işlemcimi değiştirmek istiyorum pek bilgim yok donanımı yazmaya çalışıcam bana ryzenin sistemime uyumlu en yüksek alabilecegim işlemcisinin bilgisini yazarmısınız maddi sıkıntı yoktur |
işlemci değiştirmek istiyorum
-
-
3060ti ekran kartı o işlemci ile darboğaz yaşıyordur 2600 ün tek çekirdek gücü oldukça vasattır.
Bütçeniz dar ise 2. el ryzen 5 5600 alınabilir. en azından darboğaz sorunu ortadan kalkar sistem rahat eder.
-
bütçede sıkıntı yok alabilecegim en yüksek ve en uyumlu hangi işlemci olabilir bu sistem için
-
5600
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
daha yüksek alamıyorum yani dogru anladım
-
alırsın da anakart zayıf yoksa bu soket 5000 serisi x3d işlemcileride destekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 17 Mart 2024; 16:30:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tamam benim alabilecegim en eyumlu en yüksek işlemciyi tam olarak yazarmısınız tam olarak komple adını falan
siparişi vereyim bilgisayarcıya taktırırım ben takamam büyük ihtimalle
-
ryzen 5 5600 akakce.comAMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-5600-alti-cekirdek-3-50-ghz-fiyati,1782415463.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
tamamdır çok teşekkür ederim
-
5800 desteklemiyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilmiyorumki yorumlara göre hareket edecegim
-
Şu andaki işlemcin ryzen 5 2.6 olduguna göre anakartın en kötü ihtimal ile a320 çipsetli bir kart ve bu kart bios update ile ryzen 5000 serisi çalıştirir yani 5800 çalışır.teorik olarakda bir sorun çıkmaması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 17 Mart 2024; 21:38:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teorik olarak 5 bin serisinin 5800x-5900x-5800x3d alabilirsiniz. Sorunsuz çalıştırır. Ben A320 chipsetle 5700g ve 5600 kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Eski işlemcinizi sökmeden önce anakartınızın son bios sürümünü yüklemeniz gerekir.
-
bios güncellemesi yapıp r5 5600 al,kendi işlemcini de satarsın. işlemci değiştiği için fps de epey yükselir.işlemcin için kule tipi soğutma da al daha serin çalışır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X