara kızıyorum amaçsızca yaptığımız benzer durumlar...

• Youtube'da trafik ışıklarındaki kaza videolarına bakın. Kazaya karışan araçların %90'ı yeşil yandığında yolu kontrol etmeden ilk çıkış yapan araçlar.
    Böylece kırmızıda geçenler direk yandan vuruyorlar bu araçlara.
  • Yeşil ışıkta yola bakmadan bodoslama gaza basan sürücülere örnek bir video.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Mart 2013; 12:14:52 >
  • Konuyu açan ve destekleyenler sanırım benim hemşehrim...

Çünkü bizim orada ışıklarda kornaya basmak milli sporumuzdur. İşin garip tarafı ben hareket ettikten en fazla 3-5sn sonra o düdükçüler baya bi geride kalıyorlar. Altımda da fındık motor Corolla var...Madem tabakhaneye yetişeceksin, neden çabucak gaza basıp peşimden gelmezsin be güzel insan?
  • quote:

Elinize sağlık.
  • Burası Türkiye, önce yolu kontrol edeceksin ışık yeşil yanabilir öncelik yoldan fırlayan araç/yaya birileri varmı, hatta arada dikizinizede bakınız zira ışıkta arkadan bindirende çok memlekette.

O yüzden sarı/yeşil yolu kontrol ederim buda saniyenin bindebiri zamanda olur arkadaki korna çalarmış sellektör yaparmış pek farketmem ben ve aracımdakilerin canı arkamdakinin zamanından daha önemlidir.

Arabasına durduğu yerde yaya çarpan biri olarak tecrübesi ile sabittir.
  • Ankarada mesadan baglicaya geciste 100 kusur saniye kirmizi 12 saniye yesil yaniyor, bazen 6 arac anca gecebiliyor. 30. Arac oldugumu varsayarsam, 5 x 112 sn /60 : 9.3 dakika bekleyebilirim. :)
    Su ana kadar en fazla 3 kirmizida gectim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka konuda da yazdım. Hatırlayan çıkabilir. Memlekete giderken Bilecik'in Osmaneli ilçesine geldim. Gece saat 03:30 filan. Kavşağa geldim. Kırmızı ışık yanıyor. Mobese yok. Kavşakta hiç bir araba yok. Hatta insan yok o saatte. Sadece 5 tane köpek var gecenin sessizliğini bozan. Kırmızı ışıkta bir dakikadan fazla bekledim. Yeşil yandı. Geçtim.

Bu kadarı da abartı diyeceksiniz belki. Ama dediğim gibi. Kurallara uyarım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.