Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığım Neden Çok Yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili forumdaşlar, sizlerle mevcuttaki bir problemimi paylaşmak istiyorum.Belki konu hakkında bilgisi ve fikri olan bir arkadaş yardımcı olabilir.

Yeni bir sistem topladık ama işlemci sıcaklığı normalin çok üstünde.Cs go ve Serious Sam 4 oyunlarında daha 10dk oynamadan 90-99 arası geziniyor işlemci sıcaklığı ve anakarttaki kırmızı uyarı ledi yanıyor.

Sistem

Anakart : Asus Z590 plus wifi

Ekran kartı: Zotac Gaming RTX 3070 8gb

İşlemci : i5 11400F

Ram : 32gb DDR4

Depolama: Samsung 980 pro 500gb

Stok fan yerine gametech freezer hd3.0 soğutucu takıldı ama durum hala yukarıda belirttiğim gibi çok ciddi sıcak.Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?

Bios güncellemesi işe yarar mı diye düşünüyorum 🤔

• termal macunu çok sürmüş olabilirsin ... ya da kaliteli termal macunu kullan ... fanın pinlere tam oturduğundan emin ol. elinle sağ sol yukarı doğru hareket ettirmeyi dene boşluk olabilir bir köşesinde

• İşi yapan arkadaş profesyoneldi.Dikkat etmiştir diye düşünüyorum.Soğutucuyu daha iyisiyle değiştirmeyi planlıyoruz.Çünkü soğutucu stok fanla neredeyse aynı değerleri verdi.

• serdarzero kullanıcısına yanıt

• kaliteli bir termal macunu doğru miktarda yayın ve soğutucuyu düzgün şekilde tekrar monte edin.
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

Bu işin Mercedes'i Noctua'ymış.Bu markanın bir serisini takmaya karar verdik.Amazon'un yurtdışı sitelerinden sipariş verdik, bekliyoruz bakalım.

• waltran kullanıcısına yanıt

Sorunsuz devam edebilmek amacıyla soğutucuyu komple değiştirmeye karar verdik.

• Sorun soğutucularda değil. Montajda hata var ta da bıos güncellemesi yapmanız gerekiyor. Bu sıcaklıkları oyunda başka marka soğutucuyu bırakın stok soğutucu ile bile alamazsınız. 90 100 dereceyi gören işlemcide sorun soğutucu kalitesiyle ilgilisi olmaz dediğim gibi montaj hatası var.
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

Valla montajı yapan yer sektörde uzun zamandır varlığını sürdüren bir firma.Bana da bahsi geçen oyunlarla ilgili ısı değerleri çok yüksek geldi.Bunu dile getirdiğimde cs go nun işlemci üzerinde bir oyun olduğu ve o yüzden bu kadar ısındığını söyledi.Yıllar önce en dandik pc lerde bile oynayabildiğimiz bu oyunun, bu denli işlemciyi yorması bana da çok mantıklı gelmedi ama konu hakkında yeterli bilgim olmadığı için "peki" diyebildim sadece.

• serdarzero kullanıcısına yanıt

Cs go işlemciyi zorlayan bir oyun ama bu derecelere asla çıkarmaz çıkması için montajda sorun olması lazım. Firmanın köklü olması montajda hata olabileceğini değiştirmez montajı yapan kişi dalgınlığına gelmiştir bir şey olmuştur farketmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 26 Mayıs 2023; 0:44:33 >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

Noctua soğutucu uyumsuz çıkınca MSI Mag CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucu taktık ve şu anda oyun esnasında indirme bile yapıyorken 70 dereceyi görmüyor.Şükür çözüldü.Belki sizin dediğiniz gibi montajda da sıkıntı olmuş olabilir ama yine de sıvı soğutmaya geçmem çok iyi oldu. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarzero -- 29 Mayıs 2023; 2:39:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.