Şimdi Ara

İşlemci 113 Dereceyi gördü.Yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın Aleyküm dostlar.2 Gün önce hdd hariç yeni bilgisayar topladım.Özellikleri;

AMD Athlon X4 860k İşlemci
    GIGABYTE F2A68HM-DS2 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) VGA&DVI USB 3.0 Anakart
    Sapphire R9 270x Dual-x 2gb 256 bit ddr5 gpu
    G-SKİLL 2x4 8gb 1600 mhz ram
    Aerocool GT Black Edition 500W Kasa
    500 gb samsung hdd

Hiçbir parçada sıkıntı yok.İşlemci hariç.FarCry 3 oynarken 30-45 dakikanın ardından 113 cpu sıcaklığı gördüm hemen kapattım.Fanspeed artırdım şuan bi oyundan launcher ile patch attırıyorum.1 sıcaklık 1 fan programı + chrome açık işlemci sıcaklığı 75-85 arası oynuyor.Stockfan mı yetersiz kalıyor yeni fan almam gerekecek olsa en ucuz bir öneriniz varmı.Yada başka türlü nasıl çözerim.Stockfan işlemci yanında geldi üzeri macunlu olarak.Kasanın çift tarafı açık.O da sıcaklığıda taş çatlasın 7-8 derecedir.Yardımlarınızı bekliyorum.

• Hakan Yurtsever H kullanıcısına yanıt
    Kasanın garantisi yoktur(toplama kasalar da açılabilir.Hazır kasalar garantili ise garantiden çıkar o nedenle açılmaz.) söylediğine göre kasanın kapakları açık galiba bir fana bakın böyle topak topak fanı yavaşlatan tozlar olabilir. bilgisayarı kapatıp öyle bakın dönerken görmek zordur yani fanların durumuna iyi bak tozlanmış mı yavaş mı dönüyor amd işlemcilerde genelde ısı problemi görülüyor şu durumda stock fanlar yeterince soğutamıyor gibi. Siz bir fanın durumuna bakın cevaptan sonra öneri verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RisKoF

Kasanın garantisi yoktur(toplama kasalar da açılabilir.Hazır kasalar garantili ise garantiden çıkar o nedenle açılmaz.) söylediğine göre kasanın kapakları açık galiba bir fana bakın böyle topak topak fanı yavaşlatan tozlar olabilir. bilgisayarı kapatıp öyle bakın dönerken görmek zordur yani fanların durumuna iyi bak tozlanmış mı yavaş mı dönüyor amd işlemcilerde genelde ısı problemi görülüyor şu durumda stock fanlar yeterince soğutamıyor gibi. Siz bir fanın durumuna bakın cevaptan sonra öneri verebilirim.
    Hocam fana baktım.2 Gün önce aldım parçaları zaten.Hiçbir parçada bir gram toz yok. İkinci olarak gözüme çarpan bir durumu söyleyeyim. İşlemci çekirdek hızı 3.7 ghz fakat ben amd overdrive ile baktığımda çekirdek oynama değerleri şu aralıklarda.

cpu0:3912
    cpu1:3808
    cpu2:3893
    cpu3:3884

termal macun sıcaklığı 41 derece olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan Yurtsever -- 19 Aralık 2015; 13:23:53 >

Günümüz teknolojisinde çoğunda böyle bir hız aşırtma var. Fakat amd kullanmadığımdan ve yeni bir sistemim olmadığından düşüncelerimi söyleyebilirim. İşlemcinin hızının aşırtması kapanabiliyorsa kapatılmalı yoksa güzel bir fan ile soğutma yapılmalı . Bilgili arkadaşların konuya gelmesini bekleyin hocam pek bilgim yok.
  • RisKoF kullanıcısına yanıt
    Bende ilk defa AMD kullanıyorum o yüzden garip geldi. Normalde oyun oynarken 70-80 i geçmemesi gerekirken yükleme yapmadığım halde şuan 70-85 arası oynuyor. Oyuna girince 110 u aşıyor.İşlemci korumadan dolayı kasma yapıyor.Çok yüklenirsem mavi ekran veriyor. Ya fan yetersiz. Ya sistemde hız aşırtma var. Bilemedim sorunun ne olduğunu.
  • Stok fan yeterlidir gelmiyordur 50 tl venom akasa atto al sorun duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Stok fan yeterlidir gelmiyordur 50 tl venom akasa atto al sorun duzelir
    Hocam alttaki resimlere bakarsan sevinirim.Hangisi doğrudur ? aida64 ile baktığımda boşta sıcaklık olarak 40-41 derece alırken, piriform speccy de 75-85 alıyorum. CPU testide bu şekilde çıkıyor.
     İşlemci 113 Dereceyi gördü.Yardımlarınızı bekliyorum. İşlemci 113 Dereceyi gördü.Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diger programs sikinti var gibi 75 derece imkansiz speed fani indir bakalim onunda ssini at

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    Buyur hocam bu da speed fan.

• Suanda bosta sicakliklar normal bir oyuna girip 15 dk oynayin sonra degerlere bir bakin

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Suanda bosta sicakliklar normal bir oyuna girip 15 dk oynayin sonra degerlere bir bakin
    Tamam hocam bi yarım saat sonra tekrar atarım değerleri, teşekkürler ilginiz için.
  • Rica ederim kolay gelsin

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    Son hal bu hocam

Biostan fan speed u full bırakmıştım. + Oyun ultra ayar bilgin olsun.Fark ederse eğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan Yurtsever -- 19 Aralık 2015; 15:26:14 >
  • Gayet normal degerler

lol oynarken o sıcaklıklar bence normal değil athlon 64 x2 5200+ işlemcim var stok fanı ile sıvı soğutma falan yok 45 47 derece en fazla bence işlemci ayağını bi kontrol et (çünkü bildiğim kadarıyla sadece lol oynamayacaksın lol oynayacaksan sadece o değerler sıkıntı cıkarmaz ama dediğin gibi fc3 gibi oyunlar / 3d yi sömürdüğü içib / sıkıntı cıkarır sonun benim gibi olur ( 6000+ yandı
  • Aynen sadece lol oynamıyorum. CS:GO, Insurgency, FarCry3, Crysis 3 falan filan.5 tane program denedim her programda değer farklı çıkıyor benim anlamadığım nokta o .

Speccy : boşta 75-85
    CoreTemp : oyunda 40-45
    SpeedFan: Oyunda 40-45
    AMD nin ölçeri : Oyunda 55-60

Bu şekilde 4 tanesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Yurtsever

Aynen sadece lol oynamıyorum. CS:GO, Insurgency, FarCry3, Crysis 3 falan filan.5 tane program denedim her programda değer farklı çıkıyor benim anlamadığım nokta o .

Speccy : boşta 75-85
    CoreTemp : oyunda 40-45
    SpeedFan: Oyunda 40-45
    AMD nin ölçeri : Oyunda 55-60

Bu şekilde 4 tanesi
    Stok fan yerine daha iyi bir sogutucu alin
  • Suandaki oranlar normal ilk konu actiginiz sicakliklar anakart kendini durdurur zaten 50 tl ver bir sogutucu al kafan rahat olsun

• Tamam hocam iyi bir fan takayım üzerine bari.Teşekkürler yardımlarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Yurtsever

Tamam hocam iyi bir fan takayım üzerine bari.Teşekkürler yardımlarınız için.
    sorun degil atto venomlara bakabilirsin ucuz etkili sogutma yapar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.