Şimdi Ara

İşlemci önerisi(Düşünülen fx8350) ve PSU(hi-power 500W) nun bileşenlere yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimi uzun bir aradan sonra biraz güncellemeyi planlıyorum bütçem sınırlı araştırdım okudum karşılaştırmalara baktım.

En sonunda AMD FX8350 + ASUS M5A97 R2.0 + KINGSTON HyperX 2x+gb da karar kıldım sanırım. Intel almayı düşünüyordum düşük güç tüketimi ve bildiğimizden dolayı bu benim ilk AMD deneyimim olabilir. Intel hem kendi fiyatı hem de uygun güzel anakartlarının fiyatları dolayısıyla çok tuzlu geliyor.

Şu anki sistemim (ki bu sistem ile max payne 3, hitman absolution, grid 2 gibi oyunları bana yetcek kadar iyi oynayabiliyorum esasında. Ama artık zaamnı geldi gibi.) Intel core 2 duo E8400 gigabyte p35-ds3l 4gb ddr2 kinfston zotac gts 450 eco ve

HI-Power 500W psu.

bu seçimler nasıl bilemiyorum 77TL ucuza 8320 mi alsak daha mantıklı yoksa alabiliyorsan 9370i al der misinz ama sanırım psu yetmez gibi :/.

Pc nin kullanım amacım teknik 2d-3d çizim ve analiz programları IDE programlar programlama yazılımları.

AMACIM AMD vs INTEL tartışması yaratmak falan değil. Ama görüşlerinizi tartışmadan yazarsanız sevinirim. Kimse savunduğu firmadan bir şey elde etmiyor neticede karşımızdakini boş yere kırmayalım :).

Saygılar.

EDİT: bitçem maksimum 1000TL arkadaşlar. Bana 2014ü bekle v.s gibi önerilerde de bulunabilirsiniz akla en yatkın öneriyi bekliyorum ama yine de bu tahmini belirlediğim sistemi bnm şu anki psu 500W kaldırır mı onu bir söylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi USOH -- 19 Ekim 2013; 20:20:47 >

• Hocam asıl önemli olan PSU'nun 12v kanalından kaç watt verebildiği. Üzerindeki etiketten bakıp buraya yazarsanız arkadaşlar daha sağlıklı yorum yapabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etiketi bekleyelim, ona göre bir yorum yaparız.
  • +5 +3,3 => 150 W 25 A , +12V1 +12V2 => 432 W 18 A, -12V=>3.6 W 0,3 A, + 5Vsb => 12.5 W 2.5 A
  • ekran kartın sabıt kaldıgı surece hangı anakart ve ıslemcıyı ıstersen alıp kullanabılırsın o powerle yaptıgın ıslemlere gore dusunursekte amd 8320 almanı onerırım
  • Arkadaşlar dün yine araştırmaya daldım;

8350 alırsam ve bir CORSAIR HX SERİSİ 80PLUS GOLD 750W PSU alırsam toplam maliyet 4 parça 1295 (ki çok)

yok eğer;

9370 alırsam ve PSU toplam 4 parça maliyet 1430 (ki daha da çok :/)

Ama eğer İntel sistem toplarsam;

i5 4670 555tl + asus h87 plus 281tl ram 2x4gb kington 1600 208tl toplam 3 parça şey 1044tl (ki uygun).

dediğim gibi oyunlardan ziyada mühendiski tarzı yazılımlar kullanacağım esasında.

Teşekkürler önerilerinizi bekliyorum.
  • paranı bosa harcıyorsun tekrar yazıyorum ekran kartı degısmedıgı surece power almana gerek yok
    fx 8320 ıslemcı 970a chıpset anakart 2x4gb ram alman yeterlıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 20 Ekim 2013; 13:43:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: USOH

+5 +3,3 => 150 W 25 A , +12V1 +12V2 => 432 W 18 A, -12V=>3.6 W 0,3 A, + 5Vsb => 12.5 W 2.5 A

korkutmak gibi olmayayım ama aynı psu bende vardı sistemde phenom II x2 555 ve ati hd4650 varken gayet iyiydi diğer bileşenlerin hepsi aynı sadece ekran kartını hd6790 ile değiştirince psu 6 ay sonra paket oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ekran kartın sabıt kaldıgı surece hangı anakart ve ıslemcıyı ıstersen alıp kullanabılırsın o powerle yaptıgın ıslemlere gore dusunursekte amd 8320 almanı onerırım

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm. Ya bi pcyi 2-3 değil 4-6 sene kullanıyorum şu an ünideyim hala bir işe girip çalışınca elbet daha rahat değiştirebilirim. Ama yakın zamanda pek mümkün değil. Ekran kartım ne olur bilmiyorum ileride değiştirmek gerekirse gene en az 600 TL bu sefer psu ve ekran kartına gider gibi. O anlamda intelin düşük güç tüketimi cazip geliyor. Belki de yanlış düşünüyorum bilmiyorum.

Bir de anlamadığım şu ki L2 cache çnemli bildiğim kadarıyla toplam ghz ve cache olarak 4670 3,5-6 iken 8350ninki 4-16 iken ve sırf l2 ön bellek 1 e 8 iken. Benim mantığıma göre amd nin ezmesi gerek ama nasıl yakın gidiyorlar biri bunu da açıklayabilir mi. Kağıt üzerinde 8350 çok cezbediyor beni. Ama 4670 sanki kağıt üstündeki değerleri ile verdiği tutarlı ama 8350 şişirilmiş gibi geliyor.

NOT: Biliyorum çok tartışmalar var okudum ama hala oturmadı kafama üstünlükleri yada eksiklikleri. Amacım kızıştırmak değil sadece öğrenmek :).

• i5 vs x8

hmmm zor karar...
    önceliklerini belirlemen lazım...

intel broadwell ile büyük olasılıkla çipset değişecek... 2014 ün 2. çeyreğinde çıkacak diye söylentler var...

am3+ ne zaman değişecek bi ona bak...

eğer ki sen 4-6 sene kullanıyorum bilgisayar aldım mı diyorsan ve bu süre boyunca upgrade yapmam diyorsan sistemime şuna kulak ver...

hadi diyelim intel neredeyse er sene değil de 1.5 2 senede çipset değişsin...
    bu gün alabileceğinin en iyisini 10 bin liraya alsan 5 sene sonra 2 lira eder o... çünkü ddr4 ler yolda... x99 lar yolda (haswell-e)

bu yüzden ileri dönük intelden vazgeçtik...

amd ye bakalım... am3+ diyelim ki 10 sene işlemcilerin temeli olacak amd de..
    şimdi alabileceğin en iyi anakartı aldın ki yeni pc aldığın zaman onu kullanabilesin... ama 4 sene sonraki teknoloji ne olacak? o kartı 1000 liraya alsan 300 liraya satabilecek misin 4 sene sonra? çünkü düşün ssdler çıktığında ssd desteksiz anakartlar çöp oldu... edit: 4 6 senede ne çıkar bilinmez

bi sürü şey söylenebilir aslında bilgisayar - teknoloji - satış ve market politikaları hakkında...

benim naçizane tavsiyem eğer paranı tuvalette kazanmıyorsan babanın benzin istasyonu yoksa minimalist bir sistem kur... x6 x8 i5 eski i7 misal... her 2 3 senede bir aynı performansı verecek bir bilgisayarı baştan satın al... 2. elde elindeki sistemi çok eskimeden sat...

çünkü bilişimde bilgisayarda sınır yok...

tabi her şey senin kararına kalmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imOKAY -- 24 Ekim 2013; 0:21:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.