Şimdi Ara

işlemci değişimi reset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar sistemimde p4 2.66 cpu vardı.ben bunu p d 945 işlemci ile değiştirdim(anakartım Pentium D üstü cpu desteklemiyor).şimdi reset atmaya başladı.bazen 10-15 dakika bazen 1 saat sonra reset atıyor.oyun falan da oynamıyorum.müzik dinleyip nete giriyorum.işlemcinin fanını bir kaç kez söküp taktım hatta güzel temas etmiyor olabilir diye soğutucu tabanını zımpara ile parlattım.everestte cpu ısısı çok yüksek de görünmüyor, şu anda 28 derece.sistem bileşenleri aşşağıda.ilgilenen herkese teşekkürler.

CPU Türü DualCore Intel Pentium D 945, 3400 MHz (17 x 200)
    Anakart Adı ECS P4M800-M7 (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti VIA P4M800 CE
    DIMM1: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
    DIMM2: Nanya M2U25664DS88B3G-5T (256mb PC3200 DDr SDRAM)
    Ekran kartı ATI Radeon HD 3650 AGP (512 MB)
    Disk Sürücüsü SAMSUNG SP0842N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
    Disk Sürücüsü ST320014A (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
    Optik Sürücü HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selba -- 19 Nisan 2010; 21:44:56 >

• Biosunuzu en son ne zaman güncellediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeWeLoNe

Biosunuzu en son ne zaman güncellediniz?
    anakartinizin 2 tane versiyonu var. biri dual core destekli iken digeri desteklemiyor. v3.1 ise bi bios guncellemeniz faydali olabilir. v 1.0 ise malesef ki eski islemcinizi kullanmaniz yada dual core destekli bir anakart almaniz faydali olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

anakartinizin 2 tane versiyonu var. biri dual core destekli iken digeri desteklemiyor. v3.1 ise bi bios guncellemeniz faydali olabilir. v 1.0 ise malesef ki eski islemcinizi kullanmaniz yada dual core destekli bir anakart almaniz faydali olur.

Alıntıları Göster
    ilginiz için teşekkürler.biosu hiç güncellemedim,nasıl yapılacağını da bilmiyorum.anakartım v3.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: selba

ilginiz için teşekkürler.biosu hiç güncellemedim,nasıl yapılacağını da bilmiyorum.anakartım v3.1

Alıntıları Göster
    Ben derim ki tekrar işletim sistemi kurulumu yapın. Sorununuz büyük ihtimal ile çözülecektir. Olurda çözülmez ise bios update işlemi konusunda yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Ben derim ki tekrar işletim sistemi kurulumu yapın. Sorununuz büyük ihtimal ile çözülecektir. Olurda çözülmez ise bios update işlemi konusunda yardımcı oluruz.

Alıntıları Göster
    tamam ben yarın bir format atayım durumu size bildiririm teşekkürler
  • quote:

tamam ben yarın bir format atayım durumu size bildiririm teşekkürler

Alıntıları Göster
    birde daha güçlü bir psu ile deneyelim....
    Teknik servisimize reset problemiyle gelen cihazların %75 inin arızası RAM dir. bir Ram testi yapsanız...

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TVT(Patron)

Teknik servisimize reset problemiyle gelen cihazların %75 inin arızası RAM dir. bir Ram testi yapsanız...

kolay gelsin

Biraz mantık kurarsak eğer güç kaynağı sorun olamaz... Neden? Çıkarılan işlemci P4 2.66 (tam bir elektrik canavarı), takılan işlemci PD 945 --> p4 2.66 göre çok daha az elektrik harcayan bir işlemci. Bu durumda sorun güç kaynağı olamaz gibi gözüküyor.

Bunun dışında bellekte olmamalı çünkü sorun işlemci değiştikten sonra yaşanıyor. Tabii ki test yapmakta fayda var. :))
  • quote:

quote:

kolay gelsin

Biraz mantık kurarsak eğer güç kaynağı sorun olamaz... Neden? Çıkarılan işlemci P4 2.66 (tam bir elektrik canavarı), takılan işlemci PD 945 --> p4 2.66 göre çok daha az elektrik harcayan bir işlemci. Bu durumda sorun güç kaynağı olamaz gibi gözüküyor.

Bunun dışında bellekte olmamalı çünkü sorun işlemci değiştikten sonra yaşanıyor. Tabii ki test yapmakta fayda var. :))

Mantık Kurmadan Literatüre baksak?

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=27520,27374,

945 işlemcinin 1,5 kat daha fazla tükettiğini görebiliriz. biri 60 diğeri 90 watt.

problemin kaynağı önceki bahsedilen sebeplerde olabilir elbette ama bu iki önemli sebepten bahsetmeden olmaz.. sonucu bekliyoruz sorunun çözümünü merak ettik

Selamlar.

• quote:

quote:

quote:

kolay gelsin

Mantık Kurmadan Literatüre baksak?

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=27520,27374,

945 işlemcinin 1,5 kat daha fazla tükettiğini görebiliriz. biri 60 diğeri 90 watt.

problemin kaynağı önceki bahsedilen sebeplerde olabilir elbette ama bu iki önemli sebepten bahsetmeden olmaz.. sonucu bekliyoruz sorunun çözümünü merak ettik

Selamlar.

Alıntıları Göster
    biri 84w biri 91w.. 66w olanlar mobile dikkatli bakalim... psu ya yuk bindirir mi 7 watt fark bilemem tabi ama ben hala anakartta sorun oldugunu dusunmekteyim. cekirdegi tam desteklemiyor bana kalirsa. cunku 945 inde 2 tane ayri modeli oldugunu hatirliyorum.
    SL9QQ 3.40 GHz 945 2 800 MHz 65 nm D0 4 MB (2x2) LGA775 05A
    SL9QB 3.40 GHz 945 2 800 MHz 65 nm C1 4 MB (2x2) LGA775 05A
    oldugu gibi.. 90 nm ile hazirlanmadigi icin belki uyum sorunu cikariyor olabilir. sonucta ecs anakart ne yapacagi belli olmaz

• quote:

biri 84w biri 91w.. 66w olanlar mobile dikkatli bakalim... psu ya yuk bindirir mi 7 watt fark bilemem tabi ama ben hala anakartta sorun oldugunu dusunmekteyim. cekirdegi tam desteklemiyor bana kalirsa. cunku 945 inde 2 tane ayri modeli oldugunu hatirliyorum.
    SL9QQ 3.40 GHz 945 2 800 MHz 65 nm D0 4 MB (2x2) LGA775 05A
    SL9QB 3.40 GHz 945 2 800 MHz 65 nm C1 4 MB (2x2) LGA775 05A
    oldugu gibi.. 90 nm ile hazirlanmadigi icin belki uyum sorunu cikariyor olabilir. sonucta ecs anakart ne yapacagi belli olmaz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar
    bu anakartın desteklediği işlemci listesini

http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=548&MenuID=69&LanID=9

adresinden görebilirsiniz..

Ben o listede 945 i göremedim..
    BIOS : 061226
    bu biosa göre yok görünüyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Arkadaşlar
    bu anakartın desteklediği işlemci listesini

http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=548&MenuID=69&LanID=9

adresinden görebilirsiniz..

Ben o listede 945 i göremedim..
    BIOS : 061226
    bu biosa göre yok görünüyor..

Alıntıları Göster
    Mesut hocam ben islemci listesine hic bakmamis sadece islemci olarak soylemistim. son nokta senden
    demekki ya islemci ya anakart degisecek

• quote:

Mesut hocam ben islemci listesine hic bakmamis sadece islemci olarak soylemistim. son nokta senden
    demekki ya islemci ya anakart degisecek

Alıntıları Göster
    Ama benim de kafama takılan;

Intel Pentium D 940 (C1) var
    Intel Pentium D 950 (C1) var

ama arasındaki 945 yok

Yani bunun mantığı nedir onu anlayamadım..

• quote:

Ama benim de kafama takılan;

Intel Pentium D 940 (C1) var
    Intel Pentium D 950 (C1) var

ama arasındaki 945 yok

Yani bunun mantığı nedir onu anlayamadım..

Alıntıları Göster
    evet hepsi 65nm . fakat 945 de viiv destegi gorunuyor... acaba anakart her islemciye destek vermiyor mu cunku listede stepping id leri verilmis destekli olanlarin...

• quote:

evet hepsi 65nm . fakat 945 de viiv destegi gorunuyor... acaba anakart her islemciye destek vermiyor mu cunku listede stepping id leri verilmis destekli olanlarin...

Alıntıları Göster
    Evet öyle görünüyor maalesef..

Burada yapılacak şey bios update öncelikle..Sonra da işlemciyi başka bir pcde denemek.Sağlam olup olmadığını anlamak için.
  • quote:

Evet öyle görünüyor maalesef..

Burada yapılacak şey bios update öncelikle..Sonra da işlemciyi başka bir pcde denemek.Sağlam olup olmadığını anlamak için.

Alıntıları Göster
    herkese merhaba
    ben bilgisayarıma format attım,xp vardı win7 kurdum.fakat aynı sorun devam etti.denetim masasında sorun giderme kısmında bios hatası deniyor(ingilizce tam anlayamasam da).galiba bios güncelleme yapmam gerekiyor,ama ben hiç yapmadım.ayrıntılı olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.teşekürler.

• quote:

herkese merhaba
    ben bilgisayarıma format attım,xp vardı win7 kurdum.fakat aynı sorun devam etti.denetim masasında sorun giderme kısmında bios hatası deniyor(ingilizce tam anlayamasam da).galiba bios güncelleme yapmam gerekiyor,ama ben hiç yapmadım.ayrıntılı olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.teşekürler.

Alıntıları Göster
    mrb
    bios güncellemeyi yaptım ve galiba sorun çözüldü,herkese teşekkürler.
  • quote:

mrb
    bios güncellemeyi yaptım ve galiba sorun çözüldü,herkese teşekkürler.

Alıntıları Göster
    arkadasalar aynı sorun bendede var p4 işlemcimi cıkarttım d 945 taktım 10-15 dk da reset atıyor ecs p4m800-m7 rev 3.1 biosum 2005 surumu en son cıkanı 2007 olması lasım aldıgım arkadas bıos unu guncelle dedı yoksa calısmaz dedı ilk basta ısı sorunu sandım sanırım degıl acaba biosu guncellesem duzelırmı bu konu hakkında bılgısı olan arkadaslar yardım ederse sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktg06

arkadasalar aynı sorun bendede var p4 işlemcimi cıkarttım d 945 taktım 10-15 dk da reset atıyor ecs p4m800-m7 rev 3.1 biosum 2005 surumu en son cıkanı 2007 olması lasım aldıgım arkadas bıos unu guncelle dedı yoksa calısmaz dedı ilk basta ısı sorunu sandım sanırım degıl acaba biosu guncellesem duzelırmı bu konu hakkında bılgısı olan arkadaslar yardım ederse sevınırım

Alıntıları Göster
    arkadaslar yardımcı olcak varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktg06

arkadaslar yardımcı olcak varmı

Alıntıları Göster
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=548&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0#fragment-CPU
    anakartınızın işlemci destek listesi..bir göz atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 15 Kasım 2011; 9:42:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.