Şimdi Ara

İŞLEMCİ(CACHE) Mİ HARDDİSK Mİ? (RPM) DAHA ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sony Fw serisi bir ürün almak üzereyim iki ürün beğendim. fiyatları hemen hemen aynı ancak karar veremdiğim tek şey biri 2.53mhz 6 mb cache ve 4200 rpm 500gb hdd ye diğeri 2.53mhz 3mb cache ve 500gb 5400rpm hdd ye sahip sizce hangi özellik daha etkilidir...
    4200 rpm hdd kullanan arkadaşlar çok yavaşlatıyor veri aktarımını diyor.
    ama bana göre işlemcinin ön belleğinin 6mb olması daha önemli gibi geliyor.

tam bi uzmanlık sorusu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim......

laptop hızını neler etkiler ??? mesela ekran kartının aynı model olup 256 veya 512 olması çok etkiler mi???? veya anakart modelini 8600 veya 9400 olması

• böyle soru olurmu dostum tabiki işlemci önemli ,leride harddiski istediğin gibi değiştirirsin ama işlemciyi nasıl değiştireceksin ki performans farkı hard diste devasal olacak değil ya bak o kadar uzmanlık gerektirmiyor
  • Notebook / Netbook Diz üstü
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm

konunuzu doğru bölüme açıpayrıntılı model belirtirseniz
    hatta mümkünse link verirseniz daha açıklayıcı cevaplar alabilirsiniz..
    çünkü sorduğunuz sorular biraz havada kalmış..
  • aslında sormak istediğim şu 3 mb cache ile 6 mb cache çok farkeder mi? hız olarak ???

ikinizede teşekkürler konuyu uygun yere taşıyorum ..
  • farkını hıssetmen cok zor.gereksız bıle dıyebılırım..
  • ya ne işe yaradığını da pek anlamış değilim ama 3 mb cache ile 6 mb cache arasında baya bi fiyat farkı var sanırım sony fiyatları dengelemek için 6 mb cache olan cihaza 4200rpm 3 mb olana 5400 koyuyor peki harddiskin farkı hissedilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepolat -- 22 Eylül 2009; 14:39:59 >
  • kesinlikle hdd önemlidir normal masaüstü pc lerde bile işlemci kaç çekirdekli olursa olsun bi yerden sonra hdd nin dağboğazına takılıyor 12 mb cahce falan bunlar tamamen hikayedir isteyen deniyebilir gitsin 15 k scsı alsın kendine güveni varsa şu işlemci şöyle böyle diyenler için lafım bide o çok abartılı kağıt üzerinde çok elle tutulan cpu lu normal sata diskli bi pc de karşıalştırsınlar scsı yı bakalım ben kullandım 15 k disk tek elle tutulabilir özellik hız konusunda hdd din onun için hdd hızını tavsiye ederim tıkanmaması için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki cache ne işe yarıyor aslında bunların 7200 rpm olanıda var ama tr deki modellere pek koymuyorlar
  • işlemcinin ön belleği yani yardımcısı gibi bişey işte ama malum xp nin belirli bi performansı var ama bundan sonraki çıkacak işletim sistemlerinde yüksek boyutlu ön belleğin bi faydası olurmu onu bilemem ama şuanki xp lerin belli bi yerden sonra ram ve cahce kullanımı sınırlı olduğunu biliyorum 7200 5400 ze göre rakamsal olarak büyük ama ne kadar fark eder yada elle tutulacak kadarmı hızlanır orası çok farklı bi olay buna kendin karar vermen lazım
  • hdd si hızlı olanı al. laptopta oyun oynamayacağına göre işlemcideki 3m az cachenin çok dikkate değer bir önemi yok. oyun oynasan bile hdd yine önemli...her türlü hdd si hızlı olanı al. hdd ler en önemli darboğaz bilgisayarlarda...
  • işlemcideki cache, ram ile işlemci arasında çok yoğun bir veri trafiği olduğu zaman işlemciye veri akışının kesintisiz olmasını sağlar. genelde oyunlarda yoğun veri trafiği olur. video-audio encoding gibi olaylarda cachenin hiç önemi yok...ofis programlarında da o kadar önemli fark yaratmaz...
  • Hepsinin önemi kendine göre değişir

