Arkadaşla merhaba köydeki evim için (110m^2) doğalgaz olmadığı için klima ile ısıtma düşünüyorum. 2+1 ev her odaya mutfağa klima takmalı mıyım yada ne yapmalıyım bu tip yapan kişi ve kişiler var ise bilgilendirebilir mi ? Klimadan farklı çözümler var ise onlar hakkındabilgi verebilir misiniz ? Amacım tek tuşla ısınmak. Aylık maliyetim ne olur?
Şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim.
Bende annemlerin oturduğu ev için sadece sıtma için klima arayışındayım,
Annem ms hastası ablam şizofreni evde sağlam olarak babam var birde ben ilgileniyorum her hafta gelip
Doğalgaz yok mahallede soba ile uğraşmamaları için klima taktırmak istiyorum
Bilgisi olanlar yardımcı olursa seevinirim
Merhaba.
Daha hızlı cevap alabilmeniz adına sizleri "Klima Tavsiyesi" adlı ana konuya davet ediyorum.
Isıtmada çuvallamayacak bir klima için bütçeniz biraz yüksek olması gerekebilir. Klimalar için soğutma nispeten kolaydır. Ancak klimalar esas sınavı ısıtmada verirler.
-Tavsiyede bulunmak için kullanacağınız alan veya alanların metrekare cinsinden alanını,bulunduğunuz ili,ara kat mı çatı kat mı olduğunu,izolasyon durumunu ve güneş alan cephelerini bilmemiz gerekir.
Koridor müsait ise o kısma uygun kapasitede bir klima taktırıp 7/24 hiç kapatmadan çalıştırarak odalardaki soğuğu kırabilir ve tasarruf sağlayabilirsiniz. Evin şekli de buna uygun olmalıdır.
İkinci alternatif ise en çok kullandığınız odalara klima taktırıp yine hiç kapatmadan kullanarak tasarruf sağlayabilirsiniz.
Saygılarımla...
klima5505
kullanıcısına yanıt
merhabalar ısı pompalı(head pump) klimalar var her klima özelliklerinde böyle bir şey görümyürom. Giriş kat daire 110m^2 izalasyon zayıf önerebileceğiniz klima var mı amacımız sogugug kırmak değil cidden ısınmak zonguldak şehiri için ev konum olarak sadece akşam güneşini alıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: S.kar
merhabalar ısı pompalı(head pump) klimalar var her klima özelliklerinde böyle bir şey görümyürom. Giriş kat daire 110m^2 izalasyon zayıf önerebileceğiniz klima var mı amacımız sogugug kırmak değil cidden ısınmak zonguldak şehiri için ev konum olarak sadece akşam güneşini alıyor.
Merhaba. Heat Pump,ısı pompası özelliğidir. Klimanın ters çevrim yaparak soğutmanın tersini gerçekleştirmesi ve bu şekilde ısıtma sağlamasıdır. Günümüzde portatif klimaların bazıları hariç ısıtma özelliği olan tüm klimalar heat pump özelliğine sahiptir.
110m2 alanda tüm odalara klima takmadıkça tüm odalarda klima varmış gibi sıcaklık elde etmek mümkün olmaz.
Havadan suya ısı pompası sistemleri ile ancak her odada ısıtma sağlayabilirsiniz. Ancak maliyeti çok farklı olur. Tüm evi tek klima sistemi ile ısıtmış olursunuz.
Havadan suya ısı pompası sistemlerinde normal kalorifer tesisatı kullanılır. Radyatör veya fancoil(fanlı radyatör) ile ısıtma sağlayabilirsiniz. Yerden ısıtma da olur ancak hazır,oturulan evlerde bu çok zor ve çok maliyetlidir.
Tek klima sistemi ile iklimlendirmeyi bu şekilde sağlayabilirsiniz. Kombi şeklinde bir iç ünitesi bulunur veya monoblok sistemler mevcuttur,tüm sistem dış ünitededir. Bu klima sistemi kalorifer tesisatına bağlanır ve klima suyu ısıtır.
Alternatif olarak da multi sistemleri düşünebilirsiniz. İç ünitelerin toplam kapasitesinde bir adet dış ünite bulunur ve tüm iç üniteler bu dış üniteye bağlanır. Bu sayede tek dış ünite ile tüm odalardaki klimaların ısıtma yapması sağlanır.
En kolay çözüm de ayrı ayrı kullanılacak her odaya klima almaktır. Ancak bu durumda birden fazla dış ünite bulunur ve kapladığı yer artar. Ancak daha ucuzdur.
