Arkadaşlar, bu aptal elektirik dağıtımcıları yüzünden sürekli bulunduğum yerde elektrik kesintileri yaşandı trafo patladı elektrik diğeri devrildi ve ups bile vardı fakat ne olduysa işlemci çok ısınıyor bilgisayar açılıyor fakat çok ısınıp kapanıyor. İşlemci amd güç kaynağını başka bir test powersupply ile değiştirip test ettim. sadece ekran kartı ve cpu vardı aynı sonuç 127c kadar gelip orada 5dk kalıp kapanıyor. |
işlemci aniden ısınıp kapanıyor, biosta bile!

-
-
biraz daha açar detay verirsen belki yardımcı olabiliriz işlemci ne soğutucu ne o ne bu ne, ne yani aklını okuyamıyoruz buradan.
-
Sıvı soğutma kullanırken pompa bozulduğu için aynı sorun olmuştu. Soğutucuyu değiştirmiştim.
-
Sistem bileşenleriniz neler yüksek ihtimal işlemciniz çok fazla ısındığı için sisteminiz kapanıyor olabilir.
-
valla sorun işlemcide görünüyor fan dönüyorsa kasanın ici alev topu değilse biosta 127 derece imkansız gibi bişey işlemcide sorun olmadıkça. termal macun dicem o da değil macundan eser kalmamış yaş olarak benden büyük bilgisayarda bile normal şartlarda olmuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet bu ihtimal vardır, termal macunu ikinci defa 2013 son çeyreği idi ondan sonra hiç değiştirmedim. bir problem yoktu taki iki sefer elektrik transformator trafo patlaması ile bilgisayarın elektrik aksamı bir problem oluşasıysa dek ve o günden sonra sürekli ısı anlamsız şekilde artıp 127 dereceyi 5dk boyunca gördüm ondan sonra kapattım. ne kadar o şekilde devam edeceğini tekrar ederse kayıda alırım.
Bilgisayar 2007 ürünü bir bilgisayar
2.30ghz amd windows 10 fazla program kurmadan çok rahatlıkla çalıştırıp günlük işleri güzel bir şekilde yapılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 23 Ağustos 2021; 19:55:40 > -
Benimki hava soğutmalı, orta büyüklükte(stok fandan hayli büyük), akasanın o zaman ucuzdu 50tl bir fanı almıştım. şimdi 100 150 lira civarında
Anakart 28 34-36 derece seyrinde giderken işlemci çok fazla yüksek
birden 127 gitmesi orada 4-5dk kalması sensorlerde bir yanlışlık olabileceğini ihtimali aklıma gelmişti.
Sorum şu termal macun dışarıya taşmamak şartı ile katmanı yani üzerine biraz fazla sürülmesi sorun teşkil eder mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 23 Ağustos 2021; 20:3:44 > -
Dostum, kendince bir şeyler sayıklıyorsun. Bir sorundan bahsediyorsun ama soğutma tipinden, ne işlemciden ne de kasadan bahsediyorsun.
DH'de akıl okuyan insanlar ama her zaman MANA dayanmıyor bu işe, bazen pot lazım oluyor.
-
oyun yok ki, system bileşenlerinin yazmanın hiç bir gereği yok o yüzden tercih etmedim.
500WAT P.S
sapphire 1950gt ekran karti
iSLEMCI X2 2.30Ghz amd
Anakart asus 940chiset am2+
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 23 Ağustos 2021; 20:44:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Termal Macun kurumuş, onu yeniledikten sonra değişimleri haber vereceğim. İnternet'den satın alacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 24 Ağustos 2021; 1:30:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X