dırec:res örnek bu sekılde yardımcı olursanız sevınırım ISIS WE ARESI YENI OGRENMEYE BASLIYORUM.
YOKMU BİLEN YARDIM EDEBILICEK BIRI ? :/
Öyle birşeye kaçacaksan hiç kullanma programı daha iyi. Her bir malzemenin kılıfı farklı, betası farklı vs vs. Yinede istersen, mesela Ana kategoriden(category) Transistörü, alt kategoriden (sub-category) generic seçeneğini seçersen, transistör türlerinin genel sembolleri çıkar karşına, aynı şekil kondansatörlerde de. Bazılarında böyle kolaylık olabilir. Ancak baskı devreye geçtiğinde sıkıntıyı orada yaşaman muhtemel, hangi kılıf onu öğreneceksin arayacaksın kılıf uymayacak manual bağlantı yapacaksın, eksikler kalacak kaydet kapat isise geç düzenle kaydet arese gec vs vs.
yoo o sekılde kolaylıga kacmıyorum temel mazemelerınki olsa yeter bana dırenc kondansator dıyot flan o sekılde basıtlerı olsa suanlık yeter yenı yenı ogrenmeye baslıyorum.
direnç = res kondansatör= sol bölümden capacitor generic seç ve yan tarafta en üste mercimek altında normal kondansatör gelir enerji =battery seçtıkten sonra evreye koyup ikikere üstüne basınca v ayarını yapa bilirsin diyot = diod diye soltarafta var sen seç bobin = inducion generic ordan seçıyoruz transformatör=inducion aynı yerin en altından seçıyoruz
arama yerine "active" ya da "device" yazarsan burada istediğin çoğu elemana ulaşabilirsin