Bildirim
İşlemci Sıcaklığı..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bir ara bir söylenti var idi
asus lar cpunun dışını
abit ler de cpu nun direk çekirdeğini ölçüyo die
ama nasıl beceriyorlar bilmiyorum -
Yani sıcaklık değerlerini anakart mı ölçüyor.? -
bekliyelim ve görelim
bilir kişi raporu ne olacak -
İşlemci ölçseydi bence her anakartta sıcaklık değerleri aynı olurdu.Kendine has sıcaklık değerleri oluşmazdı.Demekki anakart kendi cpu yuvasında işi bitiriyor
Yani sıcaklık verisini cpudan alsaydı her anakartta aynı sıcaklık okunurdu... -
quote:
Orjinalden alıntı: X
İşlemci ölçseydi bence her anakartta sıcaklık değerleri aynı olurdu.Kendine has sıcaklık değerleri oluşmazdı.Demekki anakart kendi cpu yuvasında işi bitiriyor
Yani sıcaklık verisini cpudan alsaydı her anakartta aynı sıcaklık okunurdu...
Hocam, her anakartta sıcaklığın aynı olması mümkün değil gibi. Çünki soğutma ve havalandırma değerleri her bilgisayarda farklı. Bir yerde okumuştum. Bendeki anakartın 10 c. daha fazla sıcaklık ölçtüğünü. O zaman işlemci aşırı sıcaklık değerleride kendini nasıl kapatıyor.? -
O iş CPU'nun içindeki basit bir devre ile olur kolay iş o.Dediğim gibi.Abit IS7 IC7 serilerinde biraz fazla okuma var onu biliyorum.Aynı sistem içinde de denesen karttan karta sıcaklıklar fark ediyor.Bence bios'tan falan gördüğün sıcaklık anakarttan okuma ile olur -
Yani olay kabaca; işlemci çalışır, ısınır, anakart sensörleri bu sıcaklık artışını algılar ve bildirir. Bu doğrumudur.? -
Evet.Olay budur... -
Peki o zaman Abit serisi anakart kullananlar yada bilenler. Sıcaklıklar gerçekten 10 c. fazlamı okunuyor.? -
genelde soketin içindeki sensör ölçüm yapaıo ve çipe bildirio biz de biostan ve proglardan bu chip in deerlerini görüyoruz...
ama zamanında biri bazı boardlar çekirdek ısısını bacaktan ölçüo demişti pek doğru gelmesede bozmamıştım -
İyi de mesela AMD'in sitesinden indirdiğim .pdf doyasında Thermal monitoring ile ilgili bir çok bilgi veriyor.Yani CPU üzerinde termal diode var diye biliyorum.Bazı anakartlarda CPU soketinin alt tarfında sensör de bulunabiliyor ama gördüğüm diagramda CPU'nun kendi sensörü var.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X