|
işlemci kullanımı düşük olmasına rağmen çok ısınıyor
-
-
laptop marka modeli :
itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyasıMSI KATANA 17 B12VEK-282TR i7-12650H 16GB DDR5 RTX4050 GDDR6 6GB 1TB SSD 17.3" FHD 144Hz W11 Notebook | ITOPYAhttps://www.itopya.com/msi-katana-17-b12vek-282tr-i7-12650h-16gb-ddr5-rtx4050-gddr6-6gb-1tb-ssd-173-fhd-144hz-w11-noteboo_u22880
-
-
Hocam sizdeki islemci hibrit mimarili, 6 gercek cekirdek, 6 sanal cekirdek ve 4 verimlilik cekirdegi var.
MSI Afterburner'da gordugunuz CPU kullanimi butun cekirdeklerin ortalamasini gosteriyor.
Yani basit bir ornekle, sadece gercek cekirdekler 100% yuk altinda ama hyper threading ve e-corelar kenarda yatiyor gibi dusunelim, bu senaryoda siz 37% kullanim gorursunuz ama islemcinin en isinan kismi olan p-core cekirdekleri o sirada deli gibi isi uretiyordur.
Afterburner arayuzunde biraz zaman gecirip custom bir UI olusturursaniz kendinize daha saglikli sekilde islemci kullaniminizi izleyebilirsiniz.
Mesela ornek olmasi acisindan ben asagidaki gibi bir arayuze sahibim.
-
peki hocam civilization 6 gibi bir oyunda bu işlemci ısısı sizce de anormal değil mi, monster kullanan arkadaşım 80 lerde geziyordu işlemci sıcaklığı biz kaliteli diye msi aldık şuan ondan aşağı durumdayim alalı da birkaç ay oldu macun taze, üstelik fanlar 6k rpm in üstünde çalışmasına rağmen 90 lar görüyorum
bu arada bilgilendirmen için teşekkür ederim ben de detaylı çekirdek kullanımını açacağım -
Arkadaşınız oynarken fps limiti koyup mu oynuyor? Vsync (veya sürücüden fps limiti) açıp deneyiniz, muhtemelen sıcaklık düşecektir. Ayrıca havalar da sıcak, klimasız bir odada oynuyorsanız buralara çıkabilir.
Olmadı laptopın altına birkaç cmlik yükselti koyun, ızgaralar biraz daha yüksekte kalsın. -
deneyeceğim hocam teşekkür ederim -
Oyun orijinal mi, bazı cracklerden sorun olabilir. Başka oyunlarda ve genel kullanmda durum nasıl anormal ısınma var mı? Fanlara elinizi tutunca hava üflemesi nasıl, fanlar tozdan tıkanmış olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X