Merhabalar. E2180 işlemcimi Arch Linux ile kullanıyorum, böyle olunca işlemci kapasitesinin çok çok altında işlemler yapıyor. (Sistem açılışı 25 saniye sürüyor ve üstüne msn ve firefox dışında program çalıştırmama gerek kalmıyor desem yeterli olur sanırım ) Bir de bilgisayar 7/24 açık, malum elektriğe yapılan zamlar da cep yakacak türden. Ben de işlemci hızını düşürmeyi planlıyorum. Ama öncelikle E2180 işlemcimin tek başına güç tüketimiyle ilgili gerçek değerlerine ihtiyacım var. Nereden edinebilirim?
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413 burada en düşük e4500 var ama e2180 in değerleride yakındır bu değerlere, e8500 le birlilkte değerlendirerek bir tahminde bulunabilirsin. Ayrıca sana sistem güç tüketimi lazım, sadece işlemci güç tüketimini ne yapacaksın. Elektrik faturası sadece işlemciye mi geliyor yoksa? :) Elektrik tasarrufunda bence en etkili çözüm verimliliği %80 üstü olan PSU'lar gerisi pekte önemli değil, tabii bence bu.
toms hardware bir test yapmıştı:işlemci fanı çıkarıldığı zaman ne olduğuna dair...
ve 2160 bütün testleri fansız geçmişti.45 watt tasarıma sahip amd ise ısıdan kapatmak zorunda kalmıştı kendini.sonundada bir yorum yapmışlardı:e2160 65 watt tasarıma sahip olmasına karşın daha az tükettiği bariz diye.
hayat böyle işte. Bende elektrik zamlarından sonra aşırı güç tüketen vga yı satmayı düşünüyorum. Demekki tek böyle düşünen ben değilmişim sevindim.
Barış Mançonun dediği gibi: Kimi tatlı derdinde, kimininse tuzu yok.