Şimdi Ara

İşlemci seçiminde dahili ekran kartı çıkmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Anakartım yandığı için ve aç gözlü intel sağ olsun her yıl değişen çipsetlerden ötürü yeni bir işlemci ve anakart alma durumuna düştüm.

Merak ettiğim bir konu var, çok uçuk bir şeyler almak istemiyorum ancak örneğin i3 10100F ile i3 10100 aralarındaki tek farkın dahili ekran kartı olduğunu öğrendim ve bunun benim işime ne kadar yarayıp yaramayacağını merak ediyorum.

Aslında soru şu; pc boştayken(yani oyun oynamıyorken) işlemcide dahili ekran kartının olmaması, mevcut ekran kartını ne kadar eskitir, ekran kartının uzun süreli performansına anlamlı bir etki yapar mı?(yani aradaki yaklaşık 200-300 liralık fiyat farkına değecek bir etki olur mu)

ben basit mantık düşünüp bir etki yaratacağını var saydığımdan ryzenleri direkt elemiştim. Ancak buradaki yorumlara göre aynı fiyat aralığındaki ryzenlerede bakabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• harici bir ekran kartı taktığından dahili kart devre dışı kalır. Yani ekran kartı takacaksan eğer 10100f=10100.

işini yarayacağı tek nokta ekran kartsız kullanım. Örnek vermek gerekirse ekran kartında bir sorun çıkıp garantiyi gönderdiğin zaman 10100'ün içerisindeki gpu u kullanabileceksin fakat f versiyonunu alırsan harici bir ekran kartı takmak zorundasın.

• harici bir ekran kartı taktığından dahili kart devre dışı kalır. Yani ekran kartı takacaksan eğer 10100f=10100.

işini yarayacağı tek nokta ekran kartsız kullanım. Örnek vermek gerekirse ekran kartında bir sorun çıkıp garantiyi gönderdiğin zaman 10100'ün içerisindeki gpu u kullanabileceksin fakat f versiyonunu alırsan harici bir ekran kartı takmak zorundasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: soporo

harici bir ekran kartı taktığından dahili kart devre dışı kalır. Yani ekran kartı takacaksan eğer 10100f=10100.

Hocam teşekkür ederim bilgilendirme için.

Fakat benim merak ettiğim asıl nokta şu ki işte bu dahili bir ekran kartının işlemcide olması bendeki harici ekran kartının ömrünü uzatır, performans stabilitesini korumaya yardımcı olur mu olursa da bu % ne kadar olur yani örneğin %10 luk bir etki var ise aradaki 200 lira fiyat farkına çok değmez diye düşünüyorum. Asıl merak ettiğim de bu biraz.

• Mega Therion kullanıcısına yanıt

Sistemde ekran kartı olduğunda igpu hiçbir işe yaramaz. Yani aklınızdaki gibi bir durum yok.

• Mega Therion kullanıcısına yanıt

hiç bir değişiklik olmaz dostum. Harici bir kart takınca dahili grafik yongasını kullanamayacaksın. Harici bir ekran kartı takınca, dahili grafik yongasını yok gibi düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Sistemde ekran kartı olduğunda igpu hiçbir işe yaramaz. Yani aklınızdaki gibi bir durum yok.

Soruyu iyi bir şekilde soramadığım için üzgünüm bu konularda biraz yabancıyım kusura bakmayın.

Performanstan kastım, iki gpu nun birlikte çalışması ve sistemin performansını arttırması değildi. Birisinin çalışmamasının bu kartın ömrünü uzamasına ne kadar etki edeceği ile ilgiliydi tam olarak.

Yani şöyle anlatayım:

gtx 1050+dahili ekran kartlı sistem ile kod yazarken(tabi bir ML modeli kurmadığımızı farz edelim :D ) sadece dahili ekran kartı sadece çalışmış olacak; ve benim gtx 1050 dinleniyor olacak, bu yüzden de eskimeyecek ve oyuna girdiğimde daha iyi bir şekilde çalışacak

sadece gtx 1050 ekran kartının olduğu sistem:

youtube dan video izlediğimde de çalışacak, oyuna girdiğimde daha da çok çalışacak bu yüzden dinlenemeyecek ve sürekli çalıştığı için ömrü azalacağı gibi performansı da azalacak.

Böyle midir acaba gerçekten de  

• quote:

hiç bir değişiklik olmaz dostum. Harici bir kart takınca dahili grafik yongasını kullanamayacaksın. Harici bir ekran kartı takınca, dahili grafik yongasını yok gibi düşün

Teşekkür ederim hocam sanırım çok bir fark yaratmayacak gibi. O halde şu durumda ekran kartının olduğu bir pc ye bunu almanın rasyonel bir gerekçesi yok.

Kusura bakmayın soruyu tam iyi soramadım zamanınızı aldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Seçimi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

Soruyu iyi bir şekilde soramadığım için üzgünüm bu konularda biraz yabancıyım kusura bakmayın.

Performanstan kastım, iki gpu nun birlikte çalışması ve sistemin performansını arttırması değildi. Birisinin çalışmamasının bu kartın ömrünü uzamasına ne kadar etki edeceği ile ilgiliydi tam olarak.

Yani şöyle anlatayım:

gtx 1050+dahili ekran kartlı sistem ile kod yazarken(tabi bir ML modeli kurmadığımızı farz edelim :D ) sadece dahili ekran kartı sadece çalışmış olacak; ve benim gtx 1050 dinleniyor olacak, bu yüzden de eskimeyecek ve oyuna girdiğimde daha iyi bir şekilde çalışacak

sadece gtx 1050 ekran kartının olduğu sistem:

youtube dan video izlediğimde de çalışacak, oyuna girdiğimde daha da çok çalışacak bu yüzden dinlenemeyecek ve sürekli çalıştığı için ömrü azalacağı gibi performansı da azalacak.

Böyle midir acaba gerçekten de  

Alıntıları Göster

bu dediğin olayın adı optimus teknolojisi ve sadece laptoplarda var. Masaüstünde bu mümkün değil. Dediğin yapabilmek için kart değişikliği yapacağın zaman biosa girip dahili grafik yongasını aktif etmen gerekir. Sadece bios değil görüntü çıkış kablosunu ekran kartından anakarta aktarman gerekir. Yani iki kart arasında geçiş yapabilmen için hem biostan ayar yapman hem de kasa arkasından görüntü çıkışını ekran kartından, anakarta takman gerekir

• quote:

bu dediğin olayın adı optimus teknolojisi ve sadece laptoplarda var. Masaüstünde bu mümkün değil. Dediğin yapabilmek için kart değişikliği yapacağın zaman biosa girip dahili grafik yongasını aktif etmen gerekir. Sadece bios değil görüntü çıkış kablosunu ekran kartından anakarta aktarman gerekir. Yani iki kart arasında geçiş yapabilmen için hem biostan ayar yapman hem de kasa arkasından görüntü çıkışını ekran kartından, anakarta takman gerekir

Alıntıları Göster

Şimdi bütün taşlar tam olarak sağlam bir şekilde yerime oturdu tekrardan çok çok teşekkür ederim sağ olun.

• Sen görüntü çıkışını ekran kartına bağladıysan oyun oynasan da oynamasan da ekran kartın çalışır yani 10100 alırsam boştayken 10100ün ekran kartını kullanırım kartım eskimez diye Bi durum yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.