Şimdi Ara

İşlemci Fanı Çok hızlı dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yeni işlemci fanı aldım eskisi bozulmuştu fakat çok hızlı dönüyor ve dolayısıyla çok ses yapıyor bunun hızını nasıl yavaşlatabilirim herhangi biyerini bozmadan

• fanın altında muhtemelen bi soğutucu olacaktır.önce fanı sonra da onu çıkarıp tozlarını temizlemelisin. daha önce hiç yapmadıysan yapma.çünkü onu çıkardığın zaman hemen altında işlemci kabak gibi görünecektir...ya da bilgisayarı kapat,elektriği kes,süpürgeyle fanın dönmesini sağla,yani emdir tozu.

kısacası temizleyerek.pislik çoğaldığı için ısındıktan sonra soğutma yetmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizza

fanın altında muhtemelen bi soğutucu olacaktır.önce fanı sonra da onu çıkarıp tozlarını temizlemelisin. daha önce hiç yapmadıysan yapma.çünkü onu çıkardığın zaman hemen altında işlemci kabak gibi görünecektir...ya da bilgisayarı kapat,elektriği kes,süpürgeyle fanın dönmesini sağla,yani emdir tozu.

kısacası temizleyerek.pislik çoğaldığı için ısındıktan sonra soğutma yetmiyor.

Fan tertemiz yeni taktırdım macun da sürdürdüm ayrıca BİOS dan da baktım fan kontrolü de açık ama hep çok hızlı dönüyor işlemci de çok sıcak değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusufTimur -- 23 Haziran 2008; 18:39:53 >
  • Kardeş Fanı ne kadara aldın???Fanı aldın bilgisayarın ısısı düştümü peki???
  • biostan fan hızını ayarlayabilirsin. Biraz kurcalarsan Fan control vs gibi bişey çıkar. Onu "Enable" seçeneğine getirip altta aktif olan 3-4 seçenekten birini seçersen fanın yavaş çalışır. Benim fan normalde 4000 rpm de çalışırdı bu dediğimi yaptıktan sonra 1000 küsür civarlarına düştü ses diye bişey yok artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: igoncu

biostan fan hızını ayarlayabilirsin. Biraz kurcalarsan Fan control vs gibi bişey çıkar. Onu "Enable" seçeneğine getirip altta aktif olan 3-4 seçenekten birini seçersen fanın yavaş çalışır. Benim fan normalde 4000 rpm de çalışırdı bu dediğimi yaptıktan sonra 1000 küsür civarlarına düştü ses diye bişey yok artık.

Abi onu da yaptım da gene aynı ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

quote:

biostan fan hızını ayarlayabilirsin. Biraz kurcalarsan Fan control vs gibi bişey çıkar. Onu "Enable" seçeneğine getirip altta aktif olan 3-4 seçenekten birini seçersen fanın yavaş çalışır. Benim fan normalde 4000 rpm de çalışırdı bu dediğimi yaptıktan sonra 1000 küsür civarlarına düştü ses diye bişey yok artık.

Eğer fanı ayrı aldıysan büyük ihtimalle. 3 pinlidir. Normalde cpu fanları 4 pinli olur. 4. pin fanın hızını ayarlar. 3 pinli ise fan hep tam hızda çalışır. Bakabiliyorsan bak kasanın içine. Birde CPU fan erro diye hata veriyor mu. Veriyorsa fan yanlış yere takılmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fanın her kanadını eşit sayıda ve büyüklükte bantlarla bantla bu onun ağırlaşıp yavaş dönmesini böylece de sesinin azalmasını sağlıyacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ferpar1988

quote:

quote:

Eğer fanı ayrı aldıysan büyük ihtimalle. 3 pinlidir. Normalde cpu fanları 4 pinli olur. 4. pin fanın hızını ayarlar. 3 pinli ise fan hep tam hızda çalışır. Bakabiliyorsan bak kasanın içine. Birde CPU fan erro diye hata veriyor mu. Veriyorsa fan yanlış yere takılmıştır.

4 pinli olan yer çalışmıyor mecburen 3 pinli yere taktım eror falan vermiyor bu fanın hızını azaltmanın bir yolu yok yani tüh be teşekkürler gene de

• bende de stok fanları öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufTimur

quote:

Orjinalden alıntı: ferpar1988

quote:

quote:

4 pinli olan yer çalışmıyor mecburen 3 pinli yere taktım eror falan vermiyor bu fanın hızını azaltmanın bir yolu yok yani tüh be teşekkürler gene de
    Cozumu yukardaki arkadas vermis. 4 pinli bir fan alip o 4 pinlik yere takman gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bios ayarlarindan enable yaptigin yerin pin yeri ile ayni olduguna eminol . 400 rpm de tutma islemciyi yakarsin otomatik olarak ayarli kalsin. birde fani sok komple islemcinin uzerindeki macun kurumustur. ufak bir parca dis macununu uzerine yay fani tekrar tak dene

edit: kurumus olan macunu once nemli bezle sil sonra dis macununu sur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinner97 -- 17 Mayıs 2018; 23:58:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.