Şimdi Ara

İşlemci 255 Derece ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeş diyorum işte 255 görünce frekans düşürüyordur. cpu-z programını indir, bilgisayar patatese bağladığı zaman programı çalıştırıp saat hızlarına bak. büyük ihtimal çarpanı düşürüp işlemciyi 1.0 ghz e falan alıyordur. ayrıca bios kurcalayıp tehlike durumlarında müdehale etme olaylarını disable yapabilirsin. bir kurcala belki vardır.

fakat o durumlarda cpu-z sorunsun şekilde frekansı gösteriyorsa benim dediklerimin tamamı yanlış da olabilir. ben şuan anakart 255 zannedip işlemci frekansını ve voltajını indiriyor diye varsayıp konuşuyorum yardım etmek maksadıyla
  • tamam 255 derece yapayim hemen :)

Bilgisayarcıya götürmek istemiyorum bizim burdaki bilgisayarcılar biraz sistem açı pc toplatmak için gittim 1.700'e 4 gb ram 1.8 işlemcili geforce 220 li pc topladi almadim :D
    götürürüm parça falan söker :D
  • hescerr kullanıcısına yanıt
    hocam biosa girip overclock ayarlarının olduğu sekmeden "amd turbo boost" kısmını disable yapsana bi. böylece dinamik frekans olmaz ve nolursa olsun anakart işlemci çarpanını düşürmez. cpu ratioyu hatta 19 yap elinle direk kalsın 3,8 ghzde. ondan sonra bir dene bakalım bilgisayarın böyle yavaşlayacak mı ?
  • overlock ayarlari nerde bilmiyorum skype varsa bi yardim edermisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hescerr -- 9 Haziran 2014; 22:43:04 >
    pc yeniden başlat açılırken delete bas biosa gir oradan cpu clock ratio vs yazan yer var. şimdi bilemicem senin bios nasıl, belki oc settings bölümü vardır ya da adı başkadır. zaten 4-5 tane ayar sekmesi var gir hepsine tek tek illa bulursun da skype falan olacak iş değil.

anakartının modelini youtube yaz yanına overclock diye ekleyip arat, çıkan videolarda adamlar bios ayarı yapar oradan bakarak öğrenebilirsin hangi sekmeden girebileceğini. oldukça basit birşey zaten 2 tane değeri değiştirip kaydet çık yapacaksın
  • Buyur bios ana ekrani böyle

https://store.donanimhaber.com/86/9e/1a/869e1a58ef17aa3c1e14ee0625697d20.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hescerr -- 9 Haziran 2014; 22:48:55 >
  • hatta ben baktım

biosa gir

sağ en üstten "cell menu"

adjust cpu ratio dan autoyu 18 yap

amd turbo core tech. onu da autodan disable yap

f10 tuşuna bas kaydedeyim mi kısmı gelecek y tuşuna bas enter bas pc yeniden başlayacak bu ayarlar ile
  • Power kaldirmayabilir bende 400 watt eski bir power
  • yaptim ama yine ayni sorun cpuz bakiyorum 255 olmadan önce multipler 18x 255 olunda 8e düşüyor işlemci hızı 3600'den 1700 1400'e düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hescerr

yaptim ama yine ayni sorun cpuz bakiyorum 255 olmadan önce multipler 18x 255 olunda 8e düşüyor işlemci hızı 3600'den 1700 1400'e düşüyor

overclock'tan sonra hızın düşmemesini istiyorsan coolnquiet'ı kapatman gerek
  • cool quinetmi yaziyor biosa onu disablemi yapayim
  • quote:

cool quinetmi yaziyor biosa onu disablemi yapayim

evet onu disabled yapınca hız sabit olacak
  • PSU 12v+ kanalından 250watt falan veriyorsa da olabilir. Eğer psu'dan değilsede anakarttan kaynaklanıyordur. O anakartlar eski phenom işlemcileri için tasarlanmış altyapılı fx serisine sonradan uydurulmuş anakartlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 255 Derece olması imkansız,255 Fahrenahit'dır o.255 fahrenaheit'de Tam olarak 123.8 dereceye denkdir.Yani o bile uçuk bir rakam.Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.Macun değiştirin kesinlikle.MX-4 sürün bakın bir sıcaklık değerlerine.Ayrıca Bir çok çeşit trojen olabiliyor,CPU kullanımını yüzde yüze vurduran,bir format atın derim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/smartpower-80plus-bronze-550w-guc-kaynagi.html

Al bunu kafan rahat etsin. Ama bence anakartta bir sıkıntı var diye düşünüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/970a-g43-amd-970-sb950-am3--ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html

Hemde bu güç kaynağını illaki al çünkü koca sistemi dandik bir güç kaynağına bırakmak olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Power yetersiz farkındayım şuanda okadar param yok biriktirecez mecbur :)
  • bios ayarlarini yaptim yine ayni
  • quote:

Power yetersiz farkındayım şuanda okadar param yok biriktirecez mecbur :)

Yani durumunuzun iyi olduğu bir dönem özellikle güç kaynağınızı yenilemeniz çok faydalı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki %100 çözüm olacakmidir ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.