Şimdi Ara

İŞLEMCİ mi?(CACHE) HARDDİSK Mİ? (RPM) DAHA ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sony Fw serisi bir ürün almak üzereyim iki ürün beğendim. fiyatları hemen hemen aynı ancak karar veremdiğim tek şey biri 2.53mhz 6 mb cache ve 4200 rpm 500gb hdd ye diğeri 2.53mhz 3mb cache ve 500gb 5400rpm hdd ye sahip sizce hangi özellik daha etkilidir...
    4200 rpm hdd kullanan arkadaşlar çok yavaşlatıyor veri aktarımını diyor bu yüzden işlemci hızlı olsada farketmez gibi yorumlar var.
    ama bana göre işlemcinin ön belleğinin 6mb olması daha önemli gibi geliyor. 6mb cache (önbellek) ile 3mb ön bellek ne kadar performans farkı olur?

tam bi uzmanlık sorusu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim......

laptop hızını neler etkiler ??? mesela ekran kartının aynı model olup 256 veya 512 olması çok etkiler mi???? veya anakart modelini 8600 veya 9400 olması

• benim bilgisayarın işlemcisi 6mb cache sahip t9400 modeli.ama hdd 500 gb 4200 rpm idi.şimdi 7200 rpm bir hdd taktım.oyunlar haricinde mükemmel bir performans farkı var.4200 rpm gerçekten çok yavaş.aslında ikiside önemli ama ben olsam 5400 rpm hdd olan modeli seçerdim.çünkü 5400 rpm ile 4200rpm farkı işlemcinin 3 mb farkından daha çok hissedilir.
  • Fark hissedilir decededir. Hele 5400 den 7200 e geçenler oluyor yarı yarıya farkı oluyor. Performans testi yapmıştı birisi ve %50 fark vardı performansda.

PC açıldığında bakıyorum ne işlemci kasıyor nede ram işlemci %10 ram de 1,2GB kullanılıyor ama pcnin toparlanması 1DK sürüyor. 500 lük 7200 rpm diskler nekadar acaba.
  • evet onada bakmak lazım belki lerde değiştirilebilir...
  • yani uygulamalarda kasılma oluyor mu? sadece açılıştamı ? kasma oluyor yoksa her aşamada mı?? çünkü sadece veri kopyalarken harddisk yavaş olablir. ama bir uygulamada harrdiskin veri aktarımı çaresiz kalacağını düşünmüyorum sankiiii
  • bence hdd nin de etkisi windows kullanımında ve masaüstünde yüksektir.Açılışta kapanışta uygulamalarda dosya kopyalamalarda oyunlarda da yükleme süresini filan kısaltır yüksek devirli hdd
  • yüzbaşı oldum bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6mb cache olan modeli alabilirsin.4200 rpm diski çıkartıp 2.5" external kutu ile birlikte kullanabilirsin. İçerisine 2.5" 7200rpm disk takarsan performansın oldukça iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerful

6mb cache olan modeli alabilirsin.4200 rpm diski çıkartıp 2.5" external kutu ile birlikte kullanabilirsin. İçerisine 2.5" 7200rpm disk takarsan performansın oldukça iyi olacaktır.

+ 1

Donanım bileşenlerinin hepsi önemlidir. Hepsi birden aynı kriter seviyesinde olmalı ki optimum performansa ulaşılsın.
  • 7200rpm disk nerden alınabilir acaba. Hiç bir yerde göremedim vallaha, internetten bi fiyatlarına bakim diyorum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

7200rpm disk nerden alınabilir acaba. Hiç bir yerde göremedim vallaha, internetten bi fiyatlarına bakim diyorum yok

Olmaz mı? Dikkatli araştır.

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd3200bekt-2,5-320gb-16mb-cache-7200-rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=33773

http://www.sanalmarketim.com/urun/71d6274ae9b5e9ea2c5bd72295e1f72a/SEAGATE-ST9320423AS-320GB-7200Rpm-16MB-SATA-2.5#34;-HDD

• gücü yeten buna baksın.
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=ST9500420AS

ben 4200 rpm hdd den sonra baya rahatladım.ama pil ömrü biraz kısaldı onuda belirteyim.önceden 2 saat dayanan pil ayı şartlarda 1saat 45 dakika yada 1 saat 50 dakika dayanıyor.
  • teşekkürler arkadaşlar. Ben sadece bimeks ve hepsiburadaya bakmıştım diğer siteler gelmedi aklıma

acaba alacağım WD ya da Seagate disklerde HDD koruma destekleniyor mudur ki? şimdi toshiba Disk var bende 500GB. HP nin protect smart yazılımı ile HDD koruması var taşırken falan filan aktif hale geliyor. Yeni alacağım diskte de varmıdır acaba bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 30 Eylül 2009; 1:04:05 >
  • Arkadaşlar yani mevcut 320 Gb 5400 rpm notebook hardiskim yerine 2.5" 500 gb 7200 rpm harddisk alsam takılabilirmi acaba?..

edit imla!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi propet -- 30 Eylül 2009; 1:30:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: propet

Arkadaşlar yani mevcut 320 Gb 5400 rpm notebook hardiskim yerine 2.5" 500 gb 7200 rpm harddisk alsam takılabilirmi acaba?..

edit imla!..

Elbette takılır.

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=477 FFS sensörü vardır bizim DV6 ile uyumludur.

Ayrıca 500 lük istersen FFS bulunan hitaci var ama tam seri numarasını bilmiyorum araştırırım bi ara :)
  • abi tabikide cache önemli çünkü en iyi perfomans 9600 rpm hddler çok ucuz ama,ön belleği çok pahalıya satıolar
  • öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim arkadaşlar.Benim şöyle bir soorum var 400 GB samsung HDD takılı 5400 rpm.Daha önce servise gitti ve hdd değişti.Ben 7300 RPM ve 32 mb cache HDD alsam hepsini geçtim oyun oynarken performans artışı görebilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.