Şimdi Ara

İşlemci OC ve Soğutucu Tavsiyesi, Yardımm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam Arkadaşlar, bu sıcak yaz gününde stok hava soğutma ve kasadaki tüm fanlar tam güç ileri çalıştırarak bir OC denemesi yaptım. 3-5 deneme sonunda stabil voltajları yakaladığımı düşünüyorum sistem sorunsuz çalışıyor ve herhangi bir program yanıt vermemezlik yapmıyor.

Fakat tek bir sıkıntım var, işlemci yük altında 69 dereceyi görüyor sıcaklıkta, tavsiye edebileceğiniz F/P işlemci için soğutucu tavsiyeleriniz ve sistemi OC oranını daha yukarı çekebilmek için konfigürasyon tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok minnettar olurum.

Ekran görüntüsünden sonra Crysis 3 tüm detaylar Very High olarak FXAA 1680*1050 çalıştırdım, 20 dk sorunsuz çok başarılı ilerledim fakat işlemci fan hızı çok yükseldikten sonra oyundan attı.. Acil soğutucu ve sistem daha stabil olabilmesi açısından tavsiyesi olan varsa Yardım.

İşlemci OC ve Soğutucu Tavsiyesi, Yardımm..  İşlemci OC ve Soğutucu Tavsiyesi, Yardımm..  İşlemci OC ve Soğutucu Tavsiyesi, Yardımm..  İşlemci OC ve Soğutucu Tavsiyesi, Yardımm..

• quote:

Orijinalden alıntı: t_kuyucu

Selam Arkadaşlar, bu sıcak yaz gününde stok hava soğutma ve kasadaki tüm fanlar tam güç ileri çalıştırarak bir OC denemesi yaptım. 3-5 deneme sonunda stabil voltajları yakaladığımı düşünüyorum sistem sorunsuz çalışıyor ve herhangi bir program yanıt vermemezlik yapmıyor.

Fakat tek bir sıkıntım var, işlemci yük altında 69 dereceyi görüyor sıcaklıkta, tavsiye edebileceğiniz F/P işlemci için soğutucu tavsiyeleriniz ve sistemi OC oranını daha yukarı çekebilmek için konfigürasyon tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok minnettar olurum.

Ekran görüntüsünden sonra Crysis 3 tüm detaylar Very High olarak FXAA 1680*1050 çalıştırdım, 20 dk sorunsuz çok başarılı ilerledim fakat işlemci fan hızı çok yükseldikten sonra oyundan attı.. Acil soğutucu ve sistem daha stabil olabilmesi açısından tavsiyesi olan varsa Yardım.

İşlemci Soğutucu: Xigmatek Achilles Intel / AMD Soğutucuhttp://www.vatanbilgisayar.com/achilles-lga-intel-775_1156_1366-amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html

Kasa Fanı: Xigmatek XOF Serisi 120 mm Mavi Fan ( 2 Adet)http://www.vatanbilgisayar.com/xof-serisi-120mm-mavi-fan.html

Bunları satın al, kasaya eklemeden önce de kasa içini güzelce bir temizle.. stabilite, reset, ısınma sorunların azalacaktır kardeşim.. :)

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyeniz güzele benziyor. Sistemi bu soğutucu ile stabil bir şekilde OC seviyesini daha yukarı çıkarabilmem mümkün müdür?

Bir de ben bu zalman ı bulmuştur nasıl tavsiye eder misiniz?

http://www.vatanbilgisayar.com/cnps11x-performa-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-_am3-islemci-sogutucu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 25 Haziran 2014; 17:10:59 >
  • Oc li sisteminin stabil olduğundan eminmisin? Oyunlar loading hariç cpu dan değil ekran kartından yer. Yani cpu nun 3.5 yerine 5 ghz olması oyunda aldığın fps i etkilemez. Ayrıca 70 derece cpu performansını etkilemez. Sadece stock fan iyi soğutmadığından hızlı döner gürültü yapar. Az gürültü olsun istiyosan daha soğuk tutan cpu cooler al. Belki oc stabildir ama sisteminin psu dan aldığı elektrik ucu ucunaysa cpu fanı hızlanınca ekran kartına yeterince elektrik gitmiyor olabilir. Bu da bir ihtimal. Neticede senin sistemin stabil değil.
    Ekleme: oc yapıp program açabilmen oc nin stabil olduğunu göstermez. Oc yaptıktan sonra sisteme oyun gibi bir yükleme yapınca sıkıntı yaşıyorsun ve olayın cpu nun 70 derece olmasıyla ilgisi yok. Sen buraya sistemini yazarsan daha iyi bi fikir oluştururuz. Resimlerde varsa bende açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 25 Haziran 2014; 17:47:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GüvenYkrk G kullanıcısına yanıt
    Güzel diyorsunuz ama ben önceden işlemci stok ayarlarıyla belli oyunlarda antialiasing açamıyordum şimdi 2 veya 4 çok rahat açabiliyorum, yani çoğu güçlü yeni oyunda işlemci çok önemli rol oynuyor, Grafik işlemcide hiçbir OC yok ama nedense işlemci OC olunca AA 2X 4X açılabiliyor. İşlemci resmen darboğaz yapıyormuş OCsuz onu anladım. Sistem Blackbox win puanlaması testlerini yapıp sonuç veriyor. Kesin bir stabil durum söz konusu değil, o nedenle OC değerlerimi de ekran çıktısında görüldüğü üzere bugün stabil gibi, donanımdan eminim elektrik yetmeme çok zor gibi geliyor ama haklı olabilirsiniz. Konuyla ilgili bunu nasıl anlarım daha farklı tavsiyelere açığım OC ayarları ile ilgili.

• quote:

Güzel diyorsunuz ama ben önceden işlemci stok ayarlarıyla belli oyunlarda antialiasing açamıyordum şimdi 2 veya 4 çok rahat açabiliyorum, yani çoğu güçlü yeni oyunda işlemci çok önemli rol oynuyor, Grafik işlemcide hiçbir OC yok ama nedense işlemci OC olunca AA 2X 4X açılabiliyor. İşlemci resmen darboğaz yapıyormuş OCsuz onu anladım. Sistem Blackbox win puanlaması testlerini yapıp sonuç veriyor. Kesin bir stabil durum söz konusu değil, o nedenle OC değerlerimi de ekran çıktısında görüldüğü üzere bugün stabil gibi, donanımdan eminim elektrik yetmeme çok zor gibi geliyor ama haklı olabilirsiniz. Konuyla ilgili bunu nasıl anlarım daha farklı tavsiyelere açığım OC ayarları ile ilgili.

Eğer oyun cpu nun %100 ünü kullanıyorsa zaten bottleneck olur. Bu durum da ghz arttırmak biraz daha gpu nun önünü açar. Bu durum cpu nun fps yi normalde arttırması anlamına gelmez bottleneck olduğu anlamına gelir. Yani benim dediğimden farklı bişey söylemiyorsunuz. Oc yaparken linx, oc ayarlarından tatmin olduktan sonra prime95 i kullanın. Tekrar söylüyorum resimler bende açılmıyor o yüzden pek birşey diyemiyorum.

• 444 bus speed ile prime 95 heat testine soktunmu bu işlemciyi? ben sağ çıkacağını düşünmüyorumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 25 Haziran 2014; 18:01:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kusura bakmayın atlamışım sistemi yazmayı ekran görüntüsü pek açıklayıcı değil sistem özellikleri aşağıda;

