Şimdi Ara

İşlemci fan hızını düşürme ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte GA-880GA-UD3H model anakartını kullanıyorum. Masaüstündeyken 2200 rpm hızında dönüyor ortalama olarak. Ben bu hızı 1600 rpm hızına çekmek istiyorum. Anakartımın bios ekranında fan hızlarını görebiliyorum ama değiştiremiyorum. Mevzuyu bilmediğim için yapamıyorum diye düşünüyorum. Yardım eder misiniz?

• Amacın ne ? millet arttırmaya çalışıyor (Ben dahil) sen neden düşürmeye çalışıyorsun ? 2200 rpm zaten az benimki 2700 rpm de dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axe*

Amacın ne ? millet arttırmaya çalışıyor (Ben dahil) sen neden düşürmeye çalışıyorsun ? 2200 rpm zaten az benimki 2700 rpm de dönüyor.

Senin rpm hızından bana ne arkadaşım... Amacım sessizlik. Bu kadarına kafan basmadı mı?
  • Gigabyte anakartlarda Easytune6 adlı programla fan hızını ayarlayabilirsin.Programı açınca "SMART" bölümünden Advanced'ı seç.Sonra alttaki grafikten ısı-fan hızı oranlarını değiştirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3X3CUT0R

Gigabyte anakartlarda Easytune6 adlı programla fan hızını ayarlayabilirsin.Programı açınca "SMART" bölümünden Advanced'ı seç.Sonra alttaki grafikten ısı-fan hızı oranlarını değiştirebilirsin.

Evet, anakartın sitesinde mutlaka vardır bu işi gören bir program.Asus anakartlarda Fan Xpert bu işi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 6 Ağustos 2012; 20:08:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: starex_01

quote:

Gigabyte anakartlarda Easytune6 adlı programla fan hızını ayarlayabilirsin.Programı açınca "SMART" bölümünden Advanced'ı seç.Sonra alttaki grafikten ısı-fan hızı oranlarını değiştirebilirsin.

Evet, anakartın sitesinde mutlaka vardır bu işi gören bir program.Asus anakartlarda Fan Xpert bu işi yapıyor.

Evet bahsettiğiniz program şu anda bilgisayarımda kurulu aslında... ama bahsettiğiniz bölümde rpm ayarı istenilen ayara çekilemiyor. 1800 den aşağı alamadım. soğutma ile ilgili bir sıkıntı yok aslında gereksiz yere fazla hızlı dönüyor. bios ekranında hızı ayarlayamıyorum. kullandığım easytune u da sitesinden indirdim en güncel versiyonu yani. başka 3. parti, bildiğiniz bir yazılım var mı peki. smart fan yada speedfan diye bi program indirdim ama o işe yaramadı maalesef... bunun dışında bildiğiniz var mı deneycebileceğim ???

• quote:

Orijinalden alıntı: Gopc@

quote:

Orijinalden alıntı: saxblue

quote:

Orijinalden alıntı: starex_01

quote:

Evet bahsettiğiniz program şu anda bilgisayarımda kurulu aslında... ama bahsettiğiniz bölümde rpm ayarı istenilen ayara çekilemiyor. 1800 den aşağı alamadım. soğutma ile ilgili bir sıkıntı yok aslında gereksiz yere fazla hızlı dönüyor. bios ekranında hızı ayarlayamıyorum. kullandığım easytune u da sitesinden indirdim en güncel versiyonu yani. başka 3. parti, bildiğiniz bir yazılım var mı peki. smart fan yada speedfan diye bi program indirdim ama o işe yaramadı maalesef... bunun dışında bildiğiniz var mı deneycebileceğim ???

emin olun fanlar gereksiz yere hızlı dönmezler... Eğerki fanınız ısıya duyarlı çalışma özelliğine sahipse fan üzerinde yer alan değerler altında çalışması çok zordur... Çalıştırsanız bile işlemciniz gereğinden fazla ısınacak ve buda işlemcinin ömrünün daha hızlı tükenmesine sebeb olacaktır.

Ayrıca fanların dönüş hızı ile boyutları ters orantılıdır. Boyutu küçüldükçe dönüş hızı yükselir ve boyut büyüdükçe dönüş hızı düşer. İşlemci üzerindeki fan 8-10cm ise 1800'den aşağı görmeniz çok zor diyebilirim... Siz değeri istediğiniz oranda küçültseniz bile fan çalışabileceği min. hızda döner. Sizin fanınızda sanırsam min dönüş hızı 1800 rpm...

Cevabın için teşekkür ederim. Masaüstü uygulamalarında 2400-2500 rpm ile 1800 rpm arasında sadece 2 derece fark yarattığını gördüm. Yani işlemciye tam yük bindiğinde fanım görevini iyi yapıyor masaüstü sıcaklığından çok bir farkı olmuyor aynı sıcaklıkta kalıyor... İşte bu sebeple masaüstü uygulamalarında bu fan sesini duymak istemiyorum. Bu sebeple daha aşağı çekebilir miyim diye uğraştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.