Aylardır forumunuzu okuyorum. Fotoğrafçılıktan hiç anlamıyorum. 6 MP lik bir dijital compact fotoğraf makinem var. Ama biraz daha profesyonel fotoğraf makinem olsun istiyorum.
Aslında işe ilk Fuji s1700 - s1800 serilerinden başladım araştırmaya. Bütçem fazlasına el vermediği için. Ancak forumları okudukça fikrimi değiştirip biraz daha bütçe ayırmaya karar verdim. 14 yaşında bir oğlum var. Eğer başarabilirsem, onu fotoğrafçılık ile ilgilendirmeye yönlendirmeye çalışacağım.
Bir de 10 aylık kızım var. Onun fotoğraflarını çekmek istiyorum.
Çok profesyonel olmadığımı hatırlatarak;
1. Giriş seviyesi DSLR 2. Fiyatı 1200- 1300 TL ye kadar 3. Tercihen 720p veya 1080p video çekebilen 4. Parçalarını kolay bulabileceğim
makine tavsiyesinde bulunan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Video olarak fazla kullanmayı düşünmüyorum ama yine de kızımın ilginç anları denk geliyor. Onları görüntülemek istiyorum.
Ancak bu modeller olmak zorunda değil. Zaten özelliklerini çok iyi bilmediğim için bu kadar çok araştırma yapmama rağmen, bir modele karar veremiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
O fiyata Pentax K-x, Canon 550D gibi makinelerden birini alman en mantıklısı ama spot olur..
f/p olarak k-x tercih edebilirsiniz. ayrıca canon 500d ve d5000 guzel tercihler olacak
Bende Pentax K-x ve Canon 550D öneririm. En ideal makineler bunlar sizin için
quote:
Orijinalden alıntı: madalyon71
Nereden temin edebilirim spot olarak?
İstanbulda Sirkeciden ya da Gittigidiyor gibi sitelerde güvenilir satıcılar var sipariş üzerine getiriyorlar..
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Belki de DSLR Like makine tavsiye edersiniz diye yazdım videoyu. Yani profesyonel makinelerin çoğunda video olmadığını biliyorum. Sağolun. Metro markette SONY A390 var 2 tane de lens veriyorlar. Cardfinansla alırsanız fiyatı 1299 TL, ama %18 chip para veriyor. Yani makine 1060 TL ye geliyor. 2. lensin ne olduğunu standdaki arkadaş da bilmiyordu fakat makrıo çekim içinmiş. 18 -55 artı bir lens daha. Bu fiyata tavsiye eder misiniz?
Makro çekim için olacağını düşünmüyorum diğeri de tele lenstir büyük ihtimalle.. Sen iyice öğren ayrıntılarını fiyatı uygun gözüküyor baya.
bencede 2. verilen promosyon lensler telelens oluyor genellikle.. şuan giriş sınıfına 2 yeni makina geliyor pentax kr ve nikon d3100 canonda yakında 450d modelinin yerine geçicek bir makina çıkartacak bu yüzden piyasadaki makinaların fiyatları bir nebze düşebilir bende d5000 veya kx düşünüyordum ama d3100de güzele benziyor onu bekliyicem spot veya Amerikadan alıcam seçimler gerçekten zor iyi düşünün aldıktan sonra pişman olmayın
sen pentax k-x i arıyorsun.Al ve keyfini çıkar derim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme