Şimdi Ara

İşlemci Isısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD fx x6 6100 işlemci aldım bunun yanında Asus M5A97 EVO R2.0 anakart aldım. istediğim performansı alamayınca anakartı değiştirdim MSI 990FXA-GD65 aldım. Performans olarak anakarttan memnunum fakat işlemci ısısı 10 derece arttı ve fan dönme hızı 2500 rpm e çıktı. ASus anakartta 100-1500 rpm de dönen fan 2500 den aşağıya düşmedi. Fan yönünü değiştirdim. İşlemci jelini yeniledim (Asusda da yenilemiştim) ama hala ne ısı düşüyor nede fan dönme hızı. Çıldıracağım yardım lütfen. Anakartın biosu son sürümdür.

İşlemci = Amd Fx X6 6100 14 MB cache
    Anakart = MSI 990FXA-GD 65
    Ram = 2X4 GB Gskill ripjaws
    İşlemci Fanı = artict cool
    Kasa = Cooler Master Cosmos 1000

• şuan ki ısısı boşta ve yük altında kaç söylerseniz yardımcı olurum
  • büyük ıhımal yenı anakart ışlemcıye eskısınden daha yuksek voltaj verıyordur, bıos'dan volltajı kademe kademe duşur ve en düşük değerı bulana kadar deneyerek devam et, hem ışlemcının ömrü uzamış olur hemde cpu ısısı farkedılır derecede düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükteki ısısını bilmiyorum ama boşta 45 derece :S ankarttan 40 dereceye sabitliyorum ısıyı ama sabitlenmiyorda :))) garip
  • Bide bu eski anakartla yeni anakartın CPU ya ne kadar voltaj verdiğini sitelerinden bulabilirmiyim?
  • voltaj değerleriyle oynamadıysan zaten kendi normal değerlerinde çalışyordur.birde core temp programını indir oradan bak bi birde termal macun her tarfına uyguldın mı termal macun iyi bir marka kullan sen oc yaptın mı biostan ayarları defult yap kaydet çık
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLEs

Bide bu eski anakartla yeni anakartın CPU ya ne kadar voltaj verdiğini sitelerinden bulabilirmiyim?

İşlemci voltunu biostan 1.4 yaparmısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

büyük ıhımal yenı anakart ışlemcıye eskısınden daha yuksek voltaj verıyordur, bıos'dan volltajı kademe kademe duşur ve en düşük değerı bulana kadar deneyerek devam et, hem ışlemcının ömrü uzamış olur hemde cpu ısısı farkedılır derecede düşer

kardeş başka anakart voltaj yüksek vermez oc yapmazsan işlemci kaç isterse onu verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

büyük ıhımal yenı anakart ışlemcıye eskısınden daha yuksek voltaj verıyordur, bıos'dan volltajı kademe kademe duşur ve en düşük değerı bulana kadar deneyerek devam et, hem ışlemcının ömrü uzamış olur hemde cpu ısısı farkedılır derecede düşer

kardeş başka anakart voltaj yüksek vermez oc yapmazsan işlemci kaç isterse onu verir

sen dediğimi yap, bios'dan voltajı düşür sıcaklıklarda düşecek...
  • yaw voltaj düşürmeyle ne alaka ayaları defult yapsın hangi voltajda otomatik çalışsın düşük voltajdada mavi ekran hatası alır sen bnim dediğimi yap
  • voltajı düşürdüğümde PC açılmadı. zaten OC yapmadım yapmayıda düşünmüyorum. Ayarlar zaten defaultta. Termal macunu heryerine uyguladım 3 defa tekrarladım bu işlemi. Termal macun Zalmanın. msi a mesaj atıyorum adamlar bana % ile işlem yap diyorlar onda da en düşük olan %50 yi seçiyorum ama nafile... var bir gariplik
  • ASUS anakarta takarken macunladınız mı bilmiyorum fakat stok fanlarda tek kullanımlık macun hazır olarak geliyor , anakartı değiştirdikten sonra işlemci ve fandaki macunu temizleyip ince bir tabaka olacak şekilde macunlayın.Tekrar deneyin.Hız aşırtma varsa ( bilgisayarı ilk kurduğumda anakart otomatik 4.1Ghz hız aşırtıp açılmıştı.) kapatın.

Stok fanın tam olarak oturduğundan emin olun.

Yükteki sıcaklıklar ne durumda 10-15dk prime testi alın . Maksimum stok fan için 60-61 derece görmeniz gerekli.
    Fanınıza bakayım dedim hep gpu soğutucusu çıktı

MSI işlemciye fazla voltajda uyguluyor olabilir.Eve gidince kendi bilgisayarımdan bakar voltaj - sıcaklık değerlerini yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 27 Kasım 2012; 10:21:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: CooLEs

Bide bu eski anakartla yeni anakartın CPU ya ne kadar voltaj verdiğini sitelerinden bulabilirmiyim?

İşlemci voltunu biostan 1.4 yaparmısın.

Hocam 1.4 çok fazla 1.325 yapın yeter :)
  • fan stok fan değildir. artict cooling .http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700188 buradan bakabilirsiniz. bugüne kadar böyle bir sorun yaşamamıştım. asus anakartta ne yaptıysam bu anakartta da aynı şekilde yaptım.
  • Beyler ısı değerleri resmini paylaşıyorum. işlemcinin kaç derece olduğunu anlamadım ben yardımcı olursanız :)) teşekkürler herkese şimdiden

İşlemci Isısı
  • program biraz sıkıntılı aid64 extreme programı ile bak real core temp ile bak core temp ile bak
  • bumudur?

İşlemci Isısı
  • buda MSI in kendi programından

İşlemci Isısı
  • BIOS menüsünden güç yönetimi ve enerji tasarrufu özelliklerini aktifleştirin.

Anakart değişirken disabled halde kaldıysa (varsayılan) işlemci zaten sürekli tam yük gibi çalışır. Doğal olarak da ısınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

BIOS menüsünden güç yönetimi ve enerji tasarrufu özelliklerini aktifleştirin.

Anakart değişirken disabled halde kaldıysa (varsayılan) işlemci zaten sürekli tam yük gibi çalışır. Doğal olarak da ısınır.

Herşey aktif tasarruf alanında. cool and quit dahil..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.