Şimdi Ara

İşlemci PSU değişince alev aldı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sisteme yeni Seasonic 750 Watt %80 gold türünde PSU aldım bozulan XFX 8800 gts ekran kartı yerine de Sparkle 8800gts kullanılmış bir ekran kartı alıp ikisini de bugün monte ettirdim Ama imzamdaki sistemde işlemcim boşta iken 85 hatta 90 dereceye ulaşıyor ve makine kapanıyor üstelik makine açılır açılmaz hiç işlem yapmıyorken işlemci yanmaya başlıyor arka planda çalışan dosya yada program da yok montajı yapan PC ustası PSU işlemciye uyumsu olabilir dedi işlemci QUADD 6600 4 çekirdek G revizyon türü yani eski bir model duruma ne dersiniz yeni işlemci ve anakartmı almalıyım yada şimdiki işlemciye özel bir soğutucu mu alayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işlemci soğutucusu sökülüp yeniden takılmalı...
    montaj hatası...
    macunsuz takma...
    gibi bir durum olabilir....
    psu-işlemci uyumu diye birşey duymadım...
  • Öncelikle cevaba teşekkür ederim ama işlemci önceden hiç ısınma yapmıyordu PSU ve ekran kartı takılırken yanındaydım işlemciye veya işlemci fanına hiç temas olmadı

• celalkamil C kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

işlemci soğutucusu sökülüp yeniden takılmalı...
    montaj hatası...
    macunsuz takma...
    gibi bir durum olabilir....
    psu-işlemci uyumu diye birşey duymadım...
    Aynen yazılanlara katılıyorum, aldığın psu herkesin almak istediği kaliteli bir psu. Bence bilgisayarcıyı değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 8 Şubat 2016; 20:34:34 >
  • İşlemciye ayarsız voltaj yüklenmesi oluyor. O.C. filan yapmış mıydın? yada bi ihtimal psu akımı işlemcine yüksek geliyor olabilir. aynı psu yu aynı işlemcili başka bir bilgisayarda dene diyeceğim fakat psu işlemci uyumsuzluğu diye bir şey hiç duymadım. Fakat senin işlemcine fazladan voltaj geldiği kesinde o fazladan voltaj nasıl, neden ve neye dayanarak geliyor anlamadım ?
  • işlemcinin fanı dönüyormu bazen acemi ustalar fan soketini söker ve takmayı unutur.

psu işlemciye uymuyor demesinden belli acemi olduğu. böyle bişey yok.
  • Hiç overclock falan yapmadım gerekte duymadım ama ana kart yaklaşık 8 yıllık falan işlemcide ben alalı 4 yıl kadar oldu öncesi de vardı ikinci eldi zaten .tüm fanlarım çalışıyor kasamın soğutması iyidir yarın işlemci fanını açtırarak termal macun yenilemesi ve fanların temizliğini yaptıracağım sorunu çözemezsem yeni ve kaliteli bir işlemci soğutucu alma niyetindeyim peki PSU dan işlemciye fazla voltaj geliyorsa bunu Nasıl anlayabilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç kimsede dememiş ki arkadaşım bir biosa gir bak bakayim işlemciye nekadar Voltaj gidiyor..
  • Bugün makineyi inceledik işlemci soğutucu bloğu biraz gevşemişti macunu yeniledik ayakları sıktık makine dükkanda normaldi oyun açtık aynı anda iki video açtık falan işlemciyi zorladık ısı 60 dereceyi bulmadı önceden de ben biostan cpu voltaj ayarlarına girdim ama voltajı en küçük şekilde azaltınca yada en ufak artırınca makine kendini kapatıyordu yani oynama yapmamıza hiç izin vermedi akşam eve gelip makineyi taktım işlemci yine boşta 75-80 arası maalesef tek seçenek özel bir işlemci soğutucu ve kaliteli bir termal macun ile soğutucuyu değiştirmek herhalde ne dersiniz arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: celalkamil

Bugün makineyi inceledik işlemci soğutucu bloğu biraz gevşemişti macunu yeniledik ayakları sıktık makine dükkanda normaldi oyun açtık aynı anda iki video açtık falan işlemciyi zorladık ısı 60 dereceyi bulmadı önceden de ben biostan cpu voltaj ayarlarına girdim ama voltajı en küçük şekilde azaltınca yada en ufak artırınca makine kendini kapatıyordu yani oynama yapmamıza hiç izin vermedi akşam eve gelip makineyi taktım işlemci yine boşta 75-80 arası maalesef tek seçenek özel bir işlemci soğutucu ve kaliteli bir termal macun ile soğutucuyu değiştirmek herhalde ne dersiniz arkadaşlar?

bu yazdığınız montajda sorun olduğunu resmen onaylamış.Yani orada 60ı geçmiyor ama evde 80 90 vs.
    Büyük ihtimal bilgisayarcıda kasa yatıktır,işlemci fanı da yerçekimine binaen ağırlık yapıp tam oturmuştur işlemcinin üstüne.
    evde de kasayı dikince açılmıştır araları işlemci ile :)

bence siz montaja tekrar baktırın.orda öyle burda böyle olmaz.Aynı sistem,yerini yadırgayacak hali yok ya :)

• Arkadaşlar sorunu çözdük nihayet.Montajdan anlayan bir arkadaşla işlemci soğutucusunu çıkardık.Macun işlemcinin her tarafını kaplamamıştı ve soğutucu ayaklarından biri biraz gevşek duruyordu.Bendeki Arctic MX-4 termal macun ile işlemci ve yuvasını macunladık soğutucu ayaklarını da ayarladık ve makinem eski haline döndü.Aldığım ısı değerlerinin resmini veriyorum.Yardım eden ve fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bir sorum daha olacak.Acaba stok fanı kaliteli başka bir soğutucu ile değiştirsem işlemcim daha da düşük ısılara düşermi yada bana yararı olurmu?Bu arada mesleğim öğretmenlik.PC ile aşırı zorlayıcı işlemler yapmıyorum ama oyun oynamak,film encode etmek ve sınıfımın işleri için kullanıyorum.Özel bir soğutucu almak makineme ne katkı sağlar?
     İşlemci PSU değişince alev aldı Yardım

• everest isimli bir program var...
    bunu kurup icindeki sistem kararlilik testini uygulayin...
    sisten %100 kapasitede calisacak...
    islemci sicaklik degerleri nereye kadar yukseliyor inceleyin...
    ilk 10 dakikada 80 derece altinda ise sogutma sistemi...
    duzgun calisiyor demektir...
    fanin yeterli olup olmadigini anlayabilirsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.