cpu biostan cache leri kapatınca ne oldugunu görürsün l2 kapatsan yeter resmen sistem felç oluyor hdd isterse 42bin rpm olsun ama tam tersini düşün hdd ful yüklen isterse islemci cachne 50mb olsun 12 cekirdek olsun sistem yine pert oluyor bilgisayar bileşenleri yapılan işe göre birbirine dogrudan yada dolaylı olarak baglıdır hepside kendi işine göre cok yüksek önceliklere sahiptir.. ayrım yapmayın
  • evet haklısınız ama iki özelliğin de olduğu bi iblgisayr piyasaya sürmemiş sony tr de . sürsede pahalı olurdu sanırm . bende anlamadım bu işi :) bakalım ne karar verecez peki 3650 256 mb ile ati 3650 512 ve 1 gb farkeder mi ? bide o fark var hepside ati 3650 ama hafızalar farklı
  • Hocam karpuz mu domates mi gibi bi soru olmuş farkındaysan
  • STALKER nickli kardeşim bende 15 k scsı disk olsun anakartlarımız remlerimiz power v.s. aynı olsun ben e6550 ile oyun açacam veri transfer edecem windos kuracam v.s. sende bu sistemle sadece normal sata disk ile q6600 veya q9550 12 mb lık işlemci kullanalım emin ol scsı çok rahat geçiyor bizzat denedik q6600 lü makinada neden dersen hdd cpu kadar dar boğaza gelmez çünkü dönüş hızı ve erişim süresi iyi olunca veri tarnsfere veri aktarımıda kolaylaşır zatn bütün oyuncuların en büyük sıkıntıları oyun yüklenirken geçen loaing bekleme yerleri istersen sen 16 gb ram kullan ama genede scsı gibi o beklemeyi çabuk geçiremessin ama tek sata hdd ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advenced

STALKER nickli kardeşim bende 15 k..........

Hocam orda anlatmak istediğimi tam anlatamadım yorgunluktan dolayı

Yani sistem birleşenlerinden biri birinden biraz daha zayıfsa sistemin tıkanmasına yol açar hepsininde önemi birbiri için cok yüksektir demeye getirdim ama batırmışım
  • @ghost recon advenced

senin darbogaz olayı stalker'in dedigine geliyor.. biz bosuna mı diyoruz sistem dengesiz olmus söyle olmus böyle olmus diye.. bi bildigimiz var herhalde.. bir de söyle bisey var.. senin dediginde çağ farkı ortaya cıkıyor.. islemci e6550 islemci q6600 islemci q9550 demissin.. dikkat ettiysen hep islemci dedim cünkü bunlar islemci.. ama senin dedigin hdd degil scsı... burda cag farkı var.. e6550 q6600 q9550 hepsi islemci aralarında tabiiki fark var ama hepsi benzer teknolojilerle üretiliyor.. ama disk olayında öyle degil biri harddisk biri scsı disk.. ve aralarında cok büyük fark var.. 500gb hdd ile 300gb scsı arasında 700-800 lira fiyat farkı var.. yani pc alan kisi cok zengin ve zevkine düskün degilse birazda Manyak birisi degilse kimse bu fiyat farkını vermez.. ya da en fazla 50gb scsı alır onla yetinmek zorunda kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 23 Eylül 2009; 1:11:09 >

• hocam biz disklerin kapasite olayından bahsetmiyoruz bi ardakaşın rpm olayımı daha hızlandırır yoksa işlemcinin ön belleğimi sorusuna göre yorum yapıyoruz bende diyorimki 4 çekirdekli bi sistemin nesi dengesiz olacakki gel gelelim o 7200 yazan hdd lerin dar boğazından dolayı o rakam olarak yazan ön belleklerin bi işe yaramıyacağını anlatmak istedim ben zamanında 36 gb lik 15 disk kullandım onun yanında yedek depo olarak 250 gb sata kullandım yani illa yüksek kapasite scsı olması gerekmiyor bide şunu vurgulayım yüksek fiat diyon scsı için peki dünyanın parasını verip500 600 tl işlemci alanlara ne demeli gene hdd nin dar boğzazına takılmıyormu
  • Arkadaşlar sonuç oarak neye karar verdik hangisini alayım???*
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepolat

Arkadaşlar sonuç oarak neye karar verdik hangisini alayım???*

Ben sana kendi laptopumdan örnek vereyim

Şuan benim laptopta intel T8300 cpu var 2x2gb 677mhz ram 5400rpm hdd var

sistem hdd den okuma ve yazma yaparken yoğun bir şekilde yüklenince sistem resmen e5 trafiginin durmuş halini alıyor başka bir şeye el atamıyorsunuz

sonra arkadaşın 7200rpm 160gb 2,5" hdd taktım laptopa sistemi kurdum

bariz fark ortada %40-50 daha hızlı bir acılış daha hızlı tepkiler ve okuma yazmada bariz farklar ortaya cıktı

birde laptopta ssd taktığını düşün ozaman cok rahat okuma yazma olacak bu seferde diğer parçaların yavaşlığı sistemi etkileyecek umarım anlata bildim

senin alman gereken 5400rpm lik hdd dir ama 7200rpm sahip aynı özellikli model varsa ona direkt atlamalısın devir/dakika hdd nin performansına dogrudan etki yapan unsurlardandır

ayrıca ekran kartının 256/512 olması eğer dahili bellekler ise bunlar bellek bant genişliğini arttırır ekran kartının ve daha yüksek çözünürlükte daha az takılma sorunu yaşarsın

anakart a gelirsek düşük seviyeli anakart düşük sistem profili demektir mesela 4 usb yerine 2 usb anolog ses cıkışı ve kulaklık girişi vs

yüksek model anakartta tam tersi dijital ses cıkışı 3ten fazla usb hdmi ekran çıkışı (harici) firewire vs gibi ekstralar getirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 23 Eylül 2009; 13:56:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.