Şimdi Ara

işlemci fansız ne kadar dayanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fan dönmüyor ve biz farkında değiliz diyelim üstündeki blokla ne kadar dayanır?

• Isıdan kendi kendini kapatır galiba ne kadar dayanır bilmiyorum ama ekran kartım boşta 75-77 derece oyunda 110-115 derece arası kendini kapatmadı macun zarar gördü parmağım değdi temizlerken oyun 30 dakika sürdü boştada 1 saat facebook felan gezdik müzik dinledim sonra sesi değişti boştaki sıcaklık 90'a fırladı kapattım

işlemci fansız ne kadar dayanır?
  • hærun H kullanıcısına yanıt
    İşlemciye göre de değişir hocam. Eğer fanı bozulan soğutucunun altında bir i7 3770k veya FX 8350 tipi bir işlemci varsa pek bir şey beklememek lazım. Hatta aynı durum i5 ve FX 6XXX için de geçerli.
  • Bence 80 saniyeden fazla dayanmaz yük altında.
  • En iyi ihtimalle yük altında değilse ve serin odadaysa pek bir sorun çıkarmaz ancak,browser da gezinirken bile derecelerin ani biçimde yükseldiğini görebilirsin.Bunun haricinde yük altında olduğunda kapanma süresini bir kenara bıraktım,işlemciye zarar gelip gelmeyeceği kısmı bile muamma.
  • öyle bi durumla karşı karşıyasan hiç kullanma derim. hakikatten zararlı olur yani
  • Kasanın hava akışı iyi ise biraz idare eder fakat yük altında kendini kapatır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğutucu hızı ne kadar olmalı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bırak işlemci fanını,güç kaynağının veya kasadaki herhangi bir fan dursa kasan alev alır bence
  • Eski Pc 90 derecede calısıyordu yarım saat oyun oynayınca kitleniyordu.fan man yoktu kasada.Hakikaten o Pc nasıl dayanmış bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

fan dönmüyor ve biz farkında değiliz diyelim üstündeki blokla ne kadar dayanır?

Üzerindeki heatsink güzel bir kule tipi soğutucunun ise bilgisayar yükte bile kendini kapatmadan çalışır.... Ancak stok fanın heatsinki işlemcinin tdp değeri ve nm sürecine göre 10 ila 15 dk sonra kapanır.

Not: Bu dediklerim p4 için geçerli değil o hemen ısınıp kapanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Eski Pc 90 derecede calısıyordu yarım saat oyun oynayınca kitleniyordu.fan man yoktu kasada.Hakikaten o Pc nasıl dayanmış bana.

Ne varsa eskilerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

fan dönmüyor ve biz farkında değiliz diyelim üstündeki blokla ne kadar dayanır?

Termal limit geçilince işlemci kendisini en düşük voltaj ve frekansa alır. En düşük frekans ve voltajda yeterli soğuma sağlanır büyük ihtimalle ve bunu çok büyük perf. düşüşü olarak görürsün. 1.6ghz ve 0.8 V gibi.

Bu noktadan sonra ısınmanın fazla olmaması lazım, perf düşüşü yüzünden farkına varırsın. O düşük frekans ve voltajda 90C lere ulaşması kasa içinde pek mümkün değil. Prime altında faln test edersen işlemci limite geldikten sonra otomatik olarak frekans voltajı düşürüp soğuyacaktır. fanı parmağınla durdurup prime açıp deniyebilirsin. CPU-z vs. gibi bişeyle de frekans / voltajı gözlemleyebilrisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Eski Pc 90 derecede calısıyordu yarım saat oyun oynayınca kitleniyordu.fan man yoktu kasada.Hakikaten o Pc nasıl dayanmış bana.

Ne varsa eskilerde var.

Birde Mersin sıcağı düşün.Garibim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.