Şimdi Ara

İşlemci Isısı ACIL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha dün yeni power aldım sıfır. Neyse toparladım çalıştırdım. İşlemci fan sesi rahatsız etti. Biostan fan hızını otomatik yapayım dedim. Neyse bir girdim baktım cpu sıcaklığı 98 derece nedendir filan derken sabah tam soğukken bakayım dedim. Sabah açtım 60 dereceden 30 sn içinden 98 ulaşıyor bende hemen kapatıyorum. Başka psu taktım durum aynı. Dedim galiba sıcaklığı yanlış ölçüyor fansız çalıştırdım elimi işlemciye koydum gerçekten çok sıcak elimi tutamadım hemen geri çektim kapattım. Anakart şase filan oluyordur dedim uzay montaj yaptım yalıtkan yüzeyde durum aynı bu konuda ACİL YARDIMA IHTIYACIM VAR.

İşlemci: i5 760
    Asus: p7h55/usb3
    Psu : Corsair hx620w

• 98 derece olması imkansız ölçüm yaptığınız program hatalı
  • Program değil arkadaşım bios tan bakıyorum. Bende hatalı dedim ama işlemciye elimle test ettim parmağımı 1 sn tutamadım.
  • Dostum bios'dan veya everest ultimate edition programıyla sıcaklık değerlerine bakın speed fan gibi yazılımlar bazen gerçek değeri yansıtmıyo.
    Durum aynı olursa işlemciye macun sürüp tekrar deneyin cpu soğutucusunda bir sorun olmadığına bakın son çare onu değiştirin.
  • Acil cevap:

Çıplak işlemciye el ile değememeniz normal, sıcaklıkların C (Celcius 'Santigrat') olduğundan emin misiniz (F Fahrenheit olmasın)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 30 Eylül 2011; 15:28:44 >
  • Normal bir işlemciye de parmağını dokunduramazsiniz
  • Bios tan baktım zaten ama bilgisayar 10 saat kapalıydı. Sabah açtım açtım derken tam açılma değil açılırken bios a girdim sıcaklık 20 sn de 85 ulaşınca kapadım. Macunun buna etkisi olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci değişimi yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Macun etkilemez mı bu mantığı ter etmenizi tavsiye ederim
  • Santigirat olduğuna eminim iki değerde yazılı zaten bios ta.
  • fansız calıstırıp ıslemcıye sıcaktan dokunamamanız cok normal fansız kesınlıkle calıstırmayın
    fanın yuvasına tam oturdugundan emın olun tam oturmamıs olabılır
  • Tabiki macun etkiler o konuda sizi katılıyorum. 10 saat kapalı olan pc sabah açıldığı gibi bios a girildiğinde 20 sn de 60 dan 80 in üzerine çıkmaz.
  • Anakart işlemci sıcaklığını nasıl ölçüyor bir bilgisi olan var mi ?
  • ıslemcı cekırdegı ıcerısınde dahılı termal sensor vardır ordan olcum yapar
  • Bu sıcaklık problemi anakartdan kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • işlemci voltajını kontrol etesen iyi olur
  • Termal macunu yeniledim anakartın tozunu aldım. Şuan iyi durumda.
  • Arkadaşım bence soğutucusunu yenile veya yeni büyük fanlı bir kasa sl(ama masraf çok olur).Ama bence de 30 saniyede işlemci ısısı 60'dan 80'e çıkamaz.Bios'tan bakılan değer doğrudur,ama bence sen yine de aldığın yere götür ve bakıma soktur.Çünkü işlemcide de arıza olabilir.Sen yine de her ihtimale karşı garanti olan nerden aldıysan(mesela Vatan Bilgisayar'dan)al oraya götür ve sorunun ne olduğunu sor.Çünkü oradaki görevliler çoğumuzdan daha bilgili.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.