Şimdi Ara

İşlemci ile birlikte sorun yaşar mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pentium D 3,40 GHz işlemci ve Gigabyte 945 PL LGA775 anakart üzerine var olan 2x512=1GB rami 2x1=2GB yapsam ve ATI X550(256MB) ekran kartımı da 1GB-128 bit yapsam sıkıntı olur mu oyunlarda(FarCry2, CallofDuty V, VI , vs...) yani işlemcimi değiştirmeme gerek varmı? sistemim 2006 yılı toplaması,beni oyun dışında hertürlü idare ediyor zaten,sadece biraz da olsa güncel oyunları oynamak adına... yoksa tutup da 1500 TL harcamak istemiyorum da... teşekkürler

• Bütçen ne kadar bu parçalar için
  • bütçe olarak yaklaşık 300 TL civarı. sırf birkaç oyun oynamak için baştan toplamak istemiyorum da...

ha bu arada PSU ise OCZ 400W 80+ aktif PC olanından... PSU da sorun çıkar mı onu sormamıştım, aklıma gelmişken onu da sorayım ;)
  • atı 4670 5550 5670 ustu kartlara cıkmadıgın surece power ve ıslemcı sıkıntı olmaz ustu kartlarda sıkıntı olabılır ramıde 3gb yapabılırsendaha ıyı olur
    4 slotun varsa yıne 2x1 alırsın 2x512 lerıde cıkarmassın 3gb olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

atı 4670 5550 5670 ustu kartlara cıkmadıgın surece power ve ıslemcı sıkıntı olmaz ustu kartlarda sıkıntı olabılır ramıde 3gb yapabılırsendaha ıyı olur
    4 slotun varsa yıne 2x1 alırsın 2x512 lerıde cıkarmassın 3gb olur

RAM i çıkarabileceğim üst sınır sanırım 2GB çünkü anakartın (GIGABYTE) sitesindeki incelememde öyle yazıyor. 8I945PLGE-RH LGA775 modelinden, ayrıca 2 slotlu... ekran kartlarında tavsiyen için de teşekkür ederim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat_67 -- 9 Ekim 2011; 16:44:16 >
  • bu anakartım acaba 2 GB ram üstünü destekliyor mu? destekliyorsa süper olacak... Halihazırdaki ramlerim 2 tane 512 MB-533 MHz ram
  • Sizin anakart iki slotluysa o zaman heleki şu an kullandığınz ramin türü nedir? DDR olarak kastım söylüyorum.

Ona göre belli olur ama muhtemelen sizin kullandığınız ekran kartı PCI-EX mi yoksa AGP mi?
    PCI ise 5570 vs serileri araştırabilirsiniz örnek 5770 Gibi serlerde olabilir ama bunlar varken işlemciyl güç kaynağında herhangi birşey çıkarmaz ama 6850 gibi yüksekkartat güç kaynağı değitirebilr ama işlemciyle beraber performans kaybı yapacağı için işlemciyidre değiştirme yoluna gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Sizin anakart iki slotluysa o zaman heleki şu an kullandığınz ramin türü nedir? DDR olarak kastım söylüyorum.

Ona göre belli olur ama muhtemelen sizin kullandığınız ekran kartı PCI-EX mi yoksa AGP mi?
    PCI ise 5570 vs serileri araştırabilirsiniz örnek 5770 Gibi serlerde olabilir ama bunlar varken işlemciyl güç kaynağında herhangi birşey çıkarmaz ama 6850 gibi yüksekkartat güç kaynağı değitirebilr ama işlemciyle beraber performans kaybı yapacağı için işlemciyidre değiştirme yoluna gider.

DDR2 ram... sanırım PCI-Express çünkü CPUID programından baktığımda anakartta "version" olarak yazıyo.
    işlemci falan değiştirme işine girmeyecem, maksadım 200-300 gibi cüzi miktara yeniden çeki-düzen vermek :)

• 250 TL ye kadar bir sağlam ekran kartı örnek 5850-5770-5670 Serilerden ikinci el çok az kulanılmış öyle bakabilirsin çünkü sıfırı 300 yakın bir bütçeye denk geliyor rami alsan zaten oda kabataslak sana 70 e falan patlayacağı için ancak kurtarır.. şimdiki oyunlarla oynayabilmekte biraz zor.
    PCI-EX olması bir avantaj zaten agp olsaydı yandın sen hocam çünkü bulunmuyor artık.

Saygılar.
  • quote:

250 TL ye kadar bir sağlam ekran kartı örnek 5850-5770-5670 Serilerden ikinci el çok az kulanılmış öyle bakabilirsin çünkü sıfırı 300 yakın bir bütçeye denk geliyor rami alsan zaten oda kabataslak sana 70 e falan patlayacağı için ancak kurtarır.. şimdiki oyunlarla oynayabilmekte biraz zor.
    PCI-EX olması bir avantaj zaten agp olsaydı yandın sen hocam çünkü bulunmuyor artık.

Saygılar.

Teşekkür ederim... şimdiki oyunları oynayamayacaksam(kasacaksa veya) desene boşuna masfar yapmayayım birkaç sene sonra yeni bir sistem toplayayım ;)

Saygılar
  • Oynaabilirsiniz am tabi öyle çok yüksek derecede performansta oynatmaz oynatır ama kasıntı yapmadan belli bir FSP üzerinden oynatır ama çözünürlüğü 1440*900 olarak ayarlarsanız hiç bir sıkıntı kalmaz ama bütçeyi 350 lira gibi bütçe olması gerekiyor kabataslak ama dediğim 5770-5850 Gibi ekran kartlarını araştırmanızdır en ideal kartlar bunlardır.
  • quote:

Oynaabilirsiniz am tabi öyle çok yüksek derecede performansta oynatmaz oynatır ama kasıntı yapmadan belli bir FSP üzerinden oynatır ama çözünürlüğü 1440*900 olarak ayarlarsanız hiç bir sıkıntı kalmaz ama bütçeyi 350 lira gibi bütçe olması gerekiyor kabataslak ama dediğim 5770-5850 Gibi ekran kartlarını araştırmanızdır en ideal kartlar bunlardır.

çok teşekkür ederim, tavsiyelerini dikkate alacağım, sağolasın ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.