Şimdi Ara

Isınan Ekran Kartı Sahiplerine Müjde Soğutma Hakkında Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 10 gün kadardır forumda yokum tabi bu süre içinde boş durmadım "referans hd4850 yi nasıl soğuturum ?" sorusuna cevap aradım ve buldum

normalde 65-68 derece arası dolaşan (ambians 28-30 derece) hd4850nin

-üstüne fan yapıştırdım olmadı

-sıcak havayı dışarıya atma yöntemini denedim çok işe yaramadı

bende 2.el bilgisayar parçaları satan bir yere gittim ve 2 tane 8cm lik 1 tane 12 cmlik fan aldım bunlar bana toplam 6 tl ye mal oldu

tabi fanlar kullanıldığı için birazda olsa ses vardı bende sildim ve yağ sürdüm ses azaldı (bu 3 fan ıslık sesli hd4850den daha az sesli 40-42 db gibi işte orta düzey)

ilk önce fanların altını bantların yapışkan yeri gelecek şekilde kıvırarak ayarladım (bantın yapışkan yeri kasanın altına yapışacak)

kasanın havasız bir yerde olması halinde bu fanlar işe yaramaz yani biraz boşluk olacak ve fanlarımız taze havayı direk ekran kartının fanına verecek bu sayede ekran kartı kasa içindeki o sıcak hava ile değil oda sıcaklığının 2-3 derece altındaki hava ile soğuyacak tamamiyle bu proje bundan ibaret

ve testler sonuçlar

video renderliyordum kaloriferler açık ambient 28-30 derece

hd4850 @690-2200 5 dk 1600x1200 benchmark ambient 22-23 derece

hd4850 ambient 22-23 derece boşta çalışma sıcaklığı

hd4850 %100 fan hızı ambient 22-23 derece

beyler sonuç olarak

- furmarkın son versiyonu çok kasıyor kartı ve bu sıcaklıklar o.c görmüş bir ekran kartına göre normal 5 dk boyunca gpu %100 çalışıyor örnek olarak gta4de gpu %80 filen çalışıyor oyunlarda

- sıcaklıklar odadaki saate bakılarak söylenmiştir

- kart önceden 65-68 derece ve %40-45 fan devrinde çalışıyordu şimdi 1200 rpm yani %10 fan hızında ve 54 derece normal sıcaklıklarda

- ufak bir ayrıntı hddler 34-35 dereceden 26-28 dereceye düştü

- o kitaplar titreşim engellemede işe yarıyor merak edenlere

- 6 liraya 10 derece soğutma , overclock ve sessizlik sağladım daha ne olsun

eklemek istedikleriniz , sorularınız , eleştirilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Mart 2009; 19:44:32 >

• bende böle bi şey yapmayı düşünüyorum
  • Yalnız o fan havayı yan taraftan almıyor ki fanın üstünden içeri çekiyor gpu üzerinden geçirip yan ızgaralardan dışarı atıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Flee

Yalnız o fan havayı yan taraftan almıyor ki fanın üstünden içeri çekiyor gpu üzerinden geçirip yan ızgaralardan dışarı atıyor

dostum alttaki fan zaten o bölgeyi serinletiyor (o havanın emileceği yerde hep soğuk hava oluyor haliyle sıcaklıklar düşüyor) ekran kartının fanı ise bu soğuk havayı çekiyor ve senin dediğin gibi havayı atıyor

ramler filende soğuyor yuvarlakla işaretledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Mart 2009; 20:07:37 >

• Hocam yine rahat durmamıssın.Sizi bravo..
  • Çok gürültü olur yav.. Ama gürültüyü sorun etmeyenler için ideal çzöüm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZbetK

Hocam yine rahat durmamıssın.Sizi bravo..

teşekkürler

amacım referans kartlarında 6 lira gibi bir yatırım ile özel soğutmalı kartlarla başa çıkmasını sağlamak

690-2192 stabil artifactsiz çıkarabildim ramler 2250 den sonra artifact veriyor gpuyu ise 695 yapında artifact oldu fakat @690-@2192 tam stabil

