Şimdi Ara

İşlemci Ramin Tamamını Kullanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar bende laptop var ve laptop Windows 7 Ultimate laptopu alırken Windows 7 Starter aldım ve aldığımda 2 Gb ram vardı fakat 2 ay önce 4 gb ram taktırdım Windows 7 Starter 4 gb ram ile işlemediği için Windows 7 Ultimate kurdurdum Şimdi laptop çok ısındığında işlemci %100 oluyor ram yüzdesi %40 oluyor ve çok kasıyor donuyor hemen soğutucuyu takıyorum ve 5 dk sonra düzeliyor şimdiye kadar hiç görmedim %50 ye çıktığını ram in ne yapabilirim önerisi olan varmı ?

Laptop Bilgileri:

Amd işlemcili
    256 mb ekran kartı
    4 gb Ram

• dostum sen ne yaptın ya çok yanlış biliyorsun

o görev yöneticisindeki cpu kullanımı ile ram alakasız

ram kullanımı %100 olunca kötü işlemci kullanımı %100 olunca kötü

yani 4 gb ramin var %50 gözküyorsa 2gb ram kullanıyor demek sistem

az olmasına dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

dostum sen ne yaptın ya çok yanlış biliyorsun

o görev yöneticisindeki cpu kullanımı ile ram alakasız

ram kullanımı %100 olunca kötü işlemci kullanımı %100 olunca kötü

yani 4 gb ramin var %50 gözküyorsa 2gb ram kullanıyor demek sistem

az olmasına dikkat et
    Kardeşim Windows 7 Ultimate'de sağ tarafta işlemci ve ram ölçer var orda grafikli gösteriyor %100 İşlemci oluyor %35-%40 Ram oluyor ram hiç artmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyhan123

Kardeşim Windows 7 Ultimate'de sağ tarafta işlemci ve ram ölçer var orda grafikli gösteriyor %100 İşlemci oluyor %35-%40 Ram oluyor ram hiç artmıyor

Alıntıları Göster
    işlemci nasıl %100 oluyor ya..ben sürekli kontrol ederim çok ağır oyunlarda anca anca %100 olur.oda masa üstü pc..senin işlemci hangi koşullarda %100 oluyor biraz açarmısın konuyu
  • quote:

İyi de sistemin 4 gb belleği dolduracak işlem yapmıyor demek ki ondan olmuyor % 100

Bellek kullanımı 100 olursa zaten sıkıntı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

İyi de sistemin 4 gb belleği dolduracak işlem yapmıyor demek ki ondan olmuyor % 100

Bellek kullanımı 100 olursa zaten sıkıntı olur.

Alıntıları Göster
    işlmeci notebook amd anladığım kadarıyla eski model ve %100 olması kolay

bilgisayardan anlamadığın için temizlikte yapmıyorsundur işlemci çıldırıyordur iyice

ram %100 olunca tam performansda kullanmış olmuyorsun

ne kadar az o kadar iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

işlmeci notebook amd anladığım kadarıyla eski model ve %100 olması kolay

bilgisayardan anlamadığın için temizlikte yapmıyorsundur işlemci çıldırıyordur iyice

ram %100 olunca tam performansda kullanmış olmuyorsun

ne kadar az o kadar iyi

Alıntıları Göster
    Ya normal Google Chrom tarayıcısında bir flashlı bir şey izlerken video veya slayt vb. şeyler izlerken laptopun fan çıkışı çok ısınıyor ve pc donuyor işlemci %100 Ram %40 oluyor ve 5 DK kilitleniyor öyle hemen soğutucu var laptop için ona koyuorum düzeliyor. Temizlik derken Advanced System Care programını kullanayım mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ya normal Google Chrom tarayıcısında bir flashlı bir şey izlerken video veya slayt vb. şeyler izlerken laptopun fan çıkışı çok ısınıyor ve pc donuyor işlemci %100 Ram %40 oluyor ve 5 DK kilitleniyor öyle hemen soğutucu var laptop için ona koyuorum düzeliyor. Temizlik derken Advanced System Care programını kullanayım mı ?

Alıntıları Göster
    ısındığı için donuyordur
    temizlik derken toz temizliği demek istedim
  • Cpu ve ram kullanımı farklı şeyler.
    ffde 30 dh sekmesi aç dolu dolu ram tavan yapar.
    ama cpu kullanımı programa ve cpuya göre değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: aleka

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kesinlikle laptopun içi kirlenmiş ,fanın ve ızgaranın içini temizlemen gerekli.yoksa daha büyük sıkıntı yaratır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

kesinlikle laptopun içi kirlenmiş ,fanın ve ızgaranın içini temizlemen gerekli.yoksa daha büyük sıkıntı yaratır

Alıntıları Göster
    Laptop'u alalı 1 yıl bile olmadı nasıl kirlenirki açarsam Garantisi gider Arkadaşlar Windows XP Kurarsam Düzelir mi ?
  • quote:

Laptop'u alalı 1 yıl bile olmadı nasıl kirlenirki açarsam Garantisi gider Arkadaşlar Windows XP Kurarsam Düzelir mi ?

