Şimdi Ara

işlemci sıcaklığı hangisine inanıcam şimdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar durum ortada öbür programlar ndn böle gösteriyor ve hangisine inancam şaşırdım doğrusu ;

• quote:

Orijinalden alıntı: AjanMahone

arkadaşlar durum ortada öbür programlar ndn böle gösteriyor ve hangisine inancam şaşırdım doğrusu ;

Çoğu programlar 1. çekirdeğe yüklenir,bu yüzden 1. çekirdek daha yüksek ısıda olur,ikisine de inan.
    Biri 1. çekirdeğin,diğeri ise 2. çekirdeğin ısısı.

• ben ondan bahsetmedim kardeş en sağdaki cpu yu 20lerde gösteriyor öbürü ise 55 de gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AjanMahone

ben ondan bahsetmedim kardeş en sağdaki cpu yu 20lerde gösteriyor öbürü ise 55 de gösteriyor

Haa. En sağdakini görmemiştim, en doğru H/W Monitor gösterir sonucu.
  • Biostan bak arkadaşım ya da asusun kendi programı olan Asus Pc Probe ile bakabilirsin..
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Burdan modeli, işletim sistemini seç, sonra utilities kısmından Asus pc probe'u indirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 2 Eylül 2010; 11:45:23 >
  • iyide ikiside aynı şeyi gösteriyor. Dikkat edersen Sıcaklıklar soldan sağa şu sekılde gidiyor: "Value - Min - Max" buna dikkat et bi yanlıslık yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

Biostan bak arkadaşım ya da asusun kendi programı olan Asus Pc Probe ile bakabilirsin..
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Burdan modeli, işletim sistemini seç, sonra utilities kısmından Asus pc probe'u indirebilirsin

önce mesajn için teşekkür ederim ama bak o fotoda en sağda asus probe II war zaten o 28 derece göstermiş CPU yu ama 1. çekirdek 55 derece 2.çekirdek 33 derece HW gösteriyor 55 derece olarak everestde öle gösteriyor fotoya dikkatli bakarmisn biosdan baktiğimda çekirdekleri göstermiyor sadece cpu 30 derece olarak gösteriyodu hangisine inancam ben şimdi

• Ne demek istediğini gerçekten anlamadım, hangileri neyi farklı gösteriyor??
    Cekirdekleri zaten hepsi aynı gösteriyor.. Cpu'nun kendi sıcaklıgını diyosan bios'un gösterdiği değer en sağlıklı olanıdır diye düşünüyorum.. Ki zaten cpu'da yük yoksa, oda sıcaklıgı çok fazla değilse ve kasa ici havalandırman kötü değilse 55 derece olacağını sanmıyorum..
  • quote:

Ne demek istediğini gerçekten anlamadım, hangileri neyi farklı gösteriyor??
    Cekirdekleri zaten hepsi aynı gösteriyor.. Cpu'nun kendi sıcaklıgını diyosan bios'un gösterdiği değer en sağlıklı olanıdır diye düşünüyorum.. Ki zaten cpu'da yük yoksa, oda sıcaklıgı çok fazla değilse ve kasa ici havalandırman kötü değilse 55 derece olacağını sanmıyorum..

bak şimdi ben evereste giriyorum cpu yu 55 derece gösteriyor 1.çekirdek 55 derece 2.çekirdek 33 derece şimdi
    asus probeye giriyorum onda sadece cpu gösteriyor onuda 28 derece olarak gösteriyor HANGİSİNE İNANIYIM ŞİMDİ :D

• esasen butun isilar dogru.. ama Asus Probe'un okudugu islemci sicakligi aslinda baska bir bolgeye ait.. nitekim diger programlarda AUXIN olarak gozukuyor...
    sadece anakart programi ile diger programlar yanlis yerlerin sicakligini goruyorlar..
  • Dediğim gibi en sağlıklı değerleri Bios(pc probe da zaten biostan alıyo değerleri) verir.
    Ayrıca sanırım bu değerler sistem boştayken olan değerler. Boşta 55 derece kasa ici havalandırman çok kötü değilse ve odan cok sıcak değilse olmaz.. Bu arada işlemci fanını tam oturtamamış da olabilirsin??!
  • quote:

Dediğim gibi en sağlıklı değerleri Bios(pc probe da zaten biostan alıyo değerleri) verir.
    Ayrıca sanırım bu değerler sistem boştayken olan değerler. Boşta 55 derece kasa ici havalandırman çok kötü değilse ve odan cok sıcak değilse olmaz.. Bu arada işlemci fanını tam oturtamamış da olabilirsin??!

yok kardeş ya daha yeni gittim platoon dan 30 liraya cpu fanı aldim kocaman bişi bide macunda sürdürdüm işlemciyi alali 3 gün oldu anakartida yaninda almiştim cpuda ztn bi problem war 1. çekirdek hep 55 duruyor hiç düşmüyor 55 den ve çok yüke bindirirsem 63 e fln cıkıyor 2. çekirdekde 57-58 geliyor çok yükdeyken yalnız eğer masaüstünde bişiler yapiyim asla 55dereceden yükselmez biosa girdim baktim cpu 33 derece gösteriyor hangisi doğru anlamadim ama bu everest ve hw yanliş okuyor olabilir 55 derece olsa yüke bindiğinde 1-2 derece oynar ama hiç oynama yok sanki donmuş 55derecede kalmiş gbi bişi :D

• Hepsi doğru gösteriyor. Farkettiysen Everest ve Hardware Monitor AUXTIN (Aux) değerleri Probe II'nin gösterdiği CPU sıcaklığı ile aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Hepsi doğru gösteriyor. Farkettiysen Everest ve Hardware Monitor AUXTIN (Aux) değerleri Probe II'nin gösterdiği CPU sıcaklığı ile aynı.

aux nedir kardeş :S
  • Tam olarak bilmiyorum, ama İşlemcinin kendi soğutmasının (bizim gördüğümüz işlemci yüzeyi aslında bir soğutma kalıbı) sıcaklığı olabilir.
  • offf anlamadim niye 55 dereceden oynamiyor 1. çekirdek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.