Şimdi Ara

islemci hakkinda soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.ben pc´de daha hizli bir processor olmasini istiyorum ... ama onu nasil yapicam bilmiyorum...

islemcinin hizli olmasi icin.. yeni anakart mi yoksa cpu mu almaliyim??
    cunku bende su an :9500 gt grafik karti, 2 gb ram var... islemci se :amd athlon 64 3200 + (2.00 mhz) yani cok eski ve yavas..

2. mesela herhangi bir islemcinin hizli olup olmadigini nasil ogrenebilirim.. cunku bazilarindan 2x 2.5 mhz mi neler yazior o 2x ne anlama gelior ?

cevaplarinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan4 -- 16 Temmuz 2009; 18:21:38 >

• öncelikle CPU=İşlemci

Bu tavsiyeyi vermemiz için anakartını da sölemen gerekiyor tabi bütçenide
  • anakartınız nedir socket yapısı nedir ?
    hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve hangi işlemi yaparken size yavaş geliyor
    mesela normal kullanım derseniz winxp de o işlemci çok yavaş kalmaz oyun vs derseniz ekran kartı önem kazanır
    bu durumda pc yi hangi amaçla kullandığınızı ve anakartınızın yapısını söylerseniz yardımcı olabiliriz.

x2 çift çekirdek manasına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Temmuz 2009; 14:49:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cobi

anakartınız nedir socket yapısı nedir ?
    hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve hangi işlemi yaparken size yavaş geliyor
    mesela normal kullanım derseniz winxp de o işlemci çok yavaş kalmaz oyun vs derseniz ekran kartı önem kazanır
    bu durumda pc yi hangi amaçla kullandığınızı ve anakartınızın yapısını söylerseniz yardımcı olabiliriz.

ankart : http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=215# (RS482M4-FD)

windows xp kullaniyorum. ..pc hem oyun hemde video programlar icin..

bana uygun bir islemci onerseniz ??

sence bu bana olurmu : AMD Phenom II X2 550 (http://www.serhend.de/product_info.php/info/p2180_AMD-Phenom-II-X2-550.html )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan4 -- 16 Temmuz 2009; 16:15:24 >

• yardimci olsaniz...
  • selamlar
    o bahsettiğin işlenci senin anakarta uymaz (Phenom II 550 için AM3 anakart lazım)
    şu bana uyarmı bu bana uyarmı die başlarsan konuya bence çok yardım alamazsın
    elindeki malzemeyi ayrıntılı bir şekilde yaz, sonra bütçeni yaz ki
    buradan tavsiye alabilesin
  • sanırım socket 939 anakartın o yüzden fazla seçneğin yok am3 veya core2duo anakart alman ve bunlara da uygun işlemci alman lazım
    oyun hastası değilsen ekran kartını değiştirmene gerek yok ;oyun oynarım diyorsan (on çıkan oyunları)
    enaz 4830 veya ikinci el 8800 gt alman gerekir.
    bütçen nedir ? hepsi sıfır mı olacak ?

quote:

Orjinalden alıntı: aslan4

quote:

Orjinalden alıntı: cobi

anakartınız nedir socket yapısı nedir ?

ankart : http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=215# (RS482M4-FD)

windows xp kullaniyorum. ..pc hem oyun hemde video programlar icin..

bana uygun bir islemci onerseniz ??

sence bu bana olurmu : AMD Phenom II X2 550 (http://www.serhend.de/product_info.php/info/p2180_AMD-Phenom-II-X2-550.html )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Model hakkinda
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • grafik - 9500 gt

ram: 2gb

islemci iste yavas... 80-90 eur ocivarindan alabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.