Gigabyte GA-EP45C-DS3R anakart,
    Intel Core2Quad Q9550 2.83Ghz 12Mb Cache E0 ,@3.77Ghz - 1.325V
    Kingston HyperX 2*2GB 1333Mhz DDR3 - @1066MHz CL 6-7-7-20 - 1.760V
    Galaxy Nvidia GTX570 1280MB GDDR5 320bit - 732-1464-3800MHZ
    Seagate 8GB SSD + 1TB HDD 7200RPM HybritDisk - İşletim Sistemi Kurulu Disk
    WD Caviar Blue 1TB HDD 7200RPM
    Creative Audiology SE 7.1 PCI ses kartı.
    Corsair CX750M Power Supply
    CoolerMaster SNIPER kasa, 3*20Cm fan + 12Cm arka egzoz fan.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sistem bu şekilde. Kasada yer sorunu yok Soğutucu ve OC tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 25 Haziran 2014; 18:56:41 >
  • shagunz kullanıcısına yanıt
    Evet bir ara Prime 95 testine sokmuştum, belli bir yerde çiçek açıyordu hatırladığım kadarıyla, şu an işte olmam sebebiyle, tekrar akşam test edip sonucu sizlerle paylaşabilirim..
    Selam, bu soğutucu çok enteresan gibi geldi bana Acaab nasıldır? Kullanan var mı? İyi midir? Bahsetmiş olduğunuz Bottleneck nasıl giderilebilir?

http://www.vatanbilgisayar.com/aio-s80dp-intel-lga775--amd-754_939_940_am2-islemci-sogutucu.html?srt=UP#ozellikler
  • quote:

Selam, bu soğutucu çok enteresan gibi geldi bana Acaab nasıldır? Kullanan var mı? İyi midir? Bahsetmiş olduğunuz Bottleneck nasıl giderilebilir?

http://www.vatanbilgisayar.com/aio-s80dp-intel-lga775--amd-754_939_940_am2-islemci-sogutucu.html?srt=UP#ozellikler

Bu fansız soğutucu işini görmez. Ama o sistemin oc sine soğutucu aldığına değmez zaten. Cpu cache ve voltajı çok yüksek. 3.4-3.5 hedefleyin. Voltajı 1.29 dan başlatın stabil olursa stabil olmayana kadar azaltmaya başlayın. Tekrar stabil olduğu bir önceki seviyeye getirin. Bu ölçümleri jinx ile yapın. Real temp cpu ısınızı görmek için açık dursun. Stabil olduğuna kanaat getirince prime95 ile 8 saatlik bi teste bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 25 Haziran 2014; 20:26:45 >

Nasıl? fansız değilmiş bende araştırınca buldum, ne tavsiye edersiniz? OC oluyor sistem ve çok hoş oyunlarda performans artıyor, soğutucu yetersiz dedi arkadaşlar ilk başta neden değmez? ilerde yeni sistem toplarsam hem soğutucu hazır olmuş olmaz mı??

http://www.techpowerup.com/reviews/Xigmatek/AIO_S80DP/2.html
  • quote:

Nasıl? fansız değilmiş bende araştırınca buldum, ne tavsiye edersiniz? OC oluyor sistem ve çok hoş oyunlarda performans artıyor, soğutucu yetersiz dedi arkadaşlar ilk başta neden değmez? ilerde yeni sistem toplarsam hem soğutucu hazır olmuş olmaz mı??

http://www.techpowerup.com/reviews/Xigmatek/AIO_S80DP/2.html

Bir önceki yorumuma ekleme yapmıştım tekrar okuyun. Değmezden kastım 1.325v de 70 derece 1.29 da 60 a düşer. 60 derece için soğutucuya para verdiğinize değmez. Zaten 70 derecede de eğer gürültüsünden rahatsız değilseniz gereksizdir 85 dereceye kadar. Yeni sistem toplayınca şimdi alacağınız soğutucuya o zaman daha az para verme ihtimaliniz var gelecekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 25 Haziran 2014; 20:30:04 >

Anladım, aynen dediğiniz gibi ama nasıl stabil tutabilirim?? Sistemi kullandığım oda fena sıcak öyle böyle değil güneş vuruyor sabahtan akşama kadar ve artık OC suz performansı özellikle oyunlarda yetersiz kalıyor ne yapabilirim? Yeni sistem şu an seçenek değil çook uzakta en az 5-6 ayı var...

