Şimdi Ara

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015 GİRİŞLİLER(ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
4
Favori
7.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İskenderun Teknik Üniversitesi, kısa adıyla İSTÜ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 31.3.2015 tarihinde çıkardığı 6640 sayılı bir yasayla Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulmuş teknik üniversitedir. İskenderun Teknik Üniversitesini oluşturan fakültelerin çoğu Mustafa Kemal Üniversitesi'nden ayrılarak yeni üniversiteye bağlanmıştır.

İskenderun (Yunanca: Αλεξανδρέττα, Aleksandretta, Türkçe karşılığı "Küçük İskenderiye"; Arapça: لواء اسكندرون, Lue İskenderun, anlamı "İskenderun Tugayı"), Hatay'ın en büyük ilçesidir.

MÖ 333 yılında, Büyük İskender’in İsos yakınlarında kazandığı zaferden sonra Alexandreia adıyla kurulmuştur. Bu kent kurulmadan önceleri ise burada Myriandrus adında bir Fenike şehri bulunmaktaydı. Makedonya Kralı Büyük İskender'in, Pers Şeyhi III. Darius’a karşı İsos Vadisi'nde üstünlük sağlamasıyla temeli atılan bu şehir, sahip olduğu coğrafi önemin etkisiyle tarihinde birçok defa işgale uğramıştır.

Selevkoslar’dan Romalılara, ardından 395 yılında Doğu Roma'ya katılmış ve VII. yüzyıl ortalarında İslam Devleti'nden 1516 yılında Türk-Memlük İmparatorluğu’na geçmiş, 1517’de Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi sırasında yapılan Mercidabık Savaşı'yla da Osmanlı İmparatorluğu'na katılan İskenderun'a, I. Dünya Savaşında Birleşik Krallık ve ardından Fransa egemen olmuştur. 1938 yılına kadar Fransız himayesinde Suriye'nin bir sancağı olarak kalmıştır. 5 Temmuz 1939'da Türk Ordusu'nun İskenderun'a girmesiyle, resmen Türkiye'ye katılmıştır.

İskenderun, Türkiye'ye katıldığı zamandan 1974 yılına kadar olan dönemde oldukça küçük bir kasabaydı. 1974 yılında üretime geçen Türkiye'nin üçüncü Demir-Çelik Fabrikası, kent yaşamına büyük canlılık getirmiştir. Ayrıca, süperfosfat fabrikası, bitkisel yağ, yem, un, konserve, salça, çırçır, dokuma, çeltik, oto ve makine yedek parçaları vb. endüstri dalları vardır. Boru hattı ile Batman'dan gelen petrol, İskenderun Limanı'ndan deniz yoluyla Mersin'e gönderilir. Limanda Demir-Çelik ve Süperfosfat fabrikalarının iskeleleriyle NATO'ya bağlı bir iskele ve demiryolu istasyonu bulunur. Türkiye'nin dördüncü büyük limanı olan İskenderun Limanı'nın yıllık yük kapasitesi 8.7 milyon tondur.

İlçe çevresinde doğal plajlar ve yaylalarla çeşitli mesire yerleri vardır. İlçe merkezi, planlı bir biçimde çağdaş şehircilik anlayışına uygun olarak gelişmektedir. İlçenin ana caddeleri denize dik iner. Deniz kıyısındaki alan, Atatürk heykeli ve çevresiyle kıyıya paralel uzanan Atatürk Bulvarı, eğlence ve spor tesisleriyle yeniden düzenlenerek 1985'te hizmete açılmıştır.

Bugün, İskenderun Türkiye'nin önde gelen en büyük ilçelerinden biri olup, özellikle sanayi, deniz ticareti ve turizm alanında hızla gelişen bir şehirdir.

1-)ElagoSx- Elektrik Elektronik Mühendisliği(2015)
    2-)kapısızköylü- İnşaat Mühendisliği(2015)
    3-)aduketr- Bilgisayar Mühendisliği(2015)
    4-)Yetkili Bi Abi- Bilgisayar Mühendisliği (2013)
    5-)MR Woo Woo- Bilgisayar Mühendisliği(2015)
    6-)Şehitkamil- Makine Mühendisliği(2014)
    ..
    ..
    ..
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElagoSx -- 26 Temmuz 2015; 0:37:39 >

• Inşaat Muhendisliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik elektronik mühendisliği :)
  • Suriye muhendisligi io

• Vay İTÜ'lüler

• Başladı geyikler :D başka kazanan yok mu yaa.. Kazananlar olarak cümleten hakkımızda hayırlısı..
  • bilgisayar mühendisliği geldi anlatsanıza biraz nası bi yer ???????????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İTÜ değil ISTEK sanırım.

• Hali hazırda 2 senelik öğrencisiyim sormak istediğiniz soru varsa sorun gençler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yetkili Bi Abi

Hali hazırda 2 senelik öğrencisiyim sormak istediğiniz soru varsa sorun gençler

Pm atarmisiniz?

• Yetkili Bi Abi kullanıcısına yanıt
    Fakülteye sövüyorlar o kadar aciz durumda mı :D
    Şehir nasıl pahalı mı yurt fiyatları nasıl?
    Şuan aklıma bunlar geliyor hala kafa gidik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElagoSx

Fakülteye sövüyorlar o kadar aciz durumda mı :D
    Şehir nasıl pahalı mı yurt fiyatları nasıl?
    Şuan aklıma bunlar geliyor hala kafa gidik :)

Fakülteye ben de sövüyorum o konuda merak etme :D Bunun sebebi de MKÜ'ye bağlı olmamız ve bizim kampüse hiç yatırım yapılmamasıydı. Şimdi yeni üniversite olduğu için yıllık verilen ödenek artacak ve yeni seçilecek rektörle(umarım) kampüsü kampüs haline getirecekler.

Şehir konusu ise ben İstanbul'da yaşıyorum normalde ve İskenderun İstanbul kıyaslaması yaparsam fiyatların hemen hemen aynı hatta belki iskenderunun biraz daha pahalı olduğunu söyleyebilirim.

Yurtta kalmadım ben hiç. Fakat yurt konusunda da çok fazla bi seçeneğiniz yok sanırım 2 3 tane yurt var millet onlara gidiyor. Ama öğrencilerin büyük çoğunluğu evde kalıyor.

• Arkadaşlar İskenderun'luyum bu sene bende Dokuz Eylüle gidiyorum.Bu yüzden aklınızda çok soru olduğunu biliyorum.Merak ettiklerinizi bana pm den ya da buradan sorabilirsiniz.Sevgilerle :)
  • Künefe yemeyeni dövüyorlarmış beyler yayalım kesin bilgi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maqnet0

Künefe yemeyeni dövüyorlarmış beyler yayalım kesin bilgi.

künefe o kadar çok değil de günde 3 öğün döner yiyorlar
  • arkadaşlar resimlere baktımda biraz neye göre kötülediniz bu kadar anlamadım sebep ne de fakülteler kötü diyosunuz ??? şehir efsane zaten puanlara göre en güzel şehirdir kanaatimce
  • quote:

Orijinalden alıntı: aduketr

arkadaşlar resimlere baktımda biraz neye göre kötülediniz bu kadar anlamadım sebep ne de fakülteler kötü diyosunuz ??? şehir efsane zaten puanlara göre en güzel şehirdir kanaatimce

Hocam sehir güzel.Kampüste güzel ancak okulun öğrenciye katacağı donanim yetersiz.Eğitim kalitesi yetersiz.Hazırlık yokmus mesela.

• Yetkili Bi Abi kullanıcısına yanıt
    Mesela iki ev arasak eşyalı ne kadar bulabiliriz kardeşim? bide o kadar pahalı mı cıdden ya yandık desene.
    Bide sosyal olarak nasıldır? aydınlat bizi ey mümin :D
    Teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: aduketr

arkadaşlar resimlere baktımda biraz neye göre kötülediniz bu kadar anlamadım sebep ne de fakülteler kötü diyosunuz ??? şehir efsane zaten puanlara göre en güzel şehirdir kanaatimce

Pardon ama bu kampüsün nesini beğendiniz ?

@Elagosx

2 ev derken 2 odayı kastediyorsunuz sanırım. Ben şuan 3+1 evde 550 lira kiraya oturuyorum okulun çevresinde. Sosyal ortam biraz da senin elinde. Ama malum mühendislik fakültesi olduğu için çok birşey bekleme derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yetkili Bi Abi -- 24 Temmuz 2015; 2:04:56 >

• güzel kardeşim benim 1 sene önceki halinni koymuşsun Allah iyiliğini verecek he inşaati tamamlanmamış bi ünüversite hala öylemi sanıyosun :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.