Şimdi Ara

ışıklarda korna çalanlara kızıyoruz ,peki yavaş kalkanlara (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğer sarıda korna sesi duyarsam inadına ışıklarda yavaş kalkarım. Onun haricinde drag yapar gibiyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Başka konuda da yazdım. Hatırlayan çıkabilir. Memlekete giderken Bilecik'in Osmaneli ilçesine geldim. Gece saat 03:30 filan. Kavşağa geldim. Kırmızı ışık yanıyor. Mobese yok. Kavşakta hiç bir araba yok. Hatta insan yok o saatte. Sadece 5 tane köpek var gecenin sessizliğini bozan. Kırmızı ışıkta bir dakikadan fazla bekledim. Yeşil yandı. Geçtim.

Bu kadarı da abartı diyeceksiniz belki. Ama dediğim gibi. Kurallara uyarım.

Uyun hocam kurallara uymaktan zarar gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriously.

quote:

Başka konuda da yazdım. Hatırlayan çıkabilir. Memlekete giderken Bilecik'in Osmaneli ilçesine geldim. Gece saat 03:30 filan. Kavşağa geldim. Kırmızı ışık yanıyor. Mobese yok. Kavşakta hiç bir araba yok. Hatta insan yok o saatte. Sadece 5 tane köpek var gecenin sessizliğini bozan. Kırmızı ışıkta bir dakikadan fazla bekledim. Yeşil yandı. Geçtim.

Bu kadarı da abartı diyeceksiniz belki. Ama dediğim gibi. Kurallara uyarım.

Uyun hocam kurallara uymaktan zarar gelmez

Bu da beklediğim kavşak.

Resim alıntıdır.

ışıklarda korna çalanlara kızıyoruz ,peki yavaş kalkanlara

• quote:

Işıklarda normal şekilde kalkarım. Arkama gelip korna çalmayın. İki ayağımı bir pabuca sokmayın. Sakarya otobanında sağ şeritte 80 km hızla giden biriyim ben.

tırcılar sıkıntı cıkarmıyormu yahu öyle giderken
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06vs97

quote:

Işıklarda normal şekilde kalkarım. Arkama gelip korna çalmayın. İki ayağımı bir pabuca sokmayın. Sakarya otobanında sağ şeritte 80 km hızla giden biriyim ben.

tırcılar sıkıntı cıkarmıyormu yahu öyle giderken

Çıkarmaz mı. Hele bir tanesi fena korkuttu. İzmit'in üzerindeki Korutepe tünelinden çıktık. Dikiz aynasına gitti gözüm. Kamyonun biri hızla dibime geldi. Aniden yavaşladı. Sıkıysa yavaşlama geri zekalı dedim adama. Selektör yapıyor. Hızımı 90'a çıkardım. Yetmedi. 100 yaptım. Yine yetmedi adama. Sola sinyal verdi kamyoncu. Solladı gitti.

Ya otobanda aheste aheste gitmek te bir başka keyif valla. Tin tin gidiyorsunuz.

• Önümüzdekinin acemi olmadığını nereden biliyoruz, adama yapacağımız bir sellektör veya korna paniklemesine sebep olabilir. Her zaman sakin davranmak lazım, yani ben de beş saniye sonra kornaya basmıyor değilim de empati şart trafikte.
  • Bir de ışıkta en öndeyken korna çalan dolmuşçular var tabii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz sakin arkadaşlar nöroloji sevisleri kaynıyor hastadan.
  • İskenderundayım ışık yeşil yansa bile kontrol etmeden hayatta geçmem Ben bir tek burada gördüm kırmızı ışıkta sağı solu kontrol edip geçenleri ve istisna değiller 10 araçtan 5 tanesi yapıyor bunu.Merkezde trafik normal fakat arsuz tarafında durum böyle.
    Bunun dışında ayar olduğum tayfa ışıkta en başta değilde geride beklememe rağmen yeşili görüp sellektör çakanlar. Be arkadaş üstünden mi atlayayım araçların.
  • Geç kalkanlara yavaş gidenlere asla korna çalmam zaten genelde kullanmam kornayı abidük gubidik şeyler yapmadıkları sürece bana çalanda olursa umrumda olmaz ben kural neyse ona bakarım adam sarıda başlıyor selektöre kornaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Ankara'da sadece 15 saniye yeşil yanan bazı spotlar var, bilmiyorum belki başka şehirlerde de durum böyledir. Adamın vitese takıp hareket etmesi 5 saniye, arkasından seyreden araçta 5 saniye, onu takip eden araçla birlikte zaten toplamda bir ışıkta 3 araç geçebiliyor bazen ''5 araba'' ki bu bir rekordur. Bu konvoyun 20 sıra gerisinde ki aracın içinde oturuyor olmak paha biçilemez.

öyle durumlarda ben en yeşil yanmasına 3 - 4 sn kala yolu kontrol edip kırmızıda geçiyorum. Çukurambarda özellikle çok sıkıntı oluyor. Polis bile birşey demiyor. 15 sn ışık koyuyorlar 150 mt'ye yakın konvoy oluyor.
  • Işıklarda baktım yeşil yandi önümdeki hala gitmiyor ise adam acemi olabilir düşüncesiyle 2 bilemedin 3 saniye beklerim Daha sonra sellektör veya korna ile uyarırım. Ben en çok telefonla konuşanlara sinir oluyorum.
  • Sekil A:
    Yandan VINNNNNN
  • o değilde 1.4 tsi audiyi mareayla plakamı okutum
  • adam acemi olabilir ona da mümkünse bir şey dememeye çalışırım ancak geçenlerde başımıza bir olay geldi ışıklarda yeşil yanınca öndeki araç acemiydi sanırım kalkamadı bizde kuzu gibi bekliyoruz arkadaki hanzoda yola bakmadan gazladı direk arka tampona girdi indi ben yeşil yanınca yürüdünüz sandım diyor ehliyetide yoktu kekonun araçta fazla birşey yoktu boşverdik.bu tarz olaylar başkalarına zararda verebiliyor ancak ben buna rağmen beklerim sadece sarıda kornaya basana kızmaktayım o nedir arkadaş eve gidip dizi izleyeceksin olayın bu bırak 1 dk geç git ne olur yani.
  • Sabreden derviş,muradına ermiş.Adam acemidir,baskı balatası,motoru vs. gidiktir veya kafası dumanlıdır.5-6 saniye kadar beklerim,yoksa kısa bir korna veya sollama.Tabakhaneye bok yetiştirenlere lafım başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

aslında piyasada seri şöförler olsa trafik sorunu diye bir şey kalmaz ama maşallah bir çok kişi 1.4 1.6 1.8 araç değilde cadillac bentley rolls royce sürüyor endamı ve ahestesiyle araç sürdüğü için trafik bi yerden sonra akmıyor hımbıl sürücüler aslında işi arap saçına çeviriyor fazla sağ sola atlamakda hoş değil tabi dediğim gibi sadece seri şöförler olsa iş bi nebze olsa rahatlayacak..

usta iyi diyon hoş diyon ama mesela ben araba sürmesini 1 sene öncesine kadar bilmiyordum ilk sürüşümde trafige çıktım ve ışıga denk geldim biraz genç kalktım dörtlüler yanık olduğu için kimse kornaya basmadı acemilere biraz destek ver oldu mu şuan öğrendim rahat kalkıyorum ama yeni öğrenenler var 1 dakika geç kalksan ölür müsün

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.