Şimdi Ara

İşlemci Çok Isınıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü pc de uzun süredir işlemci sıcaklığıyla ilgili sıkıntı yaşıyodum. Ama pekde önemsemiyodum, aslında hala devam ediyor. İşlemci sıcaklığı inanılır gibi değil ama 90 c altına inmiyodu yeni macun aldım ve sürdüm sıcaklık 65 c'ye kadar düştü ama bana hala fazla geliyo. Asıl enteresan olan işlemci 90 c lerde 1,5 yıl falan çalıştı. Neyse aynı zamanda fanlardan gelen seste çok rahatsız edici, benim başımı ağrıtıyor.

PC ÖZELLİKLERİ
    Anakart : Asus M3a
    İşlemci : AMD phenom Triple-Core Processor 2,10 GHz
    Bellek : 2,00 GB
    Grafik : HD Radeon 3650
    Kasa : 390 W Cooler Master

Sistemi 2008 yılında topladım

Sizden istediğim
    1- İşlemci ısısını daha fazla düşürmek için neler yapabilirim?
    2- Gelen ses hangi fanlardan kaynaklanıyo olabilir? Benim tahminim hem işlemci hemde ekran kartı
    3- Ekran kartının fanın çıkarıp, yağlayıp temizlesem düzelir mi?
    3- Sıcaklığın sebebi fanın performans düşüklüğünden kaynaklanıyo olabilir mi? Çünkü macun sürdükten sonra düzelir diyodum ama biryere kadar faydası oldu.
    4- Güç kaynağı fan hızı bios da kırmızı görünüyo 1170 yavaş mıdır?

Evet arkadaşlar yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himone -- 16 Haziran 2012; 22:14:40 >

• snn yerinde olsam anakart hariç tüm parçaları cıkarır kasayı süpürge makinesiyle temizlerdim. Sonra fanların ,içini açıp temizleyip yağlardım( işlemci ve ekran kartınınkini de acabiliosan) Bu da sorunu çözmezse bios dan işlemcinin voltajını düşürür düşük performans da kullanırdım. Yalnız kasada etkin bir hava akışı sağlayan fanlar yoksa bu sıcaklık aslında normal (65 60 derece) Yeni bilgisayar almayı düşünmüyorsan da ucuzundan bir soğutucualabilirsin.
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-ak-860sp-amd-islemci-sogutucu.html

Bir de güçkaynağının fanı dönüyormu ona bak o fanlar tozdan durabiliyor. Eğer dönmüyorsa güçkaynağını sök içindeki fanı da temizle yağla. Güç kaynağı fanı durunca güçkaynagı epeyce ısınıyor da ondan tüm parçalar ısınabilir diye düşündüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: kagansozen

snn yerinde olsam anakart hariç tüm parçaları cıkarır kasayı süpürge makinesiyle temizlerdim. Sonra fanların ,içini açıp temizleyip yağlardım( işlemci ve ekran kartınınkini de acabiliosan) Bu da sorunu çözmezse bios dan işlemcinin voltajını düşürür düşük performans da kullanırdım. Yalnız kasada etkin bir hava akışı sağlayan fanlar yoksa bu sıcaklık aslında normal (65 60 derece) Yeni bilgisayar almayı düşünmüyorsan da ucuzundan bir soğutucualabilirsin.
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-ak-860sp-amd-islemci-sogutucu.html

Bir de güçkaynağının fanı dönüyormu ona bak o fanlar tozdan durabiliyor. Eğer dönmüyorsa güçkaynağını sök içindeki fanı da temizle yağla. Güç kaynağı fanı durunca güçkaynagı epeyce ısınıyor da ondan tüm parçalar ısınabilir diye düşündüm.

Bende aynı şeyleri düşünüyodum. Sıcaklık konusunda galiba tozdan dolayı fanların performansı düştü ve dediğin gibi kasada yeterli hava akımı yok. Ses içinde herhalde fanları yağlarsam birazda olsa düzelir diyodum. Ne yazıkki parçaları falan söktüm dün, kasayı biraz temizledim ve kasayı toplayıp çalıştırdıktan sonra ekran kartı hata verdi ( 1 kısa 2 uzun bip sesi) parçayı çıkardım taktım derken yarım saat sonra bilgisayar tekrar açıldı ve o şekilde 2 saat çalıştı. Sabah kalktım format atıp bilgisayarı temizlemeyi düşünüyodum ve aynı hatayı yine verdi ve şimdi açılmıyor. Tahminim ya ekran kartı bozuldu yada anakart pcı-girişi. Eğer öyleyse şu an ekonomi olarak iyi bir durumda olmadığım için hiçbirşey yapmam, ancak ilerde yenisini alırım. Ama dediklerinin hepsini yapıcam umarım başka parçalarda bozulmaz . Eğer bilgisayar düzgn çalışırsa dediğin fan iyi duruyo onu almayı düşünebilirim çok sağol.

• Başka ekran kartıyla dene. Yalnız 11 den beri kimse bişey yazmamış forumun bu kısmı çok tenha keşke dahaçok insan okusaydı eminim onlar daha cok sey biliyolardır. Ben pek anlamıyorum daha yeni yenixD
  • Havaları düşünürsek çekirdek sıcaklıkların gayet normal, yalnız ekran kartının soğutucusunu söküp macunu yenilemeni öneririm ( aynı şeyi işlemci içimde yaparsan faydasını görürsün )
  • Yaz geldi forum ısınma şikayetleriyle dolu haliyle....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagansozen

Başka ekran kartıyla dene. Yalnız 11 den beri kimse bişey yazmamış forumun bu kısmı çok tenha keşke dahaçok insan okusaydı eminim onlar daha cok sey biliyolardır. Ben pek anlamıyorum daha yeni yenixD

Başka ekran kartım yok ve birisinden alıp denemeyide istemiyorum malum onuda bozabilirim. Bilgisayar tamamen gitti sadece fanlar çalışıyo, ekrana görüntü gelmiyo ve fanlardan acayip sesler çıkıyo, artık hata sesleride çıkmıyo bu arada. Bende umutu kestim zaten param olunca servise götürür ne bozulduysa yenisini alırım. Zaten pc'yi kardeşlerim kullanıyodu ama sinir bozucu böyle şeylerde arıza yaşamak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani sana diyeceğim tek şey parçaları cıkar sağına soluna bak yanan parçayı bulmaya çalış. Ramler de yanmıs olabilir ya da dediğin gibi ekran kartı arızalıdır. Ekran yok ses varsa hoparlorden filan geliosa acılırken ramlerde sorun olabilir. Ama ekran kartın için birşey söyleyemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.