Arkadaslar selamlar. 2017 3. ayda vatandan alıp hiç kullanmadıgım z170 asus maximus viii extreme anakartım var. Kur sebepli fiyatların ucmasından oturu islemci alamadım. Benim merak ettigim z170 anakartlar ile 8 veya 9. nesil intel islemciler uyumlu mudur? 9. nesilden ozellikle i5 9600k almak istiyorum. Bilgilerinize istinaden eger uyumlu degil ise buyuk magazalar veya asus'un bildiginiz degistirme kampanyaları var mıdır?
Bu adreste desteklenen işlemcilerin bir listesi var. En son 7.nesil destekleniyor gibi duruyor. Değiştirme programı hiç duymadım, iki seçenek olabilir gibi duruyor :
1. İkinci el olarak kartı satıp yeni bir anakart almak 2. İşlemci olarak 7.nesilden bir ürün alıp bu ana kartla kullanmak
Bence maliyet olarak hangisi daha düşük çıkıyorsa o yoldan gidilebilir.
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Mesela 7700k ve 9600k Islemcilerindeki nesil farkının guncel ve gelecekteki program & oyun performansına ne gibi etkileri olabilir? Amacım uzun yıllar gonul rahatlıgıyla kullanılabilecek, guclu program & oyunlar karsısında guncelligini koruyabilecek bir bilgisayar.
Sanırım soket 1151 ile 1151v2 şekil olarak aynı olsa da pin dizilişi farklıymış. Birde 9. Nesil işlemciler galiba sadece 300 serisi chipset lerle uyumlu klasik Intel yapacak pek bişey yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme