Şimdi Ara

IŞIKLI TELEFON ZİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sessiz ortamlar için, telefon çaldığında telefonun zilinin çalmasını istemiyoruz .Bunun yerine arandığı zaman ışıkla uyaracak bir devre konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frequen z -- 19 Şubat 2006 14:51:45 >

• Çok sağol untayk, aslında ben daha basit bişiler vardı yapmıştım çok eskiden, bir röle,bir iki kondansatör ve köprü diyotlu bi devreydi, öyle basit bişi yeter bana.
  • Led mi yakacaksınız , düşük voltajlı ampul mü yoksa 220V ampul mü.buna karar verdiyseniz ona göre araştırayım.Ancak :
    http://www.aaroncake.net/circuits/pflash.htm
    linkindeki devre çok karışık bir devre değil şayet ampul bağlayacaksanız.
    Sadece bir led düşünüyorsanız iş çok daha basittir...
    O zaman da :
    http://www.ee.washington.edu/circuit_archive/circuits/F_ASCII_Schem_Tel.html
    linkindeki 3. ve 4. den daha basit bir şema bulamazsınız. daha basidini yapmaya kalktığınızda sil çalarken hatta oluşan 100V luk pik darbelere led dayandıramazsınız.
    En basit olarak da bir sabit kondansatöre seri olarak bir ledi ve mesela 470Ohm luk bir direnci seri bağlayıp , tel. hattına paralel girebilirsiniz. Ancak bu kondansatörün 200-250Voltluk olması ve denenerek sadece ledi yakabilecek kapasitede bir C olması gerek. mesela 1nF dan başlayarak ve
    atıyorum led yanmıyor çalarken , 2.2nF o da olmadı 4.7nF gibi giderek büyüterek tesbit etmeniz gerek.
    Saygılar.

• evet dostum devre galiba buydu ama malesef resim biraz ufak , değerleri okuyamıyorum mesela en baştaki kondansatörün değeri nedir?
    not:untayk ve profahmet yardımlarınız için çok teşekkür ederim ne desem az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frequen z -- 20 Şubat 2006 2:14:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: profahmet

kondansatör kutupsuz 1mikrofarat 250v
    zener diod 24v1w
    röle 24v paralel bağlı kondansatörde elektrolit 47mikrofarat 50v

Merhaba, verdiğiniz kompanent değerleri ve şemayla devreyi yaptım ama nedense çalışmadı, acaba kompanent değerlerinde hata olabilirmi?
    mesela resimde 100uF olan röle öncesi kondansatör için siz 50 uF demişsiniz, zener zaten okunmuyor:( bir karışıklık olasımıdır?
  • zener şu cam tipinde olanlardan, 1w değil, amöa röle düşük akımlı, ondan kesinlikle eminim, hatta 12 ve 5 v luk rölelerle denedim, 22 v luk zener taktım 24 bulamamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digiphone Zil Sesi Ayarlama?
    15 yıl önce açıldı
    iphone alarm sesi kısma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam dediklerinizi yarın hemen deneyeceğim, sizede sonucu yazarim,İNŞALLAH çalışır.
  • Konu çok eskilerde kalmış,ancak bende ihtiyaç duydum.
    Ben telefon hattına 3 adet küçücük saat piliyle (4,5 volt) çalışan bir oyuncak bağlamak istiyorum...telefon çalınca oyuncağa 4,5 volt doğru akım gidecek.Bunu nasıl yaparım.Mümkün olan en basit çözüm nedir...

(Aslında Bir bobin sarsam.uçlarını telefon hattına bağlasam.Ve telefon hattına voltaj geldiğinde bobinin sarılı olduğu demir çubuğu mıknatıslandırsam bana yeterli (kapı zillerindeki gibi bir düzenekle)

birde piyasada telefon zili diye satılan kutular var...telefonhattına bağlıyosun telefon çalınca Yüksek sesle bili bili bili ötüyolar ...öyle basit bir devrede işimi görebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 3 Haziran 2008; 17:47:43 >
  • arkadaşlar ofisteki telefonların sesini kesip sadece ışık yanmasını istiyoruz yani şöyle küçük bir kırmızı ışık telefon zili yerine yanacak bu şekilde piyasada satılan ucuna sağına soluna takılan bir ışık aparatı satılıyor mu piyasada?
  • hazır olarak tam telefona göre bulmak belki zor olabilir , ancak telefonl işi ile uğraşanların rahatlıkla yapabileceği basit bir operasyon
  • 50 tane istesem yapacak mı bu adamlar basit bişi ama hazır olanlarından olsa direk tak dewam işine yokmudur ...
  • Amaç sadece ledi yakmaksa hiç bir devreye gerek yok. Telefonun içini açın ledi nereye istiyorsanız oraya monte edin. Yani telefon kasasında 5mm lik bir delik açıp ledi yerleştirin. Ayaklarınıda telefon ile seri olacak şekilde bağla yeterli.
  • istediğim şey hazır olması arkadaşlar ofiste firek takıcaksın bu kadar operasyon falan uzun işler o tarz şeylerle uğraşacak adam ve zaman yok ucuna sağına soluna hazır takılacak bir cihaz olacak o kadar yok aç kapa tak çıkar uzun işler varsa böyle birşey tavisyenizi bekliyorum bende biliyorum basit devre kurmayıda uğraşılmaz ?
  • Bende telefon zil hoparlörüne daha güçlü bir hoparlör takarak kendi çalan zil sesini daha güçlü durmak istiyorum yardımcı olabilecek biri var mı? Zil hoparlör çıkışa nasıl bir devre yapmalıyım şuan üzerindeki zil hoparlörü 5w ben bunu güçlendirerek 2 tane 5 w hoparlör tada tek 10w takmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.