Şimdi Ara

İşlemci değişiminden sonra bilgisayarın başlamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemciyi değiştirdim.bilgisayar açıldı.ekran açıldı ve öylece duruyor...ekranda disk boot failure ,insert sistem disk and press enter yazısı çıktı...ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yokmu yorum

• bahsettigin seyler genelikle harddisk sounlarında ortaya cıkar yada yeni harddisk alıp taktıgında ortaya cıkar windows kurmanı istiyor bilgisayar senden galiba
  • Bilgisayar açık olece bekliyor

• Nasıl kurucam

• quote:

Orijinalden alıntı: adsiziz

bahsettigin seyler genelikle harddisk sounlarında ortaya cıkar yada yeni harddisk alıp taktıgında ortaya cıkar windows kurmanı istiyor bilgisayar senden galiba

Harddiske bişey yapmadim ama?

• nasıl kuracaksın sistem diskiyle basbaya yada yoksa servisler yada internet kafecilerde kurabilir fakat eger dedigin seyler diyorsa şuç islemcide degil harddiske yada ssdye birsey olmuski windowsu başlatamamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ssd nedir

• Hard diskin kablolarını falan mı çıkardın hocam, bi kontrol et diyeceğim ya da belki işlemci değişimden dolayı hdd yi otomatik görüp de başlatmıyordur, bios dan ayarlaman gerekebilir belki

Kimse de yorum yapmamış pek bilgim yok sadece düşüncelerimi aktarmak istedim

• Bu hatanın çeşitli sebebleri var. Bios a gir kontrollerini yap. Disk ne durumda ? Windows kurulu diski öne al. eğer 2.bir disk içerisinde boot edilebilir dosyalar varsa bilgisayar onu işletim sistemi olarak algılayabilir.
  • İşlemciyi monte eder iken hdd kabloları ile oynadın mı? Sistemde kaç adet disk var? Kabloları oynamış olabilir. Ve ya çıkarıp ta sonradan takmayı unutmuş olabilirsin. Belki de hdd sorunlu olabilir. Biosa girip " First Boot Device" seçeneğine baktın mı? Orada işletim sisteminin kurulu olduğu disk seçili mi? Eğer değil ise işletim sisteminin kurulu olduğu diski seçip kaydet ve çık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.