Şimdi Ara

işlemci ısı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba bende ması Z170A M5 anakart i7 7700k işlemci 2*8=16gb corsair led ram vector 750w silver psu cooler master masterliquid 120 sıvı soğutucu var power ve işlemci değiştim önceden i7 6700 vardı.format atmadım sıcaklıkta dalgalanma olduğunu görünce format attım ama yine aynı sıkıntıyı çekiyorum hava soğutmalıydı sıvı aldım yine değişmedi birden 66 olup 46 ya düşüyor 55 oluyor çok dalgalanma oluyor oyunda bakıyorum işlemci kullanımı %40-50 sıcaklık 70 lere kadar çıkıyor termal macunuda en pahalısından aldık coolermaster nano bu neden kaynaklanır yardımcı olursanız sevinirim tşkler

• Sıcaklık değerleri normal olup sorun görünmemektedir.
  • carso kullanıcısına yanıt
    70 derecelere çıkması bence normal değil 400-500 liralık sıvı soğutucu aldık.50 liralık termal macun nafile bende başka pc de var i7 4820k işlemci oyunda 60 derece oluyor max hava soğutmalı fan var akasa nero 3 boşta 26-27 derece dalgalanmada olmuyor ısıda i7 7700k boşta 33-35 derece oluyor bir işlem yapıyorsun birden 61 oluyor sonra 43 oluyor ama kullanırken oyunda vs herhangi bir sıkıntı olmuyor ama işlemci fanı deli gibi çalışıyor.Eğer işlemcide bir sıkıntı var ise garantiye yollicam anakarttan dolayı ise onu garantiye yollicam neden kaynaklanır bir türlü çözemedim
  • celalsanal C kullanıcısına yanıt
    Sorunun Anakarttan olacağını düşünmüyorum..İşlemci bir ihtimal olabilir ama sıfır işlemci almışsın..
    Fikren Bu gibi aşırı sıcaklık dalgalanmaları genelde işlemci ve soğutucu arasındaki yüzey temasının tam olmaması yada Soğutucun işlemciye orantılı oturmaması yada yan basmasından kaynaklanır.Bazen PSU bile buna etken olabilir..
    PSU dan Yeterli derecede Voltaj Gelmemesi, enerji dağılımda darboğaz oluşturarak en ince en kıl noktalardaki bileşenlerinin aşırı ısınmasına neden olur..
    İşlemci de en kıl bileşen olduğu için, Hatta Çok Kıllı Bileşen olduğu için burada ısınma sorunu olması doğaldır..
    Başka bir sorun ise işlemci ve anakart uyum sorunudur..Bunuda aynı anakart ve aynı işlemci kullananların izlenimlerinden öğrenebilirsin..
  • derecenin o kadar dalgalanması termal macunu fazla sürmenizden kaynaklanıyor macunu kıl kadar ince sürüp tekrar deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    PSU Yüksek Fan Hızı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.