Şimdi Ara

İşin içinden çıkamadım lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 3 adet modem var . Birisi TP - Link kendi evimde kullandığım modem gayet düzgün çalışıyor .

Annem bana internetinin sürekli gittiğini , wirelessinin lambasının yanmadığını , çoğu zaman sadece power düğmesinin yandığını söyledi . Huwai modem verilmiş ttnet tarafından . Ara sıra geliyor internet ara sıra gidiyor . 4 - 5 defa türk telekom yetkilileri geldi , en son yarım saat önce gelip sinyallerin tamamen normal değerlerde olduğunu gösterdiler cihazla . 2 adet huwai modemi alıp evime geldim . Kendi bağlantılarımı kurdum . Amacım kendi internetimi modeme tanıtıp modemlerde sorun olup olmadığını görmekti . Bağlantıları gayet normal bir şekilde kurdum . Bir ethernet bağlantısı olduğunu bilgisayar algılıyor fakat modemde LAN ışığı yanmıyor . ( modemlerin birisi yeni geldi tamamen boş , diğerini resetledim oda boş vaziyette ) İkiside aynı marka ve model . 192.168.1.1 bağlantısını kullanıp modem arayüzüne erişmeyi denedim fakat sayfaya bağlanılamıyor dedi . Durumun garip yani bilgisayar ip adresi alamayan bir kablolu bağlantı algılıyor . Fakat modem bir bilgisayarla bağlantıda olmadığını gösteriyor LAN ışığının yanmamasıyla . 2 modemi de aynı şekilde denedim olmadı , 3 gün önce annemin evinde internet wireless olarak kulanılamıyor fakat LAN olarak kullanılıyordu . Modem arayüzüne girdim , tamamen normal bir şekilde girdi . 10 dakika sonra internet sinyali gitti , tekrar arayüze ulaşmaya çalıştım , yine sayfaya bağlanılamıyor hatası verdi . Kendi modemimi sıfırlayıp annemin evine götürdüm . Normal bir şekilde lan bağlantısını kurmayı denedim . Onu da algılamadı . Fakat evime geldiğim de kendi bağlantımı kendi modemimle annemin bilgisayarına taktığımda internete bağlandı .

Benim çıkarımım şu ,

- Annemin laptopu kablolu ve kablosuz ağlara bağlanmakta sorun yaşamıyor . Kendi internetimde denedim .
    - Modemler LAN bağlantısı olduğunu kabul etmiyor fakat bazen algılayıp çalışıyor .
    - Kendi çalışan modemim annemin evinde LAN olarak bağlantıda olduğunu bile kabul etmiyor fakat kendi evimde kendi ADSL bağlantımda LAN olarak annemin bilgisayarını internete bağlıyor .

Yani bilgisayar internete bağlanıyor . Kendi modemim normal çalışıyor . Annemin evinde LAN bağlantısı ışığı yanmıyor . Sorun böyle karmakarışık en azından LAN ışığının yanmama sebebiyle ilgili bir fikriniz varsa lütfen yardımcı olur musunuz ? Hepinize teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werwe312 -- 4 Kasım 2013; 10:29:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.