Bir arkadaş tavsiyesi dikkatimi çekti nasıldır? f/p olarak herkes çok memnun kalmış yorumlarda..

http://www.vatanbilgisayar.com/blizzard-t2-mini-intel-lga-775_1155_1156--amd-am2_am3_am3-_fm1.html?srt=UP#yorumlar

• quote:

Anladım, aynen dediğiniz gibi ama nasıl stabil tutabilirim?? Sistemi kullandığım oda fena sıcak öyle böyle değil güneş vuruyor sabahtan akşama kadar ve artık OC suz performansı özellikle oyunlarda yetersiz kalıyor ne yapabilirim? Yeni sistem şu an seçenek değil çook uzakta en az 5-6 ayı var...

Bir arkadaş tavsiyesi dikkatimi çekti nasıldır? f/p olarak herkes çok memnun kalmış yorumlarda..

http://www.vatanbilgisayar.com/blizzard-t2-mini-intel-lga-775_1155_1156--amd-am2_am3_am3-_fm1.html?srt=UP#yorumlar

Yorumumda nasıl oc yapman gerektiği yazmıştım iki yorum önceydi tekrar oku. Tekrar ediyorum sıkıntın cpu ısısından kaynaklanmıyor. Voltajı ve ghz si çok yüksek. Bu yüzden stabil değil. İlla cpu cooler almak istiyorum diyorsan senin kararın. Ama onunla ilerde sistem toplayınca mesela i5 4670k oc yaparsan o cpu cooler pek bi işe yaramaz.

Sağolun hızı 400mhz*8,5=3,40GHZ şeklinde de denedim stok frekanstan daha iyi ve 3.77den daha stabil fakat, 3.77 ghz gibi performans çok fena güzelleşiyor yani bilemiyorum bottleneck olup-olmadığını fakat işlemci hızı artınca oyun performansı ciddi anlamda artışa uğruyor. Çok da detaylı üzerine düşemedim akşam tekrar dediğiniz değerlerle bir ayarlayıp teste tabi tutucam bakalım neler olacak.
    Çok sağolun tavsiye için dediğiniz gibi soğutucu çözüm değil önemli olan ayarı tutturabilmek bakalım, randımanlı ve stabil bir performans yakalayabilirsem stok fanı çok pahallı olmayan orta derece bir soğutucu ile değiştirme fikri ilerleyen zamanlarda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 25 Haziran 2014; 21:08:21 >

• quote:

Teşekkür ederim tavsiyeniz güzele benziyor. Sistemi bu soğutucu ile stabil bir şekilde OC seviyesini daha yukarı çıkarabilmem mümkün müdür?

Bir de ben bu zalman ı bulmuştur nasıl tavsiye eder misiniz?

http://www.vatanbilgisayar.com/cnps11x-performa-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-_am3-islemci-sogutucu.html

Bir şey değil kardeşim.. elindeki işlemci güncel oyunlar ve kartlar için yeterli bir model değil.. bu yüzden çok fazla O.C. yapmanın bir getirisi olmayacaktır oyunlar açısından.. ancak genel kullanım ve sistem performansı O.C. miktarına göre bariz şekilde artacaktır.. :) Anakartın da O.C. için çok uygun bir model değil sanırım model ismine göre.. zorlamamanı öneririm, elinde kalabilir anakart..

Linkteki Zalman ürünü güzel ancak uygun fiyatlı sayılmaz, 15 - 20 daha ekleyip ucuz bir sıvı soğutma alabiliyorsun.. önerdiğim aynı kalitede ve yeterlidir..

• Bütçe ve işlemci ne bakamadım ama hava soğutma=Hyper 212 Evo (Kişisel görüş)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shagunz kullanıcısına yanıt
    Selam Prime95 stress test ilk başlangıçtaki seçenekten yapıyorum, farklı sorun tespit edebileceğim veya yapsam daha iyi olabilecek bir test var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 26 Haziran 2014; 0:59:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.