Söylediğiniz şuna benzemiş:
    "Abi benim araba sürekli hararet yapıyor, yolda bırakıyor. Radyatör delik diyorsunuz tamam ama ben koltukları değiştirsem düzelmez mi?"
    Sizce düzelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Söylediğiniz şuna benzemiş:
    "Abi benim araba sürekli hararet yapıyor, yolda bırakıyor. Radyatör delik diyorsunuz tamam ama ben koltukları değiştirsem düzelmez mi?"
    Sizce düzelir mi?

Alıntıları Göster
    32-64 bitle alakalı bir durum olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Torr

32-64 bitle alakalı bir durum olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Hocam bişiler oldu ilk önce 32Bit kurdum sonra pc nin açılması neredeyse 30 dk alıyordu o kadar yavaştı sonra 64bit kurdum düzeldi ondan olabilir mi ?
  • İçini temizle 1 yıl olması hiç birşeyi degiştirmez..Sen temizle ondan sonra bak eger gene degismesse virüs vardir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilturk4646

İçini temizle 1 yıl olması hiç birşeyi degiştirmez..Sen temizle ondan sonra bak eger gene degismesse virüs vardir..
    Hocam tamam temizlicemde garantisi gidicek ondan korkuyorum
  • quote:

Alıntıları Göster
    valla bnm masaüstü pc de amd işlemci var nette film izlerken donuyor.Bakıyorum işlemci %100 de neti kapatıyorum rahatlıyor bilgisayar.
  • quote:

Garantiye ver orada temizlesinler.

Ya da hava ızgarasına güçlü bir elektrik süpürgesi ile vakum yapabilirsin o bile tozun çoğunu alır.

Ben Masa üstü PC yi bile 3 ayda bir temizliyorum. Yalıtımlı bir odam var. Kasada filtre falan. Günde 4 saat cam açık kalıyor ondan bile kasa içi tozlanıyor. Senin PC kim bilir ne toz yemiştir.

quote:

Orijinalden alıntı: peters

valla bnm masaüstü pc de amd işlemci var nette film izlerken donuyor.Bakıyorum işlemci %100 de neti kapatıyorum rahatlıyor bilgisayar.

İşlemcinin markası ile değil. Gücü ile alakalı bir şey. Yoğun Flash lı bir sitede eski işlemciler yetersiz kalır. Eskiden tüm bileşenler çok yavaştı. Önceden hangi tarayıcı daha hızlı açılır diye test yapıyorduk. Şimdi artık tarayıcılar sorun olmuyor. Şimdi tarayıcılarda ilave özelliklere bakıyoruz. Pratikliğe bakıyoruz. Ya da aynı ram ile kaç tane sekme açabileceğine. Benim şu an sadece DH de 5 tane sekme açık. Diğer siteleri saymıyorum bile. Opera kullanıyorum mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 14 Haziran 2011; 7:05:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Ya da hava ızgarasına güçlü bir elektrik süpürgesi ile vakum yapabilirsin o bile tozun çoğunu alır.

Ben Masa üstü PC yi bile 3 ayda bir temizliyorum. Yalıtımlı bir odam var. Kasada filtre falan. Günde 4 saat cam açık kalıyor ondan bile kasa içi tozlanıyor. Senin PC kim bilir ne toz yemiştir.

quote:

İşlemcinin markası ile değil. Gücü ile alakalı bir şey. Yoğun Flash lı bir sitede eski işlemciler yetersiz kalır. Eskiden tüm bileşenler çok yavaştı. Önceden hangi tarayıcı daha hızlı açılır diye test yapıyorduk. Şimdi artık tarayıcılar sorun olmuyor. Şimdi tarayıcılarda ilave özelliklere bakıyoruz. Pratikliğe bakıyoruz. Ya da aynı ram ile kaç tane sekme açabileceğine. Benim şu an sadece DH de 5 tane sekme açık. Diğer siteleri saymıyorum bile. Opera kullanıyorum mutluyum.

Alıntıları Göster
    Evt dediğin doğru önceden celeron,amd kullanmıştım hepsi aynı özellikle celeronlar çabuk donuyordu.biz hala eskideyiz xp 2500+

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

Hocam teşekkürler şuanda appbooster diye program kullanıyorum onunla biraz yatıştı şu vakumu denicem :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.