Bu 3 seçeneği tüm odaların tam olarak ısıtılmasını istediğiniz için sıraladım.
Evin şekli uygunsa koridora bir klima takılıp 7/24 çalıştırılarak odaların soğuğunu kırması sağlanabilir. Sürekli çalıştığı için de tasarruflu olur. Ancak odalarda soğuğu kıracak şekilde bir sıcaklık olur.
Her odada klima varmış gibi ısıtma sağlanması için gerçekten de her odada klima olması veya bahsetmiş olduğum sıcak su ile,kalorifer tesisatı ile odaları ısıtan havadan suya ısı pompası sistemi kullanılması gerekir.
Düşüncelerinize göre örneklendirebiliriz.
Saygılarımla...
klima5505
kullanıcısına yanıt
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.2+1 ev için her odaya ısıtma için klima taksam maliyetim ne olur ve hangi klima önerirsiniz? Havadan suya ısıtma sistemi kursam maliyetim ne olur?
quote:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.2+1 ev için her odaya ısıtma için klima taksam maliyetim ne olur ve hangi klima önerirsiniz? Havadan suya ısıtma sistemi kursam maliyetim ne olur?
Rica ederim.
Maliyetten kastınız tüketim ise
Sadece 3 oda olacak şekilde düşünürsek "ortalama" 400TL civarı tüketimde bulunacaktır.
Isı pompası sistemi ile tüm evi iklimlendirme işlemini düşündüğünüzde bu değer 600TL civarlarına çıkabilir. Isı pompasında sıcak su da elde edebilirsiniz. Yani boyler ekleyerek musluklardan akacak olan sıcak suyu da tek sistemle sağlayabilirsiniz. Vermiş olduğum tüketim değerleri ortalamadır,tahminidir.
Klima olarak bütçeniz yeterli ise
Daikin Shira Plus
Mitsubishi Electric Krigamine
Mitsubishi Heavy Diamond ZSX-W
Gree U-Crown
marka ve modellerini önerebilirim.
Daha uygun fiyatlı olarak
Arçelik 12610
Demirdöküm A5 Performans
York Sierra
E.C.A Niobe
marka ve modelleri alınabilir.
2. gruptaki cihazların bir alt modelleri de alınabilir.
Demirdöküm A5 Performans
York Monterosa
E.C.A Syplos
gibi.
Saygılarımla...
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
Rica ederim.
Maliyetten kastınız tüketim ise
Sadece 3 oda olacak şekilde düşünürsek "ortalama" 400TL civarı tüketimde bulunacaktır.
Isı pompası sistemi ile tüm evi iklimlendirme işlemini düşündüğünüzde bu değer 600TL civarlarına çıkabilir. Isı pompasında sıcak su da elde edebilirsiniz. Yani boyler ekleyerek musluklardan akacak olan sıcak suyu da tek sistemle sağlayabilirsiniz. Vermiş olduğum tüketim değerleri ortalamadır,tahminidir.
Klima olarak bütçeniz yeterli ise
Daikin Shira Plus
Mitsubishi Electric Krigamine
Mitsubishi Heavy Diamond ZSX-W
Gree U-Crown
marka ve modellerini önerebilirim.
Daha uygun fiyatlı olarak
Arçelik 12610
Demirdöküm A5 Performans
York Sierra
E.C.A Niobe
marka ve modelleri alınabilir.
2. gruptaki cihazların bir alt modelleri de alınabilir.
Demirdöküm A5 Performans
York Monterosa
E.C.A Syplos
gibi.
Saygılarımla...
Alıntıları Göster
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Maliyetten kastım bu klimalı sistem ile ısı pompalı sistemin toplam kurulum maliyetleri.
quote:
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Maliyetten kastım bu klimalı sistem ile ısı pompalı sistemin toplam kurulum maliyetleri.
Alıntıları Göster
Rica ederim.
Klimalı sistem için 3 adet önermiş olduğum modellerin fiyatlarına bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. Direkt fiyat vermedim çünkü satıcıdan satıcıya göre,internetten mi bayiden mi aldığınıza göre fiyatlar değişebiliyor.
Kullanacağınız evin büyüklüğüne göre,radyatör metrajına göre ısı pompası güçleri değişmektedir.
Örneğin Arçelik ısı pompasının
7 kW ısıtma gücüne sahip olanı : 18000 TL
9 kW : 19000TL
12 kW : 23000TL
şeklinde 14,16,32 kW güce kadar gitmektedir.
