Şimdi Ara

İşlemci Isısında 'Gerçek' Değeri Saptayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sorunum msı afterburner ve aidata64 programlarında ısı değerlerinde büyük orantısızlık var.
    Ss lerde mevcut ayarlar ve durumda cpu ısısındaki değerler sistemin boştaki ve stabilizasyon testindendir. Test esnasında sıcaklık değeri "overheating" durumunda afterburner programı +99 C yi geçmekte. Oyun olarak cod black ops 1 oynarken afterburner üzerinden gpu 55, cpu 95, fps 45-65 arası değerler alıyorum.
    soğutucu stok fan ve bios versiyonuda xeon uyumlu olacak şekilde değiştirildi. Win7 ulti 64 işletim sistemi yeni formatlandı. termal macun ve soğutucu yerleştiriliminde herhangi bir sorun yok.
    İşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorumİşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorumİşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorumİşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorumİşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorum

• Sorunum halen devam etmektedir. Görüşlerinizi beklemekteyim.
  • İki programa (adia ve msi afterburner) ek olarak CPUID HWMonitor indirip kurun ve açın. 3'ünüde açın ve izlemeye alın. CPUID CPU-Z indirin kurun bench sekmesinden stress cpu test yapın sıcaklık değerlerini izleyin.
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    Geç dönüşüm için özür dilerim.
    Bahsettiğiniz işlemleri yaptım. işlem esnasındaki sonucu ss olarak ekliyorum. Bu seferde 3 farklı sıcaklık değerini görmüş oldum.

İşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorum

Buradakinde de aida64 ün stress cpu+fpu sıcaklık değerleri

İşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorumİşlemci Isısında "Gerçek" Değeri Saptayamıyorum

Bütün bu işlemlerde bios ayarlarından değişiklik yapılmadı, cpu fan hızı max olacak şekilde eskisi gibiydi. Ve afterburner sıcaklığı yapılan bütün denemeler esnasında +99c olarak görüldü.

• Bir yanlışlık yapmışsınız. Afterburner ekran kartı sıcaklığını gösteriyor işlemci değil. işlemci normal sıcaklığında adia ve hw monitörde sorun yok. gt640 hiç yoktan iyidir ama güncelleyecekseniz en az r7 240 ve üstü ekran kartı alın.
    +99 olan ekran kartı. Söküp temizleyin macun yenileyin, fanıda kontrol edin.
  • Şimdi yeniden baktımda, afterburner indirip baktım. Cpu izleyebiliyor ok. Sizin cpu xeon olduğu için hatalı gösteriyordur büyük ihtimalle. Kasayı açıp testte soğutucu sıcaklığına elle bakabilirsiniz 99c zaten göremezsiniz resetlenir kapanır vs..
    Mod bios kurdunuz mu?
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    Evet, modlu bios bulup yükledim.Fakat yüklemeden öncesinde de afterburner aynı değerleri veriyordu. Sıkıntı olarak gördüğüm şey ss de görüldüğü gibi aida64 stress testinde over heating uyarısı vermesi ve bu işlemi bios cpu fan hızı oto seçtikten sonra fan hızını yüksek oranda artmadığı gibi aynı şekilde test değerlerinin sonuçlanmasıydı.
    Artık pc kapanmadığı sürece kullanmaya devam etmeliyim gibi görünüyor
    Yardımın için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.