5 dakika furmark testi / catalyst 9.3 testi eklendi ambient 28-30 derece kalorifer açık artifact yoktur

hd4870 hd4850 ve kartlarını sessizleştirmek isteyenlere tavsiye olunur 2 adet 12 cm fan ile ultra sessizlik sağlanır

gürültü oranı normal hd4850 sesinden daha az bunu rahatlıkla söyleyebilirim

bu programı bilmeyenler olabilir işlemcide prime95 neyse bunda da furmark o hesap yani çıkılması mümkün olmayan sıcaklıklara çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Mart 2009; 23:13:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konunun kimseye yararı olmayacak soğutma bölümüne giren eden yok zaten o yüzden bilerek açmıştım dahili bileşenlere
  • Güzel yapmışın.
  • Eline sağlık benimde böle bir düşüncem vardı pleksiyi deldirip ekran kartı karşısına 2 adet 120 mm fan takmakla ilgili
    demekki işe yarıyormuş bende başlarım :-P
  • 6 lira mı bu 3 soğutma

bunlara gerek yok arkadaşlar kasanın yanını açtığınızda bu kadar fayda oluyor ..

ve bence 1 tane 8 cm veya 12cm fan koyun , 3 tane koymanın anlamı yok .

1 tanesi 5 derece düşürüyorsa 3 tanesi 15 derece düşürmüyor sonuçta .

1 tane 8 veya 12cm fan yeterli olucaktır . ellerine sağlık , emeğe saygı
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar

kasayı delmeye etmeye gerek yok bantı katlayak iki tarafınıda yapışkan hale getirin ve kasaya yapıştırın

• evet 3 fanı yan yana yada üste koymaya gerek yok ekran kartına üfletin bide chipset ve ramlere dogru üfleyen fan iş görüyor sogutmaya fazla para harcıyamayan yani bütçesi kısılı olan insanlara tafsiye ederim işe yarıyor bende bi zamanlar böyle yapıyrdum kasanızın açık olmasında da fayda var ama kasa açık diye fanları sökmeyin bence çünkü fanlar hava akışını hızlandırıyor kasada sogumaya ihtiyacı olan yerler sadece sogutucu takılı olan yerler degildir anakartınızdaki elektronik devreler kondansatörler v.s gibi elektronik parcalarda üzerlerine güç çektikleri için ısı yaratırlar ve dogal olarak ısınırlar bunun için sadece sogutucu takılı olan yerleri sogutmak yerine kasayı komple sogutmayı tercih edin.
  • ekran kartı bölümünde konu daha faydalıydı burada yok oldu gitti
  • bende buna benzer bir çalışma yaptım. kasanın arkasına bir tane egzos, önüne intake ve ekran kartına önden gelen havayı üfleyen bir fan kullanarak yaptım. yeni aldığım 3 adet akasa fanın üzerinde 22db yazmasına rağmen, 3ü aynı anda çalıştıklarında sesleri beni rahatsıt ediyordu. bende tüm fanların bağlantılarını birleştirdim, güç kaynağından gelen kabloya açma kapama tuşu koydum. bilgisayar boştayken ekran kartı ve diğer bileşenler ısınmadığı için tuşu kapalı konuma getiriyorum, bilgisayar tamamen sessiz hale geliyor. oyun oynayacağım zaman fanları çalıştırıyorum,High power coolmax güç kaynağımın fan hızınıda sona getiriyorum oyunda, bilgisayar şaha kalkıyor sanki baya etkili bir soğutma sağladım bu şekilde, gece download yapacağım zaman fanları susturuyorum, sadece işlemci fanının azcık sesi geliyor.

• sen bu fanları taktıktan sonra kasanın kapağını geri takıyomusun yoksa kapak açıkmı bırakıyosun
  • @K.Kahriman

1200 rpm yani %10 fan hızı derken ??

yani %100 olsa 12000 (on iki bin) mi olucak

güzel olmuş. bende yan tarafa 4 tane 20 cm fan takacam. tam geliyo kasama boşluksuz.

arka kısmada fan takma yerine 8 cm fan takcam. pcı slot çıkışlarınada (kasanın en arka en alt kısmı) egzoz fanı takcam. önede fan takma yerine 8 cm takacam. üstteki 2 fan takma yerinede 20 cm takıcam 2 tane. ciddiyim. mantık şu:

önden ve yandan soğuk hava alacak. arkadan ve sttende sıcak hava atacak. (ısınan hava üste gider)

• fazla fan takma taraflısı degılım tırbulansa felan gırer bu seferde gpu donar Allah korusun :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsantakmaz

sen bu fanları taktıktan sonra kasanın kapağını geri takıyomusun yoksa kapak açıkmı bırakıyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: waroflords

fazla fan takma taraflısı degılım tırbulansa felan gırer bu seferde gpu donar Allah korusun :))

donsa keşke sıvı azota falan gerek yok ghz manyağı ederiz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.