Şimdi Ara

İşlemci hızı düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu yanlış yere açmadığımı ümit ediyorum. Gerekirse birisi taşırsa sevinirim.
    Elimde oldukça eski bir sistem mevcuttu yıllarca yatmasına rağmen güzel bir temizlik ile beraber hayata döndürme çalışmalarından başarılı sonuç aldım. Sistem XP olarak açıldı fakat içerisinde
    işlemci olarak intel pentium 4 2.8 Ghz 1mb cache işlemci bulunmakta. XP yüklü olan sistemden kontrol ettiğimde işlemci hızının 1.87 GHZ olduğunu gördüm. 1GB ram bulunmaktaydı Sisteme win10 yüklemek istedim elimde bulunan ramlerden ram ekleyerek sistemi 4 GB ddr2 667 MHZ ram olarak revize ettim. Ne yaparsam yapayım win10 yükleme boot olmuyordu 4-5 defa farklı yazdırma yönetmiyle
    elimdeki USB belleği değiştirdim fakat sorunu bir türlü çözemedim. Win7 Yüklemeye karar verdim ve başardım. Tüm Driverları kurduktan sonra internete girmek istediğimde bilgisayar adeta kasıldı
    ağlamaya başladı. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde iste işlemci bölümünde İntel Pentium 4 2.80 GHZ 1.87GHZ yazdığını fark ettim Cpu-z indirerek baktığımda işlemci çarpanı 14 gözüküyordu. Bu yüzden 1.9 GHZ yaklaşık çalışma hızı vardı malesef ki bu kadar eski bir işlemci için yeterli bir hız değil. Biosdan her türlü farklı ayarı denedim. Güç modlarını falan söylemiyorum bile. Zaten anakart markası hiper adında bir marka çok bir medet ummamıştım. Ama mantıksız gelen kısmı ise biosda ve sistem açılışında windows başlamadan işlemciyi 2.8 GHZ olarak görüyor olması bu yüzden anakartada direkt suç bulmak istemiyorum. Üzerine 4-5 defa üst üste format attım acaba mı diyerek ?
    sonuç: HDD YANDI
    Şimdi zaten pata bağlantısı olan HDD çöp oldu(ikinci eli 3 tl falandır koymadı) ama elimde 1 adet sata hdd kaldı fazladan bunu kullanarak sistem kurmayı düşünüyorum. Ama bu sorunu yaşayacaksam
    mantıksız zaten amacım sadece anneme internette youtube-netflix gezintisi yapma imkanı sağlamak. Monitör bozuktu onu biraz uğraşarak tamir etmeyi başardım. Şuanlık 0 masraf ile ilerliyorum ama sorunu çözemedim ekran kartı olarakta Sapphire AMD HD 6570 2GB bir ekran kartı takılı bir sorun yok ekran kartında yardımlarınızı bekliyorum forumda yeniyim ilk konum teşekkürler ilginiz için.

• İşlemcinin üstünde termal macun varmıydı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stok olmayan yarı kule tipi bakır soğutucusu mevcut. Termal macununu temizlikten sonra yenileyerek kullandım fakat hız zaten anlık olarak düşmüyor. Direkt olarak düşük açılıyor ve düşük devam ediyor voltaj kontrollerinide yaptım psuda sağlam. Bios ekranında 2.8 GHZ olarak çalışıyor windowsa geçtiğimde 1.87 GHZ
  • Revize ediyorum sorunu Ubuntu yükleyerek denedim bir çözüm olmadı orada da 1.87 GHZ. Anakart üzerinde ki FSB jumperlarını değiştiriyorum. Bana 3 seçenek sunuyor FSA-FSB-FSC Olarak fakat 400 mhz olması gerektiği yerde windows ekranında kilitleniyor 533 Mhz olarak ayarlarsam Jumperı Bios ekranını bile göremiyorum 800 MHZ olarak ayarladığımda da işlemci 1.4 GHZ Olarak gözüküyor sistem açılıyor fakat üzerinde yazmayan A2-3 B1-2 C1-2 Olarak taktığımda ise 1.87 GHZ olarak açılıyor. Biosa girdiğimde ise anakarttaki fiziksel jumperları değiştirdiğimde göremiyorum 800MHZ 2.8 Ghz olarak gösteriyor işlemciyi. Çıldırmak üzereyim toplanın şuna bir çözüm bulalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.