16kW olan cihazın fiyatı 25000TL civarlarındadır.
Bu cihazlarda,yoksa eve döşenecek kalorifer tesisatı hariçtir. Bu da bölgenizdeki sıhhi tesisat firmalarının fiyatlandırmalarıyla veya ısı pompası montajı yapan firmaların vereceği fiyat ile öğrenilebilir.
Ortalama 1500-2000 TL arasında tek daire için fiyat çıkacaktır.
Bu cihazı almanız halinde de radyatörler ile tüm evi ısıtıp sıcak su da kullanma imkanınız olacaktır. Soğutmaya uygun borulama ve radyatör yerine fancoil kullanmanız halinde yazın aynı sistemden soğutma da elde edebilirsiniz.
Saygılarımla...
klima5505
kullanıcısına yanıt
Son olarak belirtmiş olduğum ev için kaç kwlık bir ısı pompası gerekli?
quote:
Son olarak belirtmiş olduğum ev için kaç kwlık bir ısı pompası gerekli?
Radyatörleri taktıracağınız alanlar toplam kaç m2 ?
İzolasyon durumunuz nedir ?
Bu bilgilere göre ortalama bir değer verebilirim. Ancak en iyisi uygulamayı yapacak firma tarafından mekanın ihtiyacına göre kararlaştırılabilir.
Saygılarımla...
quote:
Radyatörleri taktıracağınız alanlar toplam kaç m2 ?
İzolasyon durumunuz nedir ?
Bu bilgilere göre ortalama bir değer verebilirim. Ancak en iyisi uygulamayı yapacak firma tarafından mekanın ihtiyacına göre kararlaştırılabilir.
Saygılarımla...
Alıntıları Göster
80-90m2 civarı izalasyon yok ev sadece akşam güneşi alıyor.
quote:
80-90m2 civarı izalasyon yok ev sadece akşam güneşi alıyor.
Alıntıları Göster
Merhaba. Dediğim gibi ortalama 12kW bir ısı pompası yeterli olacaktır. Isı kaybına göre bu daha az olabilir,aksine daha fazla da olabilir. Ancak fikir vermesi açısından 12kW cihazın yeterli geleceğini söyleyebilirim. Yine de uygulamayı yapacak firmanın birebir mekanı inceleyerek karar vermesi daha uygun olur.
Saygılarımla...
quote:
Merhaba. Dediğim gibi ortalama 12kW bir ısı pompası yeterli olacaktır. Isı kaybına göre bu daha az olabilir,aksine daha fazla da olabilir. Ancak fikir vermesi açısından 12kW cihazın yeterli geleceğini söyleyebilirim. Yine de uygulamayı yapacak firmanın birebir mekanı inceleyerek karar vermesi daha uygun olur.
Saygılarımla...
Alıntıları Göster
Peki ısı pompası için klimada verdiğiniz gibi sıralama tavsiye vermeniz mümkün mü ? Şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Peki ısı pompası için klimada verdiğiniz gibi sıralama tavsiye vermeniz mümkün mü ? Şimdiden teşekkür ederim.
Alıntıları Göster
Merhaba.
Isı pompasında iki tip ünite var. Biri düşük sıcaklık LT,diğeri yüksek sıcaklık HT .
Low Temperature LT olan cihazlar suyu en fazla 55 dereceye kadar ısıtabilirler.
HT olanlar ise 80 dereceye kadar ısıtabilirler. HT cihazların iç ünite kısmında da kompresör bulunur. Döküm radyatör bulunan evlerde işe yarar ancak su sıcaklığı bu denli yüksek olunca verim azalır.
Sıfırdan tesisat döşenecekse panel radyatör vb. kullanılacağı için düşük sıcaklıklı ünite uygun olacaktır. Radyatör boylarını da normal kalorifer tesisatında seçilecek boyuttan daha büyük seçerseniz,yani radyatörleri normalden daha büyük seçerseniz daha düşük sıcaklıkla daha iyi ısınma sağlar,tasarruf edersiniz.
Isı pompası olarak
Panasonic Aquarea
Mitsubishi Electric ATW
Toshiba Estia
Daikin Altherma
Hitachi Yutaki
Nibe
Danfoss
Viessmann
Midea
LG - Arçelik ThermaGreen
bu şekilde bir sıralama yapabiliriz.
Saygılarımla...
klima5505
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
quote:
Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
Rica ederim. Faydalı olmasını dilerim.
Saygılarımla...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme