Şimdi Ara

İşlemci fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı açtıktan 1-2 saat sonra intel marka işlemci fanından vın vın vııııınnnn motor sesi gibi bir ses geliyor.

Tozlanmıştır dedim açıp temizledim yok yine aynı bilgisayarı kapatıyorum açıyorum birşey yok 2 saat sonra yine aynı ses.

• hangi işlemciyi kullanıyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel core i3-3220
  • eğer sıcaklıklar şuan düşükse ve fanda fazla dönüyorsa, speedfan kullanarak hızını azaltabilirsiniz
    fakat bu daha fazla ısınmasına sebep olabilir işlemcinin
    öncelikle sıcaklıkları kontrol etmelisin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU 34C bilmiyorum ama sanırım normal bir sıcaklık.Birşeyleri de kurcaladım speedfan ve biostan fan dönüş hızıyla ilgili şimdi şöyle bir durum oldu
    bilgisayarı açtıktan 1 saat sonra başlayan ses pcyi açtıktan hemen sonra başlıyor hiç kesilmiyor kapatıncaya kadar kapatıyorum tekrar açıyorum 4-5 saat geçse de hiç çıkmıyor.Yani artık pc açılışlarında başlıyor hiç kesilmeden devam ediyor ya da hiç çıkmıyor sırf bu yüzden ses çıkmayana kadar 3-4 kere aç kapa yapıyorum pcyi
  • Bios'u default ayarlara getirin. bir de sesin işlemci fanından geldiğinden emin misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal macunu yenilemeni öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toz yok ise biostan fan ayalarını sillend mode yapın sorun tamamen çözülür
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Kasayı açtım ses tam olarak işlemci fanının bulunduğu yerden geliyor.Default ayarlara da alsam aynı ses var.
  • silent moda da aldım ama hala aynı başka bir çözüm de yok galiba termal macunu yenileyecem son olarak o da fayda etmesse fanı değiştiririm diyorum
  • O ses fanın bozulduğunu gösteriyor.Ancak genellikle önce psu fanı bozulur.Eğer sesin cpu fanından geldiğine eminsen üzerindeki etiketi ve onun altında bulunan plastik kapağı kaldırarak içine 1-2 damla yağ damlatırsan ses seviyesi bir miktar azalır.Ancak kesin çözüm işlemci fanını değiştirmektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.