Şimdi Ara

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015 GİRİŞLİLER(ANA KONU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
4
Favori
7.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar programcılığı geldi ama staj var diye ne diploma nede gecici mezuniyet belgesi alabiliyorum nasıl kayıt yaptırabilirim bir bilgisi olan var mı bu gibi durumlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehitkamil

quote:

Orijinalden alıntı: ElagoSx

quote:

quote:

quote:

4) Erasmusu destekliyor . Makine mühendisliği giriş hocamız buna benzer bir şey söylediğini derste hatırlıyorum . Travel ve Work destek yok . İş ve seyahat (Gezinti ) destek var :) Lütfen Türkçemize sahip çıkalım

5) Kardeşim burada eğitim zor çevre illere göre . Örnek veriyorum çevre il olmucak ama . Zonguldakta okuyan bir arkadaş bize şunları söylemişti . Orada ilk sene geçmen için ortalaman 1 olması gerekiyor . 2. ve 3.sene artırıyor . Bizde direk 2 her sene . Onlarda derslerrden kalınca dönem olarak kalıyorsun . Bizde ise sınıfta kalıyorsun. Bende şuan sınıfta kalmamak için yaz okulunda ...

6) Not sistemi dediğim gibi ortalaman 2 olcak sınıfı geçersin (şartlıen olursa seneye vermen gerekecek ) . 2.25 olursa şartlı dersleride vermeden geçersin.

7) Buna en son gelcem :D

8) Üniversite yeni de isimde yeni :) Teknik olması çok büyük etki bunu hocalarda söylüyor. İskenderun sanayi kenti olduğundan staj konusunda sıkıntı yaşamazsınız .Mezun olduğunuzda demir-çelik girdimmi appaaaaaaoovv köşeyi dönersiniz. (100 kişiden 1 kişi giriyor ) (Uzak akrabamız 2 yıl maki okudu . 3-4 yıl deneyimli +3000 tl felan alıyordu herhalde . Mühendisi sen düşün ) . Birde artık burası Üniversite olduğu için anakampüs yapıyorlar . Alanı bayağı büyük bizler görmesek bile 10 yıla burası bayağı güzel olucak .

9) Bunada sonra geliceğim :)

10) Öğrenciyiz anladınız . Kardeşim seni tam anlamıyla zoruluyorlar bu gözünü korkutmasın derslere çalışırsan zaten herhalükarda geçersinde hocalar sizi donanımlı yetişitiyorlar. Teknik üniversite olduğu için eğitim personeli alımı olacağını duymuştum .

Arkadaşlar bende yeniyim yani 1 senelik tecrübem var . Dersler ile pek alaka olmuyan birisi olduğum için benim söyleceklerim bunlar . Sizden de bir isteğim olacaktı .Makine mühhendisliğine en son kaç bin sıralama ile girildiğini öğrenebilecek olan var mıdır?

Şimdi 7 ve 9 numarayı yazacağım ve kişisel bir kaç şey daha :)

Peki kardeşim elektrik elektronik bölümü hakkında bilgi sahibi misin okuyan arkadaşın vs varmı?
    Bide ikinci öğretimim( harç hariç) sıkıntı yaşar mıyım

Harç konusunda sıkıntı yaşamazsın ders saatleri felan ben yaşamadım :) EE hocası var Fizik bizim dedrslre giriyor yaz okulunda . Tek bildiğim ee hocaları çukurovadan sonra en kaliteli hocalarmış bölgenin en iyi ee demişti .Beyler bir arkadaşa yurtlar hakkında bilgi vermiştim buyrun .

Bak şehrin biraz dışında Süleyman cemaatinin yurdu varmış . Bir arkadaş kalıyor 1500-2000 tl ye . Tavsiye etmiyorum . (Nedense bukadar ucuz olmasının bir nedeni var ama insan emin olamıyor )

Ben 1 sene arkadaşımla cemaat yurdunda kaldım (fet) . Diğerlerine göre ucuzdu ve yemek 3 öğündü. Sonrada 1 senenin sonunda çıktım yurttan arkaşımla beraber kendi evimize çıktık cemaat evi olmayan . İlk başlarda yemekler felan güzeldi de tüm sene aynı tarz olunca bıkkınlık gelmişti mart nisanda çıldırma noktasına gelmiştik.Ha yurt temizdir söylim .Fiyat 3000-3500 tl yıllık (10 ay ) .(kemal seher özkan yurdu )

Ayan yurdu Üniversiteye yakınlığı ile bilinen fiyatlar 3500-4500 tl arası yıllık . Gidenler pek tavsiye etmiyor . Kirli felanmış yemek 1yada 2 öğün.

Kemal seheriin 100m yukarınsa ismini unuttum şu an . Yarı apart bir yurt var . 400-500 tl aylık 1 öğün yemek+internet +tv vardı herhalde . Paran varsa bir kaç arkadaş kalmıştı memnun olmuştu .

Merkezde İskenderun özel yurt var ve Kızılay yurdu var (aylık 500 tl olması lazım 1 öğün yemekli )

Bu kadar biliyorum .Ben ektercihte geldiğim için Kemal seherde kalmıştım diğerlerinde yer yoktu . Bunları arkadaşlar aracılığı ile biliyorum . Çoğu kişi evlerde kalıyor . İlk sene yurdu öneririm . Samimi bir arkadaştan sonra ev daha iyi olabilir . Ev fiyatları 300(Biraz zor bulursun )-800 tl arası değişiyor.

Beyler İskenderunda tüm yurtlarda illa sorunlar var . Bundan harbi gıcık alan birisiyim .Gaziantepte bir yurtlar var görseniz .Neyse Yurtların çoğu böyle bilmediğim başka şeyler olabilir . Birde 7-9 no şeyleri yazayım Sorulara da elimden geldiğince cevap verceğim.

Benim iskenderun da liseden arkadaşım var ikinci sınıfa geçti onla direk eve çıkmayı düşünüyoruz ama maddi olarak çok da belimizi büksün istemiyoruz acaba eşyalı ev fiyatları hakkında bilginiz var mı?

2 kişi çıkçaksanız 300-450 tl ev bulun . Eşyaları parayla alın .Eşyalı evler +600 700 tl olduğundan . Karar sizin .

Dipçe : Konuya düzenleme yaparsanız sevinirim .

Beyler bu arada bir ara buluşuruz Dh tayfası olarak

Düzenleme derken kardeşim ne gibi düzenleme?
    Ben yeniyim pek bilmiyorum kusura bakma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4) Erasmusu destekliyor . Makine mühendisliği giriş hocamız buna benzer bir şey söylediğini derste hatırlıyorum . Travel ve Work destek yok . İş ve seyahat (Gezinti ) destek var :) Lütfen Türkçemize sahip çıkalım

5) Kardeşim burada eğitim zor çevre illere göre . Örnek veriyorum çevre il olmucak ama . Zonguldakta okuyan bir arkadaş bize şunları söylemişti . Orada ilk sene geçmen için ortalaman 1 olması gerekiyor . 2. ve 3.sene artırıyor . Bizde direk 2 her sene . Onlarda derslerrden kalınca dönem olarak kalıyorsun . Bizde ise sınıfta kalıyorsun. Bende şuan sınıfta kalmamak için yaz okulunda ...

6) Not sistemi dediğim gibi ortalaman 2 olcak sınıfı geçersin (şartlıen olursa seneye vermen gerekecek ) . 2.25 olursa şartlı dersleride vermeden geçersin.

7) Buna en son gelcem :D

8) Üniversite yeni de isimde yeni :) Teknik olması çok büyük etki bunu hocalarda söylüyor. İskenderun sanayi kenti olduğundan staj konusunda sıkıntı yaşamazsınız .Mezun olduğunuzda demir-çelik girdimmi appaaaaaaoovv köşeyi dönersiniz. (100 kişiden 1 kişi giriyor ) (Uzak akrabamız 2 yıl maki okudu . 3-4 yıl deneyimli +3000 tl felan alıyordu herhalde . Mühendisi sen düşün ) . Birde artık burası Üniversite olduğu için anakampüs yapıyorlar . Alanı bayağı büyük bizler görmesek bile 10 yıla burası bayağı güzel olucak .

9) Bunada sonra geliceğim :)

10) Öğrenciyiz anladınız . Kardeşim seni tam anlamıyla zoruluyorlar bu gözünü korkutmasın derslere çalışırsan zaten herhalükarda geçersinde hocalar sizi donanımlı yetişitiyorlar. Teknik üniversite olduğu için eğitim personeli alımı olacağını duymuştum .

Arkadaşlar bende yeniyim yani 1 senelik tecrübem var . Dersler ile pek alaka olmuyan birisi olduğum için benim söyleceklerim bunlar . Sizden de bir isteğim olacaktı .Makine mühhendisliğine en son kaç bin sıralama ile girildiğini öğrenebilecek olan var mıdır?

Şimdi 7 ve 9 numarayı yazacağım ve kişisel bir kaç şey daha :)

Peki kardeşim elektrik elektronik bölümü hakkında bilgi sahibi misin okuyan arkadaşın vs varmı?
    Bide ikinci öğretimim( harç hariç) sıkıntı yaşar mıyım

Harç konusunda sıkıntı yaşamazsın ders saatleri felan ben yaşamadım :) EE hocası var Fizik bizim dedrslre giriyor yaz okulunda . Tek bildiğim ee hocaları çukurovadan sonra en kaliteli hocalarmış bölgenin en iyi ee demişti .Beyler bir arkadaşa yurtlar hakkında bilgi vermiştim buyrun .

Bak şehrin biraz dışında Süleyman cemaatinin yurdu varmış . Bir arkadaş kalıyor 1500-2000 tl ye . Tavsiye etmiyorum . (Nedense bukadar ucuz olmasının bir nedeni var ama insan emin olamıyor )

Ben 1 sene arkadaşımla cemaat yurdunda kaldım (fet) . Diğerlerine göre ucuzdu ve yemek 3 öğündü. Sonrada 1 senenin sonunda çıktım yurttan arkaşımla beraber kendi evimize çıktık cemaat evi olmayan . İlk başlarda yemekler felan güzeldi de tüm sene aynı tarz olunca bıkkınlık gelmişti mart nisanda çıldırma noktasına gelmiştik.Ha yurt temizdir söylim .Fiyat 3000-3500 tl yıllık (10 ay ) .(kemal seher özkan yurdu )

Ayan yurdu Üniversiteye yakınlığı ile bilinen fiyatlar 3500-4500 tl arası yıllık . Gidenler pek tavsiye etmiyor . Kirli felanmış yemek 1yada 2 öğün.

Kemal seheriin 100m yukarınsa ismini unuttum şu an . Yarı apart bir yurt var . 400-500 tl aylık 1 öğün yemek+internet +tv vardı herhalde . Paran varsa bir kaç arkadaş kalmıştı memnun olmuştu .

Merkezde İskenderun özel yurt var ve Kızılay yurdu var (aylık 500 tl olması lazım 1 öğün yemekli )

Bu kadar biliyorum .Ben ektercihte geldiğim için Kemal seherde kalmıştım diğerlerinde yer yoktu . Bunları arkadaşlar aracılığı ile biliyorum . Çoğu kişi evlerde kalıyor . İlk sene yurdu öneririm . Samimi bir arkadaştan sonra ev daha iyi olabilir . Ev fiyatları 300(Biraz zor bulursun )-800 tl arası değişiyor.

Beyler İskenderunda tüm yurtlarda illa sorunlar var . Bundan harbi gıcık alan birisiyim .Gaziantepte bir yurtlar var görseniz .Neyse Yurtların çoğu böyle bilmediğim başka şeyler olabilir . Birde 7-9 no şeyleri yazayım Sorulara da elimden geldiğince cevap verceğim.

Benim iskenderun da liseden arkadaşım var ikinci sınıfa geçti onla direk eve çıkmayı düşünüyoruz ama maddi olarak çok da belimizi büksün istemiyoruz acaba eşyalı ev fiyatları hakkında bilginiz var mı?

2 kişi çıkçaksanız 300-450 tl ev bulun . Eşyaları parayla alın .Eşyalı evler +600 700 tl olduğundan . Karar sizin .

Dipçe : Konuya düzenleme yaparsanız sevinirim .

Beyler bu arada bir ara buluşuruz Dh tayfası olarak

Düzenleme derken kardeşim ne gibi düzenleme?
    Ben yeniyim pek bilmiyorum kusura bakma

Bak ilk mesajın var ya konunun oraya ilk önce üniversite ile ilgili bilgiler koy fotoğraf vs. Sonra Üniversiteyi anlatan güzel yazıları koy . (Üyelerin yazdığı mesajları Uygun seçtiğini güzel mesajları koy) (İskenderun Teknikte okuyan de üyeleri diye baslık altında üyeleri 1)Elogx 2)Şehitkamil tarzı koy tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehitkamil -- 24 Temmuz 2015; 20:45:50 >

• Kardeşim sen hangi bölümde okuyordun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElagoSx -- 24 Temmuz 2015; 22:48:23 >
  • Elimden geldiğince yapmaya çalıştım pek anlamam ama
  • arkadaşlar 2.öğretim in ders saatleri kaç arası ? bide gece sıkıntı oluyor mu servis falan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardios

arkadaşlar 2.öğretim in ders saatleri kaç arası ? bide gece sıkıntı oluyor mu servis falan ?

Aynı sorular bende de mevcut

• @ElagoSx

Bilgisayar mühendisliği okuyorum hocam

@Tardios

2. öğretimin dersleri 5te başlar ders programına göre değişir kaçta biteceği ama genelde 8 gibi biter. Servis olayı ise yok gece bi sorun olmaz zaten şehir küçük olduğundan heryere yürüyerek gidip gelebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yetkili Bi Abi -- 26 Temmuz 2015; 0:16:38 >
  • Yetkili Bi Abi kullanıcısına yanıt
    2+1 evlerin genel fiyatı 500-700 tl arası kardeşim istanbulla alakası yoktur. ayrıca bu evler iskenderun merkezdedir. Merak etmeyin iskenderunda çok çok çok rahat geçinirsiniz.

Ayrıca künefe ve döner manyagı olursunuz.. Ortalama 2 kişi eve çıkarsanız 1000 tl ile ev+eglence+kira+yemek çıkarırsınız.
    İskenderun deniz kenaırnda oldugu için şanslısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yetkili Bi Abi

@ElagoSx

Bilgisayar mühendisliği okuyorum hocam

@Tardios

2. öğretimin dersleri 5te başlar ders programına göre değişir kaçta biteceği ama genelde 8 gibi biter. Servis olayı ise yok gece bi sorun olmaz zaten şehir küçük olduğundan heryere yürüyerek gidip gelebilirsin.

Tamamdır kardeşim düzeltiyorum hemen

• uantakya U kullanıcısına yanıt
    Kardeşim peki tek kişilik yada 2 kişilik apartlar, yurtlar bulunmakta mı bulmakta zorlanmayız değil mi.. Bide fiyatlara ulaşamadım hiç özel yurt, apartlara vs. bilgin var mı bu konuda?
  • üniversitenin sitesi yok mu ?
  • format159 kullanıcısına yanıt
    http://www.istek.edu.tr/

Bu sanırsam ama yapım aşamasındaymış.. İçerik boş yani
  • ElagoSx E kullanıcısına yanıt
    iskenderuna kayıtlara gelince ayrıntılı bak. ama ev daha iyi olur kardesım cunku cok ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: uantakya

iskenderuna kayıtlara gelince ayrıntılı bak. ama ev daha iyi olur kardesım cunku cok ucuz

Birlikte eve çıkacağım arkadaş sorun çıkardı o yüzden alternatiflere yöneldim kardeşim. Neyse artık kayıt zamanı araştırma yapacağız, çok teşekkürler

• Öğrenci sayısına nazaran çok az yer var çevrede. Yani apartların falan çoğu dolu. Okulun da merkeze aşırı yakın olduğu söylenemez. Çok rahat bahsetmiş arkadaşlar da umarım bulursunuz bir şeyler.

Kardeşim stüdyo daireleride tavsiye ederim. ama ilk yıl katlanırım dıyosan yurt güzel seçenek olabilir. ayda 500-600 tl ile sigaran yoksa rahatca gecinirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uantakya

Kardeşim stüdyo daireleride tavsiye ederim. ama ilk yıl katlanırım dıyosan yurt güzel seçenek olabilir. ayda 500-600 tl ile sigaran yoksa rahatca gecinirsin.

Stüdyo daire derken kardeşim? Bide ne kadar oluyor onlar? Ben yurt düşünmüyorum son seçenek o kardeşim ya zor insanım ben pek herkesle geçinemem kötü bir huy ama öyle fazla açık sözlüyümdür
    Sigara da kullanmıyorum kardeşim paraya yazıkk valla

kardeşim iki kişi çıkarsan daha karlı olursun ama durumun iyiyse 400 500 tl eşyalı 1+1 stüdyo daire bulursun üni tarafında. onun dışında 500 tl 2+1 evde bulabilirsin. 900 tl lüks 3+1 bulabilirsin. internetten ilanlara bak. ben antakyada yaşıyorum iskenderunla 40 dakika mesafede. Yardımcı olmayı isterim ama hafta içi kıbrısa gidecem ne kadar kalırım bilmiyorum.
  • Ben de iskenderunda yaşıyorum sorusu olan varsa sorabilir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.