Şimdi Ara

İşlemci neden çok ısınır? bakmanızı rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum işlemcim 2,6 ghz . bi ara bişey oldu, işlemci artık 2,6 ghz frekansında çalışırken resim bile açsam yada nette dolaşsam 5 dakika olmadan ısınmaya (100 derece) başladı ve tabiki kapanıyor. ama Network Hardware Control isimli program sayesinde işlemci frekansını 1 ghze düşürüp 20 derecelerde kullanıyorum. arkadaşımdada aynı işlemciden vardı sağlam pc, onuda taktım hatta onun fanıyla yine aynı. dolayısıyla işlemciden ve fandan oldugunu düşünmüyorum. anakartla ilgili olabilir mi? veya güç kaynağı etkilermi ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sistem özelliklerim:

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI Çok işlemcili Bilgisayar
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    Anakart:
    CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
    Anakart Adı MSI K9VGM (MS-7253) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti VIA K8M890CE, AMD Hammer
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 5670 (1024 MB)

• Termal macunu kontrol et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni aldım iyice sürdüm fark yok, yine ısındı.
  • Biosu sifirla bide

• İşlemciyi söküp takarken pinlere zarar vermiş olabilirsiniz. Benim eski p4 sisteme öyle olmuştu oradan biliyorum. Birde o sekilde oc yapmaya çalışmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: omercicek43

Biosu sifirla bide

Dostum biosu defalarca sıfırladım. hatta pili bile söktüm ama tık yok. aynıDostum biosu defalarca sıfırladım. hatta pili bile söktüm ama tık yok. aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

İşlemciyi söküp takarken pinlere zarar vermiş olabilirsiniz. Benim eski p4 sisteme öyle olmuştu oradan biliyorum. Birde o sekilde oc yapmaya çalışmıştım.

pinlerdede herhangi bir sıkıntı yok, gereken hızda dönüyor. zaten söylediğim gibi fiziksel bir işlem olmadan yapmaya başladı. anakarttan olabilirmi diye merak ediyorum.
  • Sensörlerde bozukluk olabilir mi acaba? 100 dereceye çıktığı zaman soğutucu da belirgin şekilde sıcak oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Sensörlerde bozukluk olabilir mi acaba? 100 dereceye çıktığı zaman soğutucu da belirgin şekilde sıcak oluyor mu?

elim yanıyor dokunamıyorum o derece
  • Termal macunu yenilerken soğutucuyu düzgün oturtmamış olabilirsiniz. Dikkatli olun ama kibar davranmayın gerçekten oturduğundan emin olun. Termal macun iyice sürülmez mercimek kadar ortaya bırakın kendisi dağılır. Sorununuz devam ederse farklı bir soğutucu deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Termal macunu yenilerken soğutucuyu düzgün oturtmamış olabilirsiniz. Dikkatli olun ama kibar davranmayın gerçekten oturduğundan emin olun. Termal macun iyice sürülmez mercimek kadar ortaya bırakın kendisi dağılır. Sorununuz devam ederse farklı bir soğutucu deneyin.

:) tabiki hamburgere mayonez sıkar gibi sürmedim, gereken kadar uyguladım. yerine tam olarak oturduğunada eminim ama fandan değil çünkü, aynı marka ve model başka pcde çok iyi çalışan işlemci ve fanını benim pcye taktığımda sonuç aynı oldu diğer pcye geri takınca sorun yok. Bu arada sana ve ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powergod -- 21 Ocak 2013; 22:45:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.