Şimdi Ara

İşlemci 255 Derece ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efelos

Voltajla ne alakası var arkadaş. Bir çok kişi bu sorunu yaşıyor. Yazılımdan kaynaklı. Senin o sıcaklığı gördüğün program doğru değil. Voltaja dokunma sakın.

Sen bu anakarti kullandin mi ?
    Bu sorun senin basina geldi mi?
    O anakart fazla güç tuketmeyen 65watt işlemcilerde sorun cikartmiyorken daha yuksek 95w ustu işlemcilerdebu sorunu yyasatiyor. Voltaji dusurunce 95 w işlemci 80-85 watt arazi güç çekiyor ve kuzey köprüsü sicakligi limitlere gelmediği için bizi dusurmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geforce 220 gt ekran kartini kullanirken böyle bir sorun yoktu 7790'A geçtim asus ondan sonra oldu acaba sorun psu'dami yetersizmi kaliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hescerr

Geforce 220 gt ekran kartidemek.llanirken böyle bir sorun yoktu 7790'A geçtim asus ondan sonra oldu acaba sorun psu'dami yetersizmi kaliyor

Eski ekran kartin kotu olduğu için oyunlarda düşük FPS veriyordu ve işlemci tam yük calismiyordu.Bu ekran kartin daha kuvvetli olduğu için işlemciye binen yükartiyor. Daha yuksek fsp daha fazla iişlem gücü gerektirir.
    Mavi ekran , resetleme tarzi bi sorunun yoksa PSUisini ggörüyor demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Murder -- 3 Haziran 2014; 16:15:10 >
  • yani işlemciye giden voltajı düşürsem olur demi :D
  • İslemcin takoz değilse voltaj düşürerek ayni hizlarda kullanabileceksin.takozda 3.2 ghz dolaylarında sikintisiz kullanicaksan. Ver bi 1.25 v bak bakalim mavi ekran alacakmisin.:)
    Bilen birileri yokmu cevrende ?

• işlemcim amd fx tm 4100 quadcore proccesor takozmu sen karar ver :D
  • Videolu anlatim varmi acaba yada telden konussak skypeden ya da sunu halletsek

• Pc coktu yandi resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: hescerr

Pc coktu yandi resmen

sen onu bunu bırak termal macunu yenileyeli 2 hafta olmuş diyorsun bir daha kontrol et bakalım işlemci ile headsink tam oturmuş mu??
  • Hiç maceraya atılmadan direk anakart degişimine gidilmesi gerek o seri çok sorunlu.FX 4100 işlemcinin en iyi performansı sundugu anakartlar 970 cipset kullananlar. Kendi sistemimde 4100 ve Gigabyte 970A-DS3 var hiçbir sorun yok çok şükür..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awriyedikkat

Hiç maceraya atılmadan direk anakart degişimine gidilmesi gerek o seri çok sorunlu.FX 4100 işlemcinin en iyi performansı sundugu anakartlar 970 cipset kullananlar. Kendi sistemimde 4100 ve Gigabyte 970A-DS3 var hiçbir sorun yok çok şükür..

Bu en mantiklisi olur ama para vermeden tek kullanma yolu maalesef.
    Bir o.c forumuna gir dostum orda yardimci olacaklardır.Benim anakartim uefi bioslu iyice kaçan karisacak.

• Vallaha birşey anlamadim oc forum bulmaya çalisayim bakalim umarım aktif forum vardir
  • kardeş besbelli anakartında arıza var sıcaklık algılayıcıları çalışmıyor. 255 mümkün değil ergime sıcaklığına ne kalmış zaten :) 100-110 arası zaten pc reset atar. anakartında problem yaşıyorsun virüs girmişte olabilir arka planda cpu kullanımına abanan ve oyununa birşey bırakmayan. voltaj falan düşürme zaten performansım yok diyorsun iyice performansı törpüleyeceksin. donduğu zamanlarda kasanın kapağını aç, fan düdük gibi ötüyor mu yoksa normal hızda mı dönüyor (çıkan sesinden anlarsın) sonra fanın altındaki soğutucu blok varya ona bir dokun ne kadar sıcak vs vs. millet hızlandırır voltaj verir sen düşürme hiç yani farklı arızalardan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

kardeş besbelli anakartında arıza var sıcaklık algılayıcıları çalışmıyor. 255 mümkün değil ergime sıcaklığına ne kalmış zaten :) 100-110 arası zaten pc reset atar. anakartında problem yaşıyorsun virüs girmişte olabilir arka planda cpu kullanımına abanan ve oyununa birşey bırakmayan. voltaj falan düşürme zaten performansım yok diyorsun iyice performansı törpüleyeceksin. donduğu zamanlarda kasanın kapağını aç, fan düdük gibi ötüyor mu yoksa normal hızda mı dönüyor (çıkan sesinden anlarsın) sonra fanın altındaki soğutucu blok varya ona bir dokun ne kadar sıcak vs vs. millet hızlandırır voltaj verir sen düşürme hiç yani farklı arızalardan :)

Buz gibi soğutucu ısınsa ilk soğutucunun demirleri ısınır virüs zannetmiyorum pc yeni formatlı fan düdük gibi ötmüyor normal hızında bide ekran kartim sanirim o.c edition onla alakali olabilirmi

• hescerr kullanıcısına yanıt
    yok ekran kartıyla alakası olamaz, anakartın algılayıcıları bozulmuştur. anakart abez bir sıcaklık algılayınca cpu frekansını düşürüyordur sonrasında kasıyordur makine işlem gücünü kaybediyorsundur. bios güncelleme yapabilirsin, son versiyonsa aynı versiyonu internetten indirip yine flashla düzelebilir belki
    sıcaklıga biostan bakabilirmisin ayrıca 255 derece diye bir sıcaklık oldugunu zannetmiyorum islemciyi sokun 10 tl bir macun yenileyin
  • GMYO /255 Derece Core temp - AIDA64 206 Derece /
    metebyr / biostan korkuyorum biraz , bios güncellemesini bilmiyorum çoğu kişi riskli dedi gözümü korkuttu
    bios guncelmeyecen kardesim bakacan sıcaklıklara bios yazılımının markası nedir acaba
  • metebyr kullanıcısına yanıt
    bios güncellemeden korkmana gerek yok, youtube 2-3 tane video izle kaparsın zaten. senin anakartın modelini arat bios update diye ekle illa vardır videolar. sonuçta algılayıcıda problem var sağdan okudum 255 soldan okudum 210 şurdan baktım şu kadar burdan bu kadar diye değer okusan ne fayda ? sonuçta pc algılayıcısı çalışmıyor. yinede sen bilirsin, en olmadı clear cmos olaylarına bak biosu önce bi girip load default settings yaparak ilk ayarlara döndür olmazsa anakart üzerinden jumperları değiştirerek resetle. müdehale etmeden sağdan soldan sadece sıcaklık okuyarak değişeceğini zannetmiyorum
  • 255 derece göstermesi sıkıntı değil 255 derece olunca pc kafayı yiyor hızı düşüyor GTA 4 Ultra oynarken low'